Forum konie »

Ogłowia

Skoro pokazują się ogłowia Pana Marka z Ursusa to i my się pokażemy z naszym szwedem spod ręki Ursusowego Mistrza 😉

na wtsepie prośba nie bijcie  😡

Otóż przymierzam się do kupna ogłowia dla młodej, tyle, że pojecia nie mam jakie miałoby to być, jakie będzie pasować
Chętnie więc przygarne kazdą rozsądna propozycję, max to 400 zł.
Gniada klacz bez odmian, na razie miała przymierzanego Kieffer Madonna

Ja może firmy i modelu nie podam ale wydaje mi się, że musiałoby być to coś delikatnego. Najlepiej klasycznego i do tego śliczny, opadający naczółek np. z diamencikami. Coś co podkreśliłoby szlachetność jej główki 🙂
Lena, zapomniałabym- jak wymierzyłaś konia, żeby Ci p. Marek zrobił meksykańca? Czy zaniosłaś innego meksykańca na miarę?
wiecie może czy pan Marek robi ogłowia z wiśniowej skóry??
Ja może firmy i modelu nie podam ale wydaje mi się, że musiałoby być to coś delikatnego. Najlepiej klasycznego i do tego śliczny, opadający naczółek np. z diamencikami. Coś co podkreśliłoby szlachetność jej główki 🙂

W pełni się zgadzam. Ewentualnie zamiast diamencików cuś z dodatkiem bieli, jak w tych markowych na gniadoszach/kasztanach ze str. 92 😉

Myślę, że to bardzo dobry plan, wstawić tu fotę i poprosić o pomysły na dobranie ogłowia. Sama tak zamierzam, jak się zbiorę do zamawiania 🙂
dziewczynka podejrzewam, że tak. widziałam pano-Markowe ogłowie w 3 odcieniach brązu, wiec czemu nie miałby oferowac równiez koloru wiśniowego? 🙂 a najlepiej zadzwon i wypytaj się dokładnie
dzięki Edytka, jutro dokładnie się wypytam 🙂
coś mi tak świta, że lostak kilka lat temu wstawiała na volte właśnie takie wiśniowe ogłowie z białym podszyciem (albo mi się przyśniło 🤔wirek🙂
Lena, zapomniałabym- jak wymierzyłaś konia, żeby Ci p. Marek zrobił meksykańca? Czy zaniosłaś innego meksykańca na miarę?

Nie zaniosłam, bo ja z Sopotu jestem 😉 Zmierzyłam meksykańca, którego miałam i podałam dokładne wymiary, ile od kółka do kółka itp.
A ok, to skołuję jakiegoś na miarę 🙂 dzięki 🙂
Mia,
wł. Felix-Huston, forever felicis!

dzięki  :kwiatek:
generalnie chciałabym nie "skrzywdzić" jej tym ogłowiem
bardzo mi się podoba naczółek tego konia z premiowania/czempionatu

Jeszcze Was pomęczę jak trafię jakiś podobający mi się model 🙂
armara
wg. mnie też koniecznie opadający naczółek z jakimiś brylancikami, perełkami

nachrapnik wziąłam bym grubszy, cały czarny
paski policzkowe delikatne, ładnie wyglądałaby rurka

edit:
i my pokażemy nasze 'markowe' ogłowie (oprócz naczółka)

nachrapnki krzywo założony  😵
full ursus  😀
Alvika, miałam dokładnie takiego samego, teraz większością tego ogłowia może się chwalic Ponia 😉 ja na pewno chce czarne, do mojego konia nie pasują podbicia kolorowe.
W poniedziałek dzwoniłam do p. Koniecznego (rymarza) bo adres email na stronie nie działa, podał mi aktualny - miał odpowiedzieć na moje pytania i zrobić wycenę i jak na razie cisza - chyba kolejny telefon muszę wykonać...
Burzolku, ja do tego samego wniosku doszłam. Teraz lansujemy klasykę i prostą elegancję w Daw-Magu "model wg wytycznych klienta" 😉
full ursus   😀

ja po świętach sobie też takiego zamówię u p. Marka. ale jeszcze grubszy nachrapnik ( na łeb mojej nie szlachetniej Cysterny ) i bez szlufki, o!  😜
[ja na pewno chce czarne, do mojego konia nie pasują podbicia kolorowe.

Szalonaś Ty? 😁 Piorek cudnie wygląda z białym podszyciem 😜

Grzech zaprzeczyć 💘
Alvika, teraz szczuplejszy pyś się wydaje 🙂

U nas było tak, ładnie ale jednak za ciężko. Generalnie wybiorę chyba opcję ogłowie plus dwa nachrapniki, zobaczę.

Mam dylemat.
Z kółkami czy bez, w czym ładniej?

Wg mnie bez kółek 🙂
Burza, z kółkami, jakoś tak szlachetniej. Ale.. ładnemu we wszystkim ładnie 😎
To chyba bez kółek jednak 🙂
Dla mnie z kółkami 😉
A jakie macie grubości swoich nachrapników? (pytanie zwłaszcza do ursusowców :hihi🙂
bez kółek
mi też z.

ja chyba wymienię mojego schokomohle na ursusowe ogłowie  🤔 jak znajde kupca na schokomohle 🙂
Burza zdecydowanie bez.

Mi się podobają proste delikatne i jednocześnie eleganckie ogłowia STUBBEN bez dodatków
Czy mogłaby jakaś życzliwa dusza podesłać zdjęcia gniadosza z strzałką do chrap w szerokim nachrapniku z białym podszyciem? Mam dylemat czy wybrać właśnie taki czy zostać przy tradycyjnej czerni..
:kwiatek:
Burza, bez kółek  😉
Bez kółek na razie prowadzi 😉

Dramka, stubbeny mają ciekawą stylistykę ale jakościowo nie powalają jak za te ceny.
mi się Piorek dużo dużo bardziej podoba w nachrapniku z kółkami, wogóle w tym ogłowiu 😍 😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się