szukam właśnie ogłowia west, czarnego i wcale dużego wyboru nie ma, zwykle jakieś typu pfiff z mielonej skóry... może wam się rzuciły w jakimś sklepie takie ogłowia?
Taki link do "historycznych" inspiracji http://www.usfriesianreferral.com/customers-html.html Jakiś intrygujący naczółek plecionkę tam widzę ... i ciekawe te dzyndzle z boku ogłowia (na innych fotach lepiej widoczne)
Czarno - złoto 😜
A jakbym miała haflingerka pewnie sama bym dziergała mu coś w tym stylu.
Mi się najbardziej podoba całe zestawienie karego w ogłowiu ze złotymi dodatkami. Ale ogólnie bardzo też lubię "tak na sesje" wszelkie ciekawostki. Masa funu 🤣 Chciałabym kiedyś coś nietypowego upolować dla mojej, np. marzy mi się naczółek andaluzyjski w wersji z rzemieniami. 🏇
Jakie śliczne. Łaciata z kwiatkami! Podobno można zrobić coś takiego jak odnowienie ślubów małżeńskich! Gdzie się to załatwia? 😉 Ogłowie na karym też fajne. Może to i lepiej, że mam małego gniadego, nijakiego kurdupla? Nie zbankrutuję. I pośmiewiska z siebie nie zrobię.
tunrida, Aj tam pośmiewiska. Mi się czasem śmiać chce z NUDY masowych "klasycznych" produkcji (np. wystarczy popatrzeć po katalogach mebli - niemal wszędzie to samo wzornictwo praktycznie, "nowoczesne meble" normalnie wybór prawie jak za Gierka 😉 Za 15 lat będzie można poznać po meblach z jakiej epoki są. buahaha). Mnie osobiście śmieszy chęć posiadania klasycznie modnych rzeczy (- od jakiej i ja nie jestem wolna, bo piękno zazwyczaj jest dla mnie priorytetem). A że ktoś się śmieje z cudzej fantazji... cóż jego ograniczeniami, brakiem odwagi artystycznej/ personalnej, chyba nie warto się zajmować.
Mi np. wzory markowych klasycznych ogłowii przejadają się powoli. Choć na co dzień to podstawa -bo są fajne użytkowo.
Bardziej miałam na myśli nie tyle samo ogłowie, co całość. Te ogłowia nie prezentowałyby się tak pięknie, gdyby nie ozdobione grzywy. Łaciata z kwiatkami jest taka słodka.. 🙂
Potrzebuje pomocy, zgubiła mi się podkładka pod nachrapnik zaciskowy (szwedzki). Czy nie wiecie może czy można ja gdzieś dokupić, czy muszę coś sama pokombinować.
Potrzebuje pomocy, zgubiła mi się podkładka pod nachrapnik zaciskowy (szwedzki). Czy nie wiecie może czy można ja gdzieś dokupić, czy muszę coś sama pokombinować.
Swiecace nachrapniki sa fajne tylko wtedy, gdy ich sie wylacznie na zawody uzywa. W codziennym uzytku szybo traca polysk i juz nie wracaja do pierwotnej formy.