Forum konie »

KĄCIK PUCHNĄCYCH Z DUMY

Dorcysia rewelacyjna zmiana, brawo! Przystojny chłopaczek z niego. 🙂
Pierwszy galop za sobą!!!
Też mogę popuchnąć bo mój bardzo zakochany w kobyłce wałaszek... po 2 dniach stania w boksie, wyszedł na padok sam i nie rżał/galopował bez celu i nie wołał koleżanki ( jak to zwykle bywało... ), zaprzyjaźnił się natomiast z dwoma kucami ( 120 cm i 80 cm w kłębie ) i tworzą już zgrany duet  🙂

Wiem... niby to nic... ale moje konisko naprawdę baaaardzo potrafi się przyzwyczaić do jakiegoś, wybranego przez siebie konia i wpada w panikę gdy takowy mu zniknie z oczu  👀  😉

I bardzo dumna jestem też, że kobyłka po 5 latach nie wchodzenia do bukmanki, weszła za pierwszym razem bez większego stresu ( oddałam ją koleżance, bo szukała konia do towarzystwa a mnie za bardzo nie było stać na utrzymanie łącznie 4 koni  🙁, szkoda też aby 8 letni utalentowany skokowo koń stał i nic nie robił)

Kocham te swoje koniska  🙂
http://www.voltopiry.pl/forum/index.php/topic,463.msg1498152.html#msg1498152

Popuchnę w linku, żeby nie dublowac 🙂.
Poczytałam troche post i też postanowiłam troszeczke popuchnąć  😉
Mój 8 letni wałaszek. We wrześniu będzie 3 lata jak go mam. Konik przywieziony ze wsi. Właścicielki sobie z nim nie radziły kompletnie. Konika kupiłam prawie że surowego- nie dał na siebie wsiąść, jedyne czego był nauczony to uciekania z pod jeźdźca, niczego nie potrafił.  🤔 Mimo że z początku było bardzo ciężko to teraz mam niesamowitą satysfakcję jak się zmienił przez ten czas nie tylko z wyglądu ale i na jeździe.  😉 Pierwsza fotka zrobiona w starej stajni podczas oglądania konisia (nie oddaje tego jak był bardzo chudy), druga zrobiona w czerwcu tego roku, trzecia w marcu 🙂
puchnę, że razem z Gabi rządzimy farmą już tyle lat 🙂

2008r. - zaraz po kupnie, niespełna 2-letnia szkapowa Gabi

rok później

jako 4-latka przyjęła jeźdźca, ale zdecydowanie nie była jeszcze gotowa do pracy

5-letnia Gabi coraz lepiej radziła sobie sama z własnymi nogami, przestała się przewracać na prostej i opanowała wszystkie 3 chody luzem, mniej więcej przestała też rosnąć 😉

aktualnie w trakcie zajezdki 🙂

mam nadzieję, że za rok będę mogła puchnąć jeszcze bardziej 😍
Met,  wyładniała dziewczyna  😉
A ja puchnę z dumy, ponieważ dzisiaj startowaliśmy w naszych pierwszych zawodach 😀
60cm i 80cm na czysto 🙂
_megi_ , Met piękne się zrobiły wasze koniska! przyjemnie się na nie patrzy 🙂

kajaa Gratulacje! pewnie stres co? 🙂
alnama dziękuje  :kwiatek:
A moj kuculek coraz bardziej siwieje!!!
Jeszcze w tym wątku mnie nie  było, ale puchnę, bo zaliczyłam z Moją Siwą najlepszy trening od porodu! Skakała chętnie i bardzo dokładnie i jak zobaczyłam na zdjęciach nawet z dość dużym zapasem, no i co skradło totalnie moje serce z pięknie poskładanymi nóżkami! Jestem taka szczęśliwa, bo ostatnio miałyśmy jakiś kryzys, a dziś to normalnie jakieś odrodzenie, bo nawet raz bałam się, że coś przekombinuję na okserze i po prostu zostawiłam ją samą, a ona tak pięknie ze wszystkim sobie poradziła, że aż szok!!!
gryglodor Świetnie, że Wam się układa! Rozumiem, że w weekend startujesz też na niej? No i nie mogę się doczekać w końcu Malucha zobaczyc.  😜
gryglodor Świetnie, że Wam się układa! Rozumiem, że w weekend startujesz też na niej? No i nie mogę się doczekać w końcu Malucha zobaczyc.  😜

