Forum konie »

Equi-packi vel sylikony

Jestem ciekawa waszych opinii o kuciu na Equi-packach.

Osobiście używałam ich przez pewien okres i muszę przyznać że u mojego konia sprawdzały się świetnie ALE tuż przed kuciem poluzowały się w jednym kopycie i qń się od tego podbił 🤔 Tak więc kowal zalecił nam przerwę w stosowaniu ich, planuję jednak docelowo do nich wrócić.

Ktoś ma może większe doświadczenie z tym wynalazkiem?
Ile was kosztują? - bo wg mnie cena jest lekko kosmiczna (170zł za sztukę?!)  😵
I czy znacie może jakieś podobnie patenty?
Nie ma lepszych silikonow od equi packow. Zadna podroba, ani inne silikony nie zastapia equi packow.. a jedne jak testowalam to po 3 dniach na galopie wylecialy w powietrze uderzajac mnie w kask... Tak sie trzymaly.

Ja trzymam konia w equi ok 6-8 miesiecy, pozniej chodzi w hali bez, kopyto oddycha.

Proponuje zamawiac silikony z USA, mam swietny kontakt to jednego ze sklepow, sprawdzonego z korzystnymi cenami.
Zreszta za jakies 2-3 miesiace znow bede zamawiac, wiec mozna zrobic duze zamowienie.

W tym roku jak zamawialam,  to jak  obliczylam  to nazakupy w PL, to wyszlo mnie o 1.500 zl taniej .Wiec naprawde sie oplaca, szczegolnie ze nie zawsze w PL sa i wtedy jest duzy problem co robic...
A tam taniej, i ma sie swiety spokoj.
Nie ma lepszych silikonow od equi packow. Zadna podroba, ani inne silikony nie zastapia equi packow.. a jedne jak testowalam to po 3 dniach na galopie wylecialy w powietrze uderzajac mnie w kask... Tak sie trzymaly.

Nie rozumiem tego zdania - w jaki sposób to, że odpadły, jest ich zaletą?
bo to inne odpadły. Nie equi-pack, tylko jakieś inne co je crazy testowała.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się