Forum konie »

Ogłowia

777, ja natomiast po lekkiej zmianie opinii na + na temat hkm - na podstawie ogłowia karej, tego z wyprofilowanym naczółkiem - po obserwacji w jakim tempie jak skóra się zmieniała stwierdzam, że jednak się nie myliłam

ogłowiom hkm mówię zdecydowanie nie
dobrze wiedzieć bo prawie bym dała sie nabrac
ogłowiom USG tez mówię zdecydowanie  nie jak i jacksonom
solibel zdecydowanie na tak - przynajmniej moje - model curved
ciekawe jak daw - magi
Ja mowie nie dla USG, HKM, Jackson.
Tak dla Schochomole, Passier, Stubben.
Co do Kiefferow mam mieszane uczucia, zalezy od modelu.
Z tanszychto  niezle sprawuje sie Daslo.
o o stubbenach zapomniałam
w stajni jest jeden ma juz ..hohoh . .. duzo lat i ma sie wyśmienicie - jedynie białe podszycie juz nie jest białe ale lekko zółtawe
kurcze a ja wlasnie zastanawiam sie ktorego HKMa wybrac... ale dziewczyna z mojej poprzedniej stajni ma tego brazowego ze zlota nitka i jest naprawde swietny (malam z nim do czynienia jako luzak na zwodach).
dalej nie wiem co robic  😵
No name Daw-Magi są bardzo porządne.

A ja jutro odbieram tranzelkę od p. Marka. 💃
daw-magi jak najbardziej na tak! bym postawiła jakościowo na równi z innymi ogłowiami z najwyższej półki które dziewczyny wymieniły, przy tym cena znacznie bardziej korzystna niż passierów itd
Popieram, mój Daw-Mag to żyleta jeśli chodzi o jakość. Skóra równie dobra jak u pana Marka, odszyte bardzo porządnie.

Absolutnie warte każdej złotówki  😀
Nie wiem czy już ktoś pisał o firmie Jeffries. Ja posiadam ogłowie Jeffries Elite. Jest rewelacyjne, warte swojej ceny. miękka skóra, na końskim łbie żadnych otarć (podszycie w tym samym kolorze). Duża regulacja, mam ogłowie full i dopasowałam je na konia, który do tej pory nosił cob. Tylko do siodła nie pasuje 😀
Jeffries? Oj, nie słyszałam! I ach, jakie ładne!!! No to proszę, popatrzyłam i zazdroszczę 😉 Zwłaszcza, że się ostatnio mocno nad brązami dla karego zastanawiam.
Siss, Piękne fajny odcień  i do pyska koniowi, bardzo!
I to ogłowie Siss ma taki pasek, co robi za dwa paski jednocześnie? Rety...  Aż mnie zatkało  😀
Dwa paski w jednym? nie to chyba nie ten model 😀
Ano ja widzę, jakby pasek policzkowy przechodził do kółka wędzidłowego przez nachrapnik, a nachrapnik swojego paska nie miał 🤔  Oczywiście nie miałam na myśli czegoś w stylu "dres z paskiem gratis" 😁 Ale zobaczyłabym lepiej za przeproszeniem z boku  😉
Już rozumiem o co chodzi. Zaskoczę Cię, są dwa paski, nachrapnik jest połączony z ogłowiem tylko przez naczółek, po prostu jeden pasek "schował" się. Wstawiłabym jakieś inne zdjęcie, ale na żadnym nie widać dostatecznie wyraźnie.
Aaa 🙂 Dzięki za szybkie rozwianie mitu o jednopaskowym ogłowiu 😁 Ale ogłowie i tak pikne, tak zgrabne paski i sprzączki, i ten kształt naczółka 😍 No a jak masz, wstaw proszę więcej fot, bo w sieci wyniki słabe... Gdzie w ogóle można takie kupić 🤔
wł. Felix-Huston, forever felicis!, sklep.horses.pl ma produkty tej marki 😉
Mój najnowszy nabytek od p. Marka. Jestem już w nim zakochana, wyszło dokładnie tak jak sobie wymarzyłam 😍 Niestety zdjęcia nie oddają jego uroku. Naczółek z Euroridinga.

Dziękuję, Mia! To właśnie udało mi się wygooglować, ale nie ma tam modelu elite, mają tylko premiera i jastrzębia i coś tam...  🙁 Ale niektóre ceny powalają 😵
edit: Powyższe tyż pikne, a pan Marek pewnie nie może opędzić się od zakochanych kobiet 😁 ---> musiałam
Koniczka cudne ogłowie 🙂 Chętnie bym je pomacała 😎 A naczólek to ten który już miałaś, czy jakiś nowsiejszy?
Jeden z tych, które już miałam. Co do macania - wiesz, że zawsze jesteś mile widziana na wizytacje. 😉
a ja dzisiaj kupilam oglowie  😍
HKM meksykanski z bialymi przeszyciami. zobaczymy jak sie bedzie sprawowal po jakims czasie 😉
Angeel, fotty 🙂
Felix-Huston wo właśnie np. na www.horses.pl chociaż ostatnio z ciekawości przeglądałam i nie widziałam "Elite" a ja swoje kupiłam na allegro, zapłaciłam coś ok 150zł. A foty portretowe zrobię jak będę u konia (czyli może w przyszłym tygodniu :-/)
sorry za  🚫 ale musialam
http://www.photoblog.pl/tigra949/47591369
😜  😁
Angeel, fotty 🙂

na razie nie ma pogody na foty :P zwlaszcza portretowe 😉
sorry za  🚫 ale musialam
http://www.photoblog.pl/tigra949/47591369
😜  😁

Jaki tam offtop, to jest totalny TOP w temacie ogłowie  😜
http://www.okser.pl/sklep/hkm-6048-hkm-oglowie-wedzidlowe-p-507.html

Ma ktoś TO ogłowie? jak się sprawuje? Jak sprzączki, podszycie? Czy wytrzyma do końca roku na koniu, który w ciągu 2 miesięcy rozwalił sprzączki miedziane (a może to był mosiądz...) doszczętnie? Dokładnie te sprzączki: http://www.horsepol.com.pl/index.php?str=prod_big&idk=992&kat=
O tym ogłowiu mówiono już kilka razy w tym wątku...
Mam obiecane zdjęcie Jeffriesa, w jakże ponurej scenerii jesiennego późno-październikowego dnia
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się