Forum konie »

Ogłowia

Co myślicie o tej kobyle w artemisie? Jeszcze przydałoby mi się jakieś ogłowie na co dzień, ale kompletnie nie mam pomysłu 🤔
nachrapnik wyglada fajne ale naczółek ginie całkiem. także jak dla mnie ok ale 'szał bez' 😉
Katija będę baaardzo wdzięczna  :kwiatek:
...
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnmute.gif[/img] całkowita edycja posta
Dzięki sei, też mi się tak wydawało, ale potrzebowałam obiektywnej opinii 😀 Myślę żeby wymienić naczółek na jakiś grubszy, ale też opadający.
a jak z jakością ogłowi schoklemohla? są warte swojej ceny czy lepsze są kieffery?
dużó lepsze od kiefferów moim zdaniem! ja miałam kieffera i generalnie skóa strasznie sztywna była w porónaniu do schockomohla  😉
ja miałam w planie kupić kieffera orion, ale jak zobaczyłam ogłowie Stockholm-S to przepadłam  😍
Ostatnio zaczęły podobac mi się takie nachrapniki profilowane "na kwadratowo"
Na poczatku jak zobaczyłam to było bleee ale teraz im więcej widze tym bardziej sie mi podobają.
Dla przykładu taki: stubben znaleziony w necie
czy mógłby mi ktoś polecić jakieś dobre ogłowie w przystępnej cenie? będę bardzo wdzięczna  :kwiatek:
zależy co rozumiesz przez przystępną cenę 😉
do 150 kavalkade economic
do 200 cladrige house
do 350: gold medal
do 600: stubben

jest jeszcze daw mag ale nie wiem gdzie on obecnie wypada cenowo
dużó lepsze od kiefferów moim zdaniem! ja miałam kieffera i generalnie skóa strasznie sztywna była w porónaniu do schockomohla  😉

Ja bym powiedziała że są podobnej jakości.

Daw-mag ok 300zł..

ps. stubben można kupić taniej niż 600zł 😉
a czy mogłabym prosić również o strony internetowe tych sklepów?  :kwiatek:

za przystępną cenę uważam tak 200-350 zł 😉
Jasne ...GOOGLE
Juppi !!! Ten naczółek jest piękny.

Klami cudo  😍 mozesz zdradzic jaki jest koszt takiego cudenka?
Dramka, a gdzie te tańsze stubbeny?  👀 może być pw.

mitery0322, w takim razie polecam daw-maga 🙂

Klami, piękny! to teraz zdjęcia na modelu 😉
Misia, 250 zł

sei, na modelu to nie wiem kiedy jakieś foto będzie.
sei wystarczy śledzić ogłoszenia 😉
ogłoszenia. w ogłoszeniach nie ma każdego modelu w dowolnej kombinacji kolor/nachrapnik. tylko się trafiają pojedyncze sztuki. myślałam że mówimy o jakimś sklepie. indywidualnym sprzedawcy na większą skalę czy coś 😉
Dziewczyny przyszedł do mnie naczółek bling bling autorstwa p. Marka i po prostu rewelacja!!! 😍

Zaraz zdjecia wrzucę w mocowaniu w ogłowie . Powiedzcie z któym nachrapnikiem lepiej!! Może jutro albo pojutrze jakieś foto na grubym zarzuce 🙂
asds wrzucaj foty 🙂 właśnie się czaję na opadający/klasyczny dla Króla
Ok

fotki na szybko sprzed chwili się załadowały 🙂

A więc jak sądzicie ? Która opcja lepsza?

Ogłowie Dobert, nachrapnik p. Leśniak

Całe ogłowie Dobert oprócz naczółka

I sam naczółek

Czekam na opinie!!
asds, śliczny !! A jeśli mogę wiedzieć, ile zapłaciłaś ? :kwiatek:
asds cały Dobert, nachrapnik od p. Leśniaka piękny, ale niestety za dużo "grzybów w barszczu".
Szkoda, że mój ma dużą odmianę na łbie, bo bym dziadkowi strzeliła błyskotkę 😉
bjoork

no własnie podobne wnioski mam. Będzie do czarnego nachrapnika, a biały pozostanie w połączeniu z prostym naczółkiem

http://s31.photobucket.com/albums/c366/asds2000/?action=view&current=PB280160.jpg

noen

idzie pw
Ja zmieniałam kolor siodła z wytartego czarnego na czarne i wyszło super, nie było widać, że "malowane".
Z farb, które nadają lekki połysk, a nie, że świecą się jak to i owo, polecam:
http://allegro.pl/farba-lakier-do-skor-skory-renoskor-wilbra-16ko-i1499897137.html

ze świecących polecam tą, ale trzeba uważać przy malowaniu bo mogą zostać smugi:
http://allegro.pl/czernidlo-lakier-do-skor-butow-obuwia-renia-i1473751669.html

ja tez maluje swoje oglowie farba do skor jak sie troche "przetrze". W koncu ma juz swoje lata 😉 Ale po wyczyszczeniu i odmalowaniu wyglada naprawde jak nowe ! Odmalowanie to super opcja na renowacje oglowia czy siodla 🙂

a w kwestii rurek - znalazlam staaaare zdjecie swojego rumaka w ciemnobrazowej rurce (niestety nie wiem jaka to firma) :

asds - Dobert -zdecydowanie  😍. Ile kosztuje ten śliczny naczółek?
asds - Dobert -zdecydowanie  😍. Ile kosztuje ten śliczny naczółek?

Ja kupiłam z drugiej ręki.

Najlepiej do p. Marka zadzwonić
nachrapnik od p. Leśniaka piękny, ale niestety za dużo "grzybów w barszczu".

no chyba, że się jest Totilasem, to nawet dwa grzyby pasują do barszczu 😉

zaś co do dużej odmiany - sam bezbłyskotkowy naczółek bywa ozdobą - poszukam (ty też możesz 😉) fotek brązowego ogłowia munsztukowego (rurka), które kiedyś tutaj wstawiałam. koń z szeroką odmianą, opadający brązowy naczółek - super to wyglądało 🙂

edit
znalazłam te fotki

ogłowie - Pana Marka, koń - kolezanki 🙂
oczywiście to są fotki z pierwszej jazdy w tym ogłowiu, z czasem ten naczółek opadł jeszcze ładniej i wyraźniej 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się