Forum konie »

Ogłowia

Daslo ok. Kupiłam takie ogłowie 6 la temu za ok 165 zł i do dziś ładnie praży. Trochę straciło na czarnym kolorze ale tak to nie ma żadnych problemów, nie pęka, nie rdzewieje nic🙂
dzięki  :kwiatek:
ja też miałam to Daslo i w życiu nie kupie drugiego ;| skóra to jakaś mielonka albo eko wersja, jakościowo do d***. Cheval jest lepszy jak dla mnie.
to ja już sama teraz nie wiem... Pomyśle, poczytam jeszcze troche.... myślę, że na któreś z nich się wkońcu zdecyduje  😉
Katharina,
też miałam takie ogłowie Daslo. Używałam je dość mało, bardziej jako dodatkowe ogłowie niż podstawowe, ale sprawowało się b.dobrze. 😉 Skóra była miękka i pożądna. Nie konserwowałam go specjalnie, a wyglądało b.ładnie , także polecam je.
Co do ogłowi Chevala - 3 koleżanki ze stajni miały i były bardzo zadowolone, wszystkie ogłowia były codziennie używane, rzadko konserowane i również wyglądały super. 😉
oti   dzięki Ci baardzo  :kwiatek: teraz tylko kwestia wyboru, bo widze że obydwie firmy mają jednak pozytywne opinie  😉 Jak się zdecyduje i zakupie dam znać  🙂
A który model ci się podoba?
http://jezdzieckieakcesoria.pl/oglowie-cheval-p-1121.html ten tylko, że w czarnym kolorze  😉
Katharina Brązowe ma lepszą skórę. Czarne jest lakierowanie i po jakimś czasie nie wygląda aż tak ładnie. Używam od roku i oprócz tego jestem bardzo zadowolona 🙂
Constantia  :kwiatek: dzięki nie wiem jednak czy brązowe będzie pasowało do siwego konia i czarnego siodła;p
Uzywałam brązowego, ale mam dwa czarne, bop też mi nie pasował inny kolor 😉 Nie mam nic przeciwko, jestem naprawdę zadowolona. Spróbuję zrobić zdjęcia i wstawić.
czy ogłowie z hooksa o rozmiarze full będzie pasowało na konia o szlachetnej główce?
rtk, moim zdaniem moze byc duze. Szczegolnie, ze ichniejsze nachrapniki sa ogromne a szlachetna glowa to raczej delikatniejsze gabaryty pyska.
rtk, na pewno bedzie za duze, na Fange nachrapnik był za duzy i musiałam dorabiac dziurki
z tymi oglowiami Chevala jest sprawa nastepujaca:
to z linku Kathariny to najprawdopodobniej podpucha Fairplayowska- FP od niedawna ma oglowie o nazwie Cheval, ale skora jest wyraznie gorsza niz w tych oryginalnych Chevalach. Czesc sklepow nie zwraca na to uwagi i biora z interapi te fairplayowskie, twirdzac ze 'klienci sa zadowoleni z ich produktu' i niechetnie sprowadzaja na prosbe z Wloch Chevale oryginalne
Constantia  jak zrobisz zdjęcia to wstaw koniecznie !  😉

kasska z którego sklepu internetowego polecasz zakup Chevala? Bo ja niestety nie orientuje się w tym wszystkim tak dobrze ;PP Ale wychodze z założenia, że lepsze każde inne tego rodzaju niż ogłowie ze suchej skóry kupione w granicach 80 zł ;P
masz PW🙂
slusznie. a skora w chevalach jest o niebo lepsza niz w drozszych o 100zl HKMach;/
nie wiem czy pytanie o wodze nadaje się do tego wątku??

otóż szukam jakiś w miarę porządnych wodzy gumowanych ze stoperami czarnych no i najważniejsze zeby były dłuuuugie 😉 co polecacie??
Daw - Mag robi takie wodze, używam drugi rok, tyram dzień w dzień i jak nowe.
Zresztą mam jedną nową parę tych wodzy na sprzedaż
jakies 2 czy 3 miesiace temu kupilam z przyjaciołka ogłowie HKM. Ja  model MAYA ona z perłami na naczółku. Ogłowia kosztuja 300 zł i powiem szczerze ze gdybym wiedziała ze skóra jest takiej beznadziejnej jakosci, to wolałabym dozbierac i kupic cos drozszego. Miałam nadzieje ze ogłowie w tej cenie reperezentuje lepszy poziom i jakos niz ogłowia z dekatlonu... :/ Natluszczam i konserwuje to ogłowie 2 razy w miesiacu bo widze ze za chwile zacznie pekac skóra w niektórych miejscach.  Jakość i wykonanie obu ogłowi pozostawiaja wiele do życzenia. Na koniu wygladaja ładnie i fajnie sie układają, ale nic poza tym... 🙁
Oglowie z perelkami

Ogłowie MAYA
Ogłowia HKM to jakaś pomyłka... skóra mielonka, ten cały "lakier" schodzi i trudno cokolwiek w nich wyregulować. Nawet z zapinaniem skośnika miałam czasami problemy. Nigdy więcej  😲
moje ogłowie hkm też jest beznadziejne... pomimo smarowania co drugi dzień  skóra wygląda fatalnie, mam wrażenie że pęknie kiedy chcę np zmienić wędzidło czy skrócić jakiś pasek.... i wygląda w niektórych miejscach jakby sie mechaciła....

edit : tak jak galeria - zgadzam się ze o wiele lepsze są fair play , daslo nie miałam, ale fair play nie sa najgorsze 🙂
Już naprawdę, z tych tańszych ogłowii w granicach 200-300zł lepsze są Fair-Playe i Daslo. A za 200-coś można chyba nawet dorwać niepodszywane Daw-Magi. W każdym razie, HKMom mówię nie!
A ja znalazłam dzisiaj cos takiego: http://www.okser.pl/hkm-oglowie-dzinsowe-p-2943.html 🤔

Ja tez mam ogłowie HKM, nie pamiętam jaki model, ale tez kosztowało koło 300zł. Smauje regularnie, troche skóra zmiekła, ale faktycznie z regulacją ciężko. Ale miałam doczynienia z gorszymi ogłowiami. Choć fakt, za taka cenę, to powinnam spodziewać sie czegoś lepszego...
gllosia
Oblesne te dżinsowe 😉
Prawda? Ciekawe co jeszcze wymyślą 😂

Moje w każdym bądź razie jest... [uwaga] czarne z różowym podszyciem i różowymi diamentami 😅 😅 😅 😍
O fuuu... dżinsowe ogłowie? Tego jeszcze nie było...  😵
Ja w każdym razie HKMa już nigdy nie kupię, bo się zraziłam. Koleżanka miała ogłowie też z tej firmy i skośnik pękł w miejscu, gdzie go koń obślinił.  🙄
Ja poszłam tylko i wyłącznie na wygląd, bo jest mega oryginalne no i w moim stylu 😉 Tylko dlatego nie żałuję. Ale następnym razem za taką cenę kupię cos lepszej firmy ;]
Za taka cenę to u Dramki Kieffera  nowego można kupić  😁
O ludzie, za 200zl można mieć ogłowie Kavalkade, za 230zł ogłowie Daw-Mag, za 350zł ogłowie USG albo Piotra Koniecznego, od 300zł zaczynają się Kieffery...        
Nie rozumiem jak można przedkładać bajerancko opadające naczółki nad jakość skóry... Ja wolę najprostszy najtańszy model dobrej firmy, który mi z nagła nie pęknie w połowie skoku nad okserem, niż diamenciki w naczółku...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się