Forum konie »

Ogłowia

Ten sam modelik 🙂
a ja się pochwale swoim nowym nabytkiem 😀
po przeczytaniu całego wątku i dłuuuugich przemyśleniach zdecydowałam się na kieffer'a(model madonna)

zdjęcia: armara

Mam nadzieję że długo mi posłuży
zamawiałam koleżance ogłowie ursusowe, później dzwoniłam i pytałam się ile kosztowałaby obroża, jak przyszła paczka okazało się, że dostałam gratis śliczną brązową obróżkę z inicjałami (siosty-bo Panu się adresy pomieszały, ale że mieszkamy razem nie było problemu 😉)
podszycie w ogłowiu było z innej skóry niż np. mam ja i lovely, była też miękka ale nie tak bardzo i nie była taka gładka tylko jak by pognieciona

ale i tak ogłowie bardzo fajne
A ja mam dla Królewny coś takiego

odkupiłam od trenerki, parę lat używane, ale skóra genialna.
Jakieś niemieckie, na pasku potylicznym widać jeszcze - ale słabo - tłoczenie, coś jakby litera D a w środku niej sylwetka konia. Ma ktoś pojęcie, co to za firma?
dzisiaj znalazłam na www.gnl.pl i mnie zauroczyło!

znam jakość produktów HKM wiec będę sie wzbraniać rekami i nogami aby go nie kupić... ale z drugiej strony może to będzie lepszej jakości...
Losieczka - wow  😲 piękne!
wreszcie naprawde ładny naczółek!

i dokładnie w moim stylu  🤣

(fotka juz wczesniej wklejana 😉)
kurczę... szkoda, że to HKM bo ogłowie jest olśniewające. Ciekawe jak wyglada w brązie...
caroline pewnie juz to pisałaś 100 razy, ale co Ty masz za ogłowie?? A w szczególności naczółek??
Piękne te ogłowie HKM-a.
Naprawdę jakość taka mizerna?
maleństwo zapewne Dobbert ...Ja mam takie tłoczenia na paskach i na wodzach 🙂
caroline pewnie juz to pisałaś 100 razy, ale co Ty masz za ogłowie?? A w szczególności naczółek??

wystarczy cofnąć się o jedną stronę  🙄

sznurka, Alvika, mój naczółek to moja własna produkcja uśmiech tj. ja dokonalam połączenia opadajacego naczolka z bransoletką-błyskotką duży uśmiech
i uwielbiam go  kocham
losieczka- ale naczółek  😍 wow  😍 😍
my <tzn korsik> zamawiała kumpeli ogłowie od p. Marka i szczerze to skóra była dużo gorsza niz np. w tym moim. Ja mam podszyte gładką miękką skórką a tamto jest podszyte pomarszczoną- taką z dziurkami skórą...
a poza tym dostałyśmy gratis super obroże dla psa  😀 z moimi inicjałami  😜
zamawiałam koleżance ogłowie ursusowe, później dzwoniłam i pytałam się ile kosztowałaby obroża, jak przyszła paczka okazało się, że dostałam gratis śliczną brązową obróżkę z inicjałami (siosty-bo Panu się adresy pomieszały, ale że mieszkamy razem nie było problemu 😉)
podszycie w ogłowiu było z innej skóry niż np. mam ja i lovely, była też miękka ale nie tak bardzo i nie była taka gładka tylko jak by pognieciona

ale i tak ogłowie bardzo fajne

lovely, już to pisałam  😉
[quote author=vill_18 link=topic=39.msg127924#msg127924 date=1230060912]
Piękne te ogłowie HKM-a.
Naprawdę jakość taka mizerna?[/quote]

miałam jedno - NIGDY WIĘCEJ.

aczkolwiek wiem, że niektórzy trafiają na nieco lepsze jakościowo sztuki. Ja już więcej nie ryzykuję...
T&N a nie łatwiej po prostu odpowiedzieć?? Miałam ostatnio awarię netu i nie byłam to kilka dni a teraz po prostu od ilości przeczytanych postów juz niedowidzę :P i po prostu nie zauważyłam ze była o tym mowa :P

Wiec znowy sory jak się powtórzę ale ten naczółek strasznie mi sie podoba, wiec caroline mogłabyś powiedzieć jak go zrobiłaś (dokładnie:P)?
Losieczka muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem jakości skóry
to jest nasz prezent gwiazdkowy  😀

no jakie pikności  😀
A ja się właśnie w tym ogłowiu zakochałam:

zdjęcie ze stronki www.passier.com

No ale cena jest BARDZO WYBITNIE kosmiczna :P
słuchajcie a co możecie powiedzieć mi o tym ogłowiu ? zna ktoś ? dotykał  😎 ?
http://www.na-gorce.miracle.pl/product_info.php?products_id=623&osCsid=36d954da932dd66f6ddeaf3180c96b03

marzy mi się taki hiszpan - ale mój kucyk ma główkę cob i tutaj mamy problem  😕boję się, że rozmiar full będzie zdecydowanie za duży  :???
zduska, będzie za duży. Mam to ogłowie dla Kulesława - tylko do pokazów używane, ale w ramach świątecznego sprzątania w pace cyknę ci fotkę na jaśnie gniadym łbie.
Wykonanie 4/10 i skóra "taka se" (czytaj: 100% mielonka). Drugi raz bym nie kupiła, niestety.
zduska a