No chyba nie na niej bo maluch ma ledwie 2 miesiace 😉
gryglodor, gratulacje! Oby tak dalej 😅
zdałam licencję w skokach za 1 podejściem 🙂
Papi, super, ja też się przymierzam do licencji w najbliższym czasie 😉 I do srebra 😀
Papi, gratulacje  😉 Ja chce już od 3 lat ale ciągle COŚ  😉
tyskakonik powodzenia  🙂
[quote author=Sonkowa link=topic=4050.msg1500098#msg1500098 date=1345545189]

No chyba nie na niej bo maluch ma ledwie 2 miesiace 😉
[/quote]

Ale zawody są u nich w stajni, a na jazdy samą ją bierze.  😉
Dzięki dziewczyny. A najlepsze że to była moja 4 L-ka dopiero ^^ Trzymam kciuki za was 🙂
_megi_ , Strzelec zmienił się i to bardzo. Ja pamiętam go sprzed 2 lat i patrząc na aktualne zdjęcia widać sporą, bardzo pozytywną różnicę 🙂
met, po prostu wow, inny koń 😀!
gryglodor, super! 😉 My jeszcze skakać nie możemy, mam nadzieję, że nasze wdrażanie w skoki będzie przebiegać równie dobrze jak wasze! 🙂
Papi, gratulacje 😉

A ja mam takie porównanie, póki co zdjęcia z lonży (widać jak koń wyglądał przed i teraz w kwestii umięśnienia + moim zdaniem ruch mu się bardzo zmienił),  z jazdy też już jest przeogromna różnica, muszę dorobić się dobrych zdjęć 😉 Zdjęcia z początku - koń w kondycji padokowo-terenowej, wyglądał dobrze, ale mięśni zero. W między czasie stajni zmienionych kilka, niestety w jednej bardzo mi schudł, wyglądał w najgorszym momencie tak jak konie z interwencji niemalże 🙁 Zdiagnozowaliśmy u Pamira niestety sporo przykrych rzeczy (w plecach kissing spines, oraz uszkodzone więzadło nadkolczyste, a w nogach niestety rozwalone delikatnie trzeszczki, jakieś nie za duże zwyrodnienia i parę innych), na szczęście nie są to duże zmiany i kontuzje, tylko ich natłok. Obecnie koń jest idealnie czysty, pracuje bardzo dobrze, jest milszy we współpracy 😉 Na świeżych zdjęciach jest to początek sierpnia i Pamir powoli wdrażany z powrotem do jazd.

Luty/marzec 2009:

Obecnie:

Starałam się wybrać zdjęcia jak najbardziej podobne do siebie, ale nie mam ich dużo, poza tym zupełnie inaczej teraz się Pamir rusza, w galopie na większości zdjęć widać fazę tę fazę do góry, a na starych ta spadająca, jak by miał się wywalić.  😁
Nirv, świetna zmiana, gratuluję 😉
_megi_ , Strzelec zmienił się i to bardzo. Ja pamiętam go sprzed 2 lat i patrząc na aktualne zdjęcia widać sporą, bardzo pozytywną różnicę 🙂

dziękuje ale to nie tylko moja zasługa  😉 Jestem bardzo wdzięczna za pomoc włożoną w sierściucha przez cały rok współpracy, bardzo dużo zyskałam zarówno ja i koń co teraz widać   🙂 😁
Nirv niebo a ziemia, super  😀
Nirv, Brawo brawo!!!  👍 Tak powinno wyglądać prawidłowe lonżowanie. Spektakularna zmiana 😀
_megi_, czeggra1  :kwiatek:

jutro o 5😲0 wyjeżdżamy kupić konia 😍

przeżywam strasznie 😜
Met, czekamy na wieści 😉
Pamir zmienił sie niesamowicie jak go widzialam na zawodach(hymmm 2 lata temu?) to zupelnie inny kon teraz to CUDEŃKO 😍 Gratulacje Paulina 🤣
Ale lążowanie mi sie nie podoba czambon,gumy,linki dla mnie wszystko co nie idzie od potylicy przez wedzidlo jest nie prawidlowe 🤔
Met, czekamy na wieści 😉

Dokładnie  😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się