Forum konie »

Ogłowia

potrzebuje nachrapnika meksykańskiego, z rzepem na futerko i złotymi okuciami. szukam szukam i nic  🤔
strasznie podoba mi się ten świecący nachrapnik  😜
szkoda, że naczółek taki szeroki...

o w morde 😜  chyba wolę nie wiedzieć ile takie cudo kosztuje 🤔

Mia nie znalazłam o hackamore, ale pisałam w wątku o wędzidłach:
[img]http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,1598.msg276428/topicseen.html#msg276428[/img]
Strucelka,trochę ponad 200zł...
ciekawe jak skóra, bo jest b.ładne
Strucelka, wiem, wiem już znalazłam dziękuję :kwiatek:
Dziewczyny, czy wiecie może który rymarz w Wawce wymienia snapsy(te w paskach policzkowych)?
Na Mokotowie np. ale niekoniecznie.
ms_konik, mi wymieniał rymarz z wyścigów. Co prawda w wodzach, ale były identycznie założone jak w paskach policzkowych.
szukam właśnie ogłowia west, czarnego i wcale dużego wyboru nie ma, zwykle jakieś typu pfiff z mielonej skóry... może wam się rzuciły w jakimś sklepie takie ogłowia?

a ten nachrapnik powyżej skojarzył mi się ze skórą z tych oficerek:

z http://www.konik.com.pl/sklep,1321,,,03,,pl-pln,322154,0.html
Bandos -dziekuję za odpowiedź 🙂
W kwestii szczegółów niebawem zaatakuję Cię na pw 🙂
W jakim sklepie internetowym dostane  ogłowie na mini apallosa (80zm w kłębie )? Nie wiem czy ogłowie na zwykłego szetlanda nie będzie za duże.
Ma ktoś z was ogłowie chevala?
Czekam na info o nim.
a mało ci opini w tym wątku??
przejrzałaś chociaż z 10 ostatnich stron ❓
O ludzie, to już jest przegięcie  😁
kalynca, to się chyba nie doczekasz jak nie przeczytasz tego wątku  😁
Taki link do "historycznych" inspiracji
http://www.usfriesianreferral.com/customers-html.html
Jakiś intrygujący naczółek plecionkę  tam widzę ...

i ciekawe te dzyndzle z boku ogłowia (na innych fotach lepiej widoczne)

Czarno - złoto  😜

A jakbym miała haflingerka pewnie sama bym dziergała mu coś w tym stylu.
Pięknie. Może ta pierwsza Pani łaciata idzie do ślubu  💃
Mi się najbardziej podoba całe zestawienie karego w ogłowiu  ze złotymi dodatkami.
Ale ogólnie bardzo też lubię "tak na sesje" wszelkie ciekawostki. Masa funu  🤣 
Chciałabym kiedyś coś nietypowego upolować dla mojej, np. marzy mi się naczółek andaluzyjski w wersji z rzemieniami.  🏇
Zu Z mosieznym okuciem dostaniesz brązowy nachrapnik meksykański HKM z futerkiem  😀
Jakie śliczne. Łaciata z kwiatkami!
Podobno można zrobić coś takiego jak odnowienie ślubów małżeńskich! Gdzie się to załatwia?  😉
Ogłowie na karym też fajne.
Może to i lepiej, że mam małego gniadego, nijakiego kurdupla? Nie zbankrutuję. I pośmiewiska z siebie nie zrobię.
tunrida,
Aj tam pośmiewiska. Mi się  czasem śmiać chce z NUDY masowych "klasycznych" produkcji (np. wystarczy popatrzeć po katalogach mebli - niemal wszędzie to samo wzornictwo praktycznie, "nowoczesne meble" normalnie wybór prawie jak za Gierka 😉 Za 15  lat będzie można poznać po meblach z jakiej epoki są. buahaha). Mnie osobiście śmieszy chęć posiadania klasycznie modnych rzeczy (- od jakiej i ja nie jestem wolna, bo piękno zazwyczaj jest dla mnie priorytetem). A że ktoś się śmieje z cudzej fantazji... cóż  jego ograniczeniami, brakiem odwagi artystycznej/ personalnej,  chyba nie warto się zajmować.

Mi np. wzory markowych klasycznych ogłowii przejadają się powoli. Choć na co dzień to podstawa -bo są fajne użytkowo.
Bardziej miałam na myśli nie tyle samo ogłowie, co całość. Te ogłowia nie prezentowałyby się tak pięknie, gdyby nie ozdobione grzywy. Łaciata z kwiatkami jest taka słodka..  🙂
Zu także Inter-Api można zamówić nachrapnik meksykański czarny (sprzączki mosiężne)
Potrzebuje pomocy, zgubiła mi się podkładka pod nachrapnik zaciskowy (szwedzki). Czy nie wiecie może czy można ja gdzieś dokupić, czy muszę coś sama pokombinować.

wiecie może gdzie można dostać ogłowia w tym stylu ? Bo znalazłam hkm i decathlon , ale jakość by mnie pewnie u nich niezadowoliła..
Potrzebuje pomocy, zgubiła mi się podkładka pod nachrapnik zaciskowy (szwedzki). Czy nie wiecie może czy można ja gdzieś dokupić, czy muszę coś sama pokombinować.

na szybko - mozesz uzyc podkłądki pod nachrapnik, np. cos takiego: http://www.gnl.pl/podkladka-nachrapnik-p-797.html
no i zamówić nową u rymarza 😉
prestige ma takie ogłowie 😉 jakoś super, cena też 😁
caroline, dziękuję Ci 😀  :kwiatek:
mon takie ogłowie ma też Schockemohle i Equipe (x-horse, lamri)
okięki  :kwiatek: tylko żeby te ceny były tak piękne jak te ogłowia...
Chyba sie zdecyduje na to hkm, a jak bedzie kiepskie to odeślę.
Swiecace nachrapniki sa fajne tylko wtedy, gdy ich sie wylacznie na zawody uzywa. W codziennym uzytku szybo traca polysk i juz nie wracaja do pierwotnej formy.
Gdzie dostanę ogłowie z naczółkiem łańcuszkowym w kolorze CIEMNY BRĄZ albo sam naczółek łańcuszkowy z brązową skórką? Nie mogę nic znaleźć
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się