Forum konie »

Ogłowia

ogłowie munsztukowe ze skośnikiem... ale jak to?...
sumire, ja widziałam munsztukowe z hanowerem 🙁
Informacje o tym czy opisujesz jakiegos konia czy po prostu wymuslasz  😵

o bardzo konkretnym koniu
Co podać - maść, wzrost, rodowód?  😲 Koń startuje aktualnie MR i DR...
orientuje się ktoś, ile może kosztować lakierowany nachrapnik munsztukowy (z miękkim podszyciem, szer. tak ze 3,5-4cm) od p. Marka z Ursusa? tak w przybliżeniu, chodzi mi o rząd wielkości. 😉
Orientuje się ktoś, gdzie mogę dostać nachrapnik zapinany po obu stronach w kolorze brązowym ? oprócz br -tam są same czarne 🙁
Ja przy okazji porządków zrobiłam zdjęcia moich ogłowi. Tak sobie myślę, że chyba popadłam w ogłowioholizm  🙄  ale i tak jestem z siebie dumna bo kilka cudnych już sprzedałam... chociaż przyznaje że ciężko mi było się ich pozbywać..  🙄

Meksykanki :
- od lewej no name, następnie dwa prestige, na końcu z hooksa 🙂

Z cyrkoniami :
- od lewej DOBERT z drugim naczółkiem na biało podszytym, następnie HORKA, na końcu STUBBEN z linii SD

Później dodam resztę zdjęć, bo nie mieszczę ich w jednym poście 🙂
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Wielkość zdjęć
Wow, bardzo duża ta kolekcja😀 I co, używasz ich wszystkich dla jednego konia...? 😲 Dobrze, że ja nie popadłam jeszcze w TEN nałóg😀
Wrzucam jeszcze raz bo za duże były zdj.  :kwiatek: mam nadzieje że nie są jeszcze za duże.. 🙂
Bacik90 Flawia musi oszałamiająco wyglądać w nich  😜
azazu93  jeszcze nie wszystkie miała na głowie..  🙄  Może przez to że jakoś mało z nich korzystam nie potrafię sprzedać 🙂 ale pewnie jak zacznę więcej to kilka z pewnością odpadnie.

A teraz druga część :
Z cyrkoniami:  Od lewej hooks z różowym opadającym naczółkiem, następnie brązowe lakierowane no name, brązowy DOBERT, i na końcu  znów hooks 🙂

Pozostała część :
Od lewej rurkowe no name, lakierkowane rossner, następnie znów rossner ( i tutaj nie potrafiłam zrobić dobrego zdjęcia, ale nachrapnik jest brokatowy, filmik wspaniale oddaje wygląd na żywo :
)  a na końcu ogłowie BR

Za jakiś czas pewnie i tak coś będę sprzedawać, bo po co mi ich tyle.. 🙂 dwa już są wystawione, a najszybciej chyba pójdzie na sprzedaż prestige meksykanka.
Bacik90 co to za BR na ostatnim zdjęciu ?
Misia kiedy wstawisz zdjęcia na modelu cuda od pana Marka? 👀
Misia nie mam pojęcia co to za model. Szukałam po całym internecie i nie znalazłam, no ale może błędnie szukam 🙂 nachrapnik jest  szeroki, ogólnie bardzo je lubię 🙂
potrzebuję nagłówka do symetrycznego nachrapnika z fajnej skóry , wiem że br ma takowy i nawet anatomiczny też, ale nie wiem jak z jakością skóry ...
oraz poluję też na nachrapnik symetryczny- z zapięciami z dwóch stron (ze skośnikiem) , i tu znowu pytanie czy oprócz BR są inne firmy oferujące takowe ?
ktoś coś podpowie  👀?
Bedzie ktos u p.Marka na dniach?
Bacik90, ten brązowy Dobert to co to za model?
D+A  naczółek jest w tym ogłowiu zmieniony i tak go już kupiłam, to starsze ogłowie, ale budową identyczne jak model fancy. ( ja go już mam ok. 3 lat )
Bacik90 szkoda,bardzo ładny jest ten BR  😉
fruity_jelly spróbuje komuś w przyszłym tygodniu wcisnąć komuś aparat do rąk albo znaleść kogoś do potrzymania konia obiecuje 😉
Dziewczyny, poszukuję ogłowia z grubym nachrapnikiem i naczółkiem w kształcie fali w rozmiarze XFULL.  Nie pogardzę lakierowanym  😀 Może coś podobnego do BR Kingston? Przymierzałam je dziś, wydawało się dużym fullem, niestety za ciasne w pysku. Cenowo, jeśli się uda, do ok 400 zł. Pomożecie?  :kwiatek:
O kurczę, jaka kolekcja..... a ja dopiero co stwierdziłam, że 4 ogłowia to za dużo dla jednego konia i dwóch sie pozbywam.
kurczę, a ja mam jedno ogłowie...  🙂

ale z uwagi na to, że było najtańsze i ani razu nie konserwowane - chcę sprawić sobie coś lepszego 😉

Myślę nad Daw-Magiem z brązowym podszyciem (chyba to się london nazywa).

Ma ktoś? (nie koniecznie w takiej kolorystyce)
strzemionko, akurat u mnie więcej ogłowi wynika z czystego lenistwa, ponieważ nie zawsze używam tego samego kiełzna, a nie chce mi sie tego wszystkiego przepinać. 😉
i po części też z tego powodu chcę kupić drugie  😉

no i ja nie lubię "rozbierać" ogłowia, a jakbym miała robić to parę razy w tygodniu, lub nawet raz na 2...
kto ma dużego hanowera i powie mi gdzie kupię zwykłe, proste ogłowie w mega wielkim rozmiarze?  🙇

http://sklep.bergo.pl/p/70/2305/daw-mag-oglowie-sportowe-podszywane-z-wypustka-oglowia-tranzelki-oglowia-wodze-dla-konia.html chciałam to z DM, ale zdaje się, że Full będzie za mały...
Olson, musisz po prostu szukać X-Fulla. W Hooksie takich od groma 😉 Napisz np. do tego sprzedającego:

http://allegro.pl/cheval-oglowie-z-wodzami-w-komplecie-x-full-i3866007357.html

lub:
http://equiroza.pl/attrhorze-oglowie-florence-xfull-czarne-p-1192.html
Olson Daw-Mag Ci zrobi Xfulla na zamówienie 😉
A ja chyba wreszcie skompletowałam moje wymarzone ogłowie. Naczółek Wembley, reszta HKM LG. 😀
Bacik90 niesamowite ogłowia 😀
strzemionko poszło pw
brzezinka  💘

A tu moje ukochane ogłowie 😍 , zdjęcie pierwsze z brzegu, jeszcze z pierwszych przymiarek 😉
brzezinka, chlaśnij sprzączke od skośnika i będzie ładnie 🙂
Burza, czytasz w moich myślach. 🙂 Już chciałam to zrobić ale jest tak "chamsko" przyszyta, że nie chciałam ciachać nożyczkami bo będzie widać, muszę poszukać odpowiedniego narzędzia 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się