Forum konie »

Ogłowia

łaaaaa, ale szał!

To w takim razie doradźcie mi proszę ładną tranzelkę dla tego pana o szlachetnej, małej główce:

(przepraszam, nie mam lepszej foty)

Bo, że zamawiam z hooksa, to już wiem (może ktoś chce się dołączyć - wrocław?), ale jeszcze nie wiem jaką mam zamówić! xD
Proszę o rady 🙂
Ozdobny naczółek, czarne, nachrapnik - angielski bądź szwed, ale jeśli uznamy, że będzie mu dobrze w meksykańcu, to też może być xD
Jakieś ładne, gustowne, na zawody.

Najbardziej podobają mi się te:

http://www.hooks.se/product.aspx?productid=300457&deptid=109&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC

http://www.hooks.se/product.aspx?productid=300345&deptid=109&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC  - ale nie wiem czy czarne będzie równie ładne...

http://www.hooks.se/product.aspx?productid=300315&deptid=109&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC  -  ta najmniej mi się podoba z tych czterech

http://www.hooks.se/product.aspx?productid=300355&deptid=109&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC

Doradzicie?  :kwiatek:
Wiadomo już coś o kosztach przesyłki??
Ja też będę zamawiać, może ktoś z Łodzi chce dołączyć??
królik jakość skóry w mojej tranzelce jest znakomita, żadna eko mielonka.
dziewczynka, koszty przesyłki uzależnione są od wagi paczki. Tyle mi napisali.
[quote author=kare_szczescie link=topic=39.msg350143#msg350143 date=1254922030]
królik jakość skóry w mojej tranzelce jest znakomita, żadna eko mielonka.
[/quote]

dziękuję za info  :kwiatek:
rewir będziesz robiła to zamówienie z hooksa? 😉
Bo jak tak to ja się bardzo chętnie podepnę 🙂
Hej, ma ktoś ogłowie horze ??
np. nice

jak sie sprawuje ?

👀
Dziewczyny jak już zamówicie te ogłowia z hooksa to napiszcie ile tak orientacyjnie wychodzi wysyłka do Polski.
Kurde, nie zdążyłam się dołączyć do zamówienia  :/
Jakby ktos jeszcze zamawiał z hooks'a do wawy, to bardzo proszę o info na PW  :kwiatek:
Jeżeli ktoś będzie zamawiał z pomorza, to z miłą chęcią się podepne  🤣 bo planuje kupno meksykańca 🙂
ja też chętnie bym kupiła ogłowie  🙂
Maddie,
[quote author=rewir]
Więc chyba nie ma co, dziewczyny, żebyśmy robiły razem zamówienie i potem się bawiły w wysyłki na całą Polskę, skoro nie ma problemu z kupnem do Polski.
[/quote] to tak ode mnie.
rewir Mnie odpisali chyba dokładnie tak samo, zatem mysle ze kazdy moze zamowic sam... Mysle ze nie bedzie z tym zadnego problemu 🙂
rewir
Przepraszam 🙂 Zbłądziłam 🙂

To w takim razie ze śląska ja będę może robić zamówienie (odbiór w Raciborzu lub Żywcu) 🙂
A ja chce dla mojego ten komplet (oglowie + napiersnik + wytok).
Tylko nie wiem czy czarne czy brazowe. Jak sadzicie?

myślę, że w tym ciemnym brązie będzie wyglądał bosko  😉
brąz ! 🙂😉
Braz chyba tez mi sie bardziej podoba, ale ... siodlo czarne a to mi sie strasznie gryzie.
kto się dołącza? królik? ktoś jeszcze? 🙂 ja z Pomorza jakby co 🙂 max 2-3 osoby plus ja. bo nie ogarnę 😀
Klami - brąz! a z siodłem jakoś ujdzie ;D brązowy czaprak czy coś :P

A dla tego pana na samej górze strony to jakie? 🙂
ładnie proszę  :kwiatek:
Nie wiecie gdzie (w jakim sklepie internetowym w PL) dostanę ogłowie Ken-Taura?
Hmm... musze to szybciutko przemyslec.  

darolga, jak dla mnie to nie meksykanca. Nie pasuje na jego glowe moim zdaniem, wszytsko ma za blisko.
Najladniej chyba to ostatnie, polyskujace.
equicomp ma najszerszy asortyment ken taura ale z ogłowiami to u nich cienko - tylko dwa widzę na stronce
Kurcze- macałam jedno użwane i się zakochałam w jakości skóry 😍
Klami  :kwiatek:
Mi też się wydaje, że w meksykańcu będzie mu nie do pyska.
Najbardziej podoba mi się to pierwsze. I ostatnie właśnie.
No to teraz mam dylemataaa :P

No i nie wiem czemu, ale widzę go w ciemnym brązie, podobnie jak konisko Klami... Tylko że siodło i wszystko czarne... hm...
Darolga, ładne pierwsze i ostatnie. Na małym łebku nie za ładnie może wyglądać meksykaniec i opadający naczółek. Ciemny brąz będzie super.
A na siwkę jakie zakładałaś ogłowie czarne czy brązowe? Też mam dylemat z moją siwką, na poprzedniej stronie wkleiłam kilka propozycji, ale nie z Hooks.
Prawda, prawda. A on ma naprawdę drobny, subtelny łepek, czego może nie widać do końca na zdjęciu.
Tylko jak to tak.. ciemny brąz i czarne siodło? :P wypada  tak? :P

Na Siwej czarne. Bo i wszystko miała czarne. Ale w brązie wyglądała też bardzo ładnie, bo pasowało jej do hreczki. Pożyczyłam kiedyś od kumpeli cały brązowy komplet i powiem szczerze, że byłam już gotowa kupić jej sprzęt w tym odcieniu.
Mimo to jakoś Siwki i brąz nie idą mi w parze, jestem tradycjonalistką. Jak biały to tylko z czarnym :P
Bo, że zamawiam z hooksa, to już wiem (może ktoś chce się dołączyć - wrocław?), ale jeszcze nie wiem jaką mam zamówić! xD

Ja po kradzieży musze sie zaopatrzyć w nowe ogłowie iiiii no jak nie znajde niczego interesującego na miejscu to pewnie bym sie chetnie podlaczyla do zamowienia  😉 Ale to jeszcze dam znac, a Ty daj znac jakbys chciala zamawiac!  😀
Chce kupić ogłowie z nachrapnikiem Hanowerskim, tylko nie wiem jakie 🙂
Czy moglibyście mi jakieś doradzic
Braz chyba tez mi sie bardziej podoba, ale ... siodlo czarne a to mi sie strasznie gryzie.

ja mam czarne oglowie i brazowe siodlo i jakos sie to strasznie w oczy nie rzuca i nie przeszkadza🙂 (przynajmniej mnie)
(a bedziesz sprzedawac moze to swoje siodlo? bo cos kiedys w ogloszeniach pisalas)
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się