Forum konie »

Ogłowia

arivie ja mam wszystko niebieski, granatowe i turkusowe. Osobiście mi się na nim podoba, dlatego chciałam jakiś dodatek niebieski, bo całe czarne ogłowie już mam i próbuję kombinować z naczółkami. 🙂 A ogłowie, no powiedzmy, że do 400 zł.
sei bardzo dziękuję za linki. Ten pierwszy baardzo mi się podoba.  💘
Ogłowie na gniade pasuje, i w realu ten niebieski nie jest taki krzykliwy.
Kowusiasta, mnie tez ten pierwszy najbardziej 😉
Kowusiasta, jeśli do 400zł. to ja na twoim miejscu robiłabym ogłowie u rymarza. Za 350zł. możesz mieć jakie tylko ci się wymarzy z wodzami, a za 400zł. rurkę bez wodzy. Będziesz miała pewność, że jest niepowtarzalne- i dokładnie takie jakie chcesz.
Potrzebuję czarnego ogłowia (podszycie czarne) z nachrapnikiem szwedzkim lub angielskim z naczółkiem (takim jak w ostatnim ogłowiu ma Burza lub LOVELY) bez ozdób lub z jakimiś kryształkami tak jak u Caroline z chętnie wodzami

dla tej kobyły:

macałam wczoraj w pasi-koniku to ogłowie i jestem nim oczarowana  😜 Widzę, że w koniku mają bardzo dobrą cenę na to ogłowie  😉 Tylko nie mają coba  🙁

Miał ktoś z was to ogłowie  👀 Jak z rozmiarówką?
Dziewczyny, szukam ogłowia dla tej kobyłki.
Zeleży mi, żeby pasek od nachrapnika poprowadzony był na pasku potylicznym. Okucia w kolorze srebrnym, złoto jej nie do pyska.
Doradźcie proszę, bo dziś zostałam bez ogłowia 🙂
Medziik, Shantowa, jako, że obie macie konie bez odmian to możecie pozwolić sobie na jakąś ekstrawagancje na naczółku lub nachrapniku- jak kto woli. Ja bym zaproponowała coś typu nowy naczółek Dziewczynki. Kobyłkę Medziik widzę w meksykańcu np:

Konia Shantowejj za to w np.:

Zdjęcia akurat z hooks.se, ale mniej więcej obrazują jak JA sobie wyobrażam ogłowia dla tych pań 😉  :kwiatek:
arivle - Dzięki :kwiatek: Co do naczółka to faktycznie, w typie 'blink' będzie jej do pyska, chodź boje się, że z moją sposobnością szybko odpadniee. No i jeszcze jedno ale - jak jest ze skórą w hooksowych ogłowiach? Bo szczerze mówią słyszałam różne opinie.

w każdym bądź razie - jeśli ma ktoś jakieś jeszcze propozycje, prosiłabym o wskazanie mi 'drogi' :kwiatek:
👀 Szukam ogłowia z nachrapnikiem meksykańskim bez naczółka "blink" i z konicznie z futerkiem  😜

Jak się sprawują ogłowia fouganza? Mi sie w dotyku wydawały takie grube i sztywne..
Dramka, ja mam prestiga z meksykańcem tego z przeszyciami polecam !
Wiem jest boski..ale cena..nie boska 😉
Dramka, dosyć dobrej jakości jest Silver Clincher Hansbo, na allegro można go dostać za 197pln (czy jakoś tak). jest dużo przyjemniejszy w dotyku niż Romeo Decathlonu, choć jak dla mnie ten firmowy naczółek jest trochę zbyt bling bling (przy naszej dużej odmianie). jest też w czerni.

