777, ja natomiast po lekkiej zmianie opinii na + na temat hkm - na podstawie ogłowia karej, tego z wyprofilowanym naczółkiem - po obserwacji w jakim tempie jak skóra się zmieniała stwierdzam, że jednak się nie myliłam
dobrze wiedzieć bo prawie bym dała sie nabrac ogłowiom USG tez mówię zdecydowanie nie jak i jacksonom solibel zdecydowanie na tak - przynajmniej moje - model curved ciekawe jak daw - magi
Ja mowie nie dla USG, HKM, Jackson. Tak dla Schochomole, Passier, Stubben. Co do Kiefferow mam mieszane uczucia, zalezy od modelu. Z tanszychto niezle sprawuje sie Daslo.
o o stubbenach zapomniałam w stajni jest jeden ma juz ..hohoh . .. duzo lat i ma sie wyśmienicie - jedynie białe podszycie juz nie jest białe ale lekko zółtawe
kurcze a ja wlasnie zastanawiam sie ktorego HKMa wybrac... ale dziewczyna z mojej poprzedniej stajni ma tego brazowego ze zlota nitka i jest naprawde swietny (malam z nim do czynienia jako luzak na zwodach). dalej nie wiem co robic 😵
daw-magi jak najbardziej na tak! bym postawiła jakościowo na równi z innymi ogłowiami z najwyższej półki które dziewczyny wymieniły, przy tym cena znacznie bardziej korzystna niż passierów itd
Nie wiem czy już ktoś pisał o firmie Jeffries. Ja posiadam ogłowie Jeffries Elite. Jest rewelacyjne, warte swojej ceny. miękka skóra, na końskim łbie żadnych otarć (podszycie w tym samym kolorze). Duża regulacja, mam ogłowie full i dopasowałam je na konia, który do tej pory nosił cob. Tylko do siodła nie pasuje 😀
Jeffries? Oj, nie słyszałam! I ach, jakie ładne!!! No to proszę, popatrzyłam i zazdroszczę 😉 Zwłaszcza, że się ostatnio mocno nad brązami dla karego zastanawiam.
Ano ja widzę, jakby pasek policzkowy przechodził do kółka wędzidłowego przez nachrapnik, a nachrapnik swojego paska nie miał 🤔 Oczywiście nie miałam na myśli czegoś w stylu "dres z paskiem gratis" 😁 Ale zobaczyłabym lepiej za przeproszeniem z boku 😉
Już rozumiem o co chodzi. Zaskoczę Cię, są dwa paski, nachrapnik jest połączony z ogłowiem tylko przez naczółek, po prostu jeden pasek "schował" się. Wstawiłabym jakieś inne zdjęcie, ale na żadnym nie widać dostatecznie wyraźnie.
Aaa 🙂 Dzięki za szybkie rozwianie mitu o jednopaskowym ogłowiu 😁 Ale ogłowie i tak pikne, tak zgrabne paski i sprzączki, i ten kształt naczółka 😍 No a jak masz, wstaw proszę więcej fot, bo w sieci wyniki słabe... Gdzie w ogóle można takie kupić 🤔
Mój najnowszy nabytek od p. Marka. Jestem już w nim zakochana, wyszło dokładnie tak jak sobie wymarzyłam 😍 Niestety zdjęcia nie oddają jego uroku. Naczółek z Euroridinga.
Dziękuję, Mia! To właśnie udało mi się wygooglować, ale nie ma tam modelu elite, mają tylko premiera i jastrzębia i coś tam... 🙁 Ale niektóre ceny powalają 😵 edit: Powyższe tyż pikne, a pan Marek pewnie nie może opędzić się od zakochanych kobiet 😁 ---> musiałam
Felix-Huston wo właśnie np. na www.horses.pl chociaż ostatnio z ciekawości przeglądałam i nie widziałam "Elite" a ja swoje kupiłam na allegro, zapłaciłam coś ok 150zł. A foty portretowe zrobię jak będę u konia (czyli może w przyszłym tygodniu :-/)
Ma ktoś TO ogłowie? jak się sprawuje? Jak sprzączki, podszycie? Czy wytrzyma do końca roku na koniu, który w ciągu 2 miesięcy rozwalił sprzączki miedziane (a może to był mosiądz...) doszczętnie? Dokładnie te sprzączki: http://www.horsepol.com.pl/index.php?str=prod_big&idk=992&kat=