Dramka a faipr play Acapulco ? Miałam i bardzo polecam ale sprzedałam bo następny koń miał większą głowę 🙁

[[a]]http://animalia.pl/produkt,11083,525,Fair_Play_Og%C5%82owie_Acapulco.html[[a]]

EDIT:

A ja mam już chyba trzech faworytów dla Egri (zdjęcie w poprzednim poście)

HKM Ogłowie Maya 299zł

HKM Ogłowie Anatomic 299zł

ew. Fair Play Ogłowie Acapulco 219zł

zastanawiałam się jeszcze nad Hooksowym takim co ma Disco ale nie wiem czy ktoś teraz z Hooksa zamawia, a czekać raczej nie mogę 🙁 ew. myślę też o Ursusie w typie Anatomic z 3 naczółkami na zmianę (oczywiście dalej kształt naczółka jak w Anatomic).

Może ktoś w cenie tych co podałam podlinkowałby coś jeszcze fajnego 🙂?
Ten naczółek.. 🤔
Shantowa
Na taką delikatną, dziewczęcą głowę zdecydowanie polecam delikatne paski i jakąś nieiwelką błyskotkę na naczółku, będzie szał  😜

Medziiik
HKM poza naczółkiem i nachrapnikiem mają nienajlepszą skórę. Mam anatomica i jak naczółek bardzo mi się podoba, to reszty raczej bym drugi raz nie kupiła...
Medzik a nie zastanawiałaś się nad ursusem z jakimś fajnym naczółkiem, który można zawsze ulepszyć w stylu naczółka Kasza?
Dramka, a nie chcesz equipa takiego jak mój? IMO to ładny meksykaniec,z futerkiem 🙂
Ktoś Za 648?  😵

Chyba się skusze na ten z decathlon za 169zł. Przed wszystkim nie wiem jak na tym bedzie dramka chodziła bo np. szwedy nie toleruje.
...nie kuś się, zapiecie wypada na pysku, a i jest dosyć sztywne
dla mnie bezszał
Medzik a nie zastanawiałaś się nad ursusem z jakimś fajnym naczółkiem, który można zawsze ulepszyć w stylu naczółka Kasza?

Tylko że ja nie umiem tak "ulepszać" naczółka jak Caroline 😉 a druga sprawa pytanie czy by mnie Ursus wyszedł w takiej cenie jak te ogłowia  😎
...nie kuś się, zapiecie wypada na pysku, a i jest dosyć sztywne
dla mnie bezszał

Spodziewam się że za cene 169 będzie bezszał.  😉 Szkoda że nie mam od kogo pożyczyć na próbe.  🙁
Czy P.Marek z Ursusa posiada jakiegoś e-maila?
Dziewczyny, a co powiecie na te:

Loesdau BALVE

Ogłowie Cheval

Jak ze skrórą w obu ogłowiach? Myślicie, że na moją dziewczyne będzie padowało? Na chevala chcę podpiąc jakieś świecidełko na naczółku 😉
zdjęcie pożyczone z equiversum
Chevale na prawdę są bardzo konkretne jak za taką cenę  😉
Shantowa, macalam chevala na zywo nowego i uzywanego i skora bardzo mi sie podobala jak za ta cene. tylko kup cheval-cheval a nie cheval-fair play bo to 2 jest juz gorszej jakosci.
Ktoś Za 648?  😵

a czy ty sprzedajesz pikeury po cenach katalogowych?😉
Medzik
Ja mam HKM Maye, tyle ze zamieniłam sie z koleżanka nachrapnikiem, ona miala HKM anatomic. Generalnie podoba mi sie wizualnie to ogłowie, ale skóra... 😲 jest taka twarda ze rzucajac w kogos tym ogłowiem mozna zabic :p  😂 drugi raz bym nie kupiła. 
Hypnotize - z Maya mnie właśnie wyleczyłaś 😉 wizualnie  😁
a co do skóry np. olej do skór nie zmiękczy tego ogłowia?
Dramka, raz, że masz od kogo pożyczyć, bo nawet ja znam 3 użytkowników, którzy je mają. Dwa- nie spodziewaj się mega jakości za tą cenę. Trzy- kąpiel w oleju jest zbawienna i działa cuda. Cztery- trzeba się troszkę namęczyć z dopasowaniem, bo jest szyte na naprawdę dziwne ryjki.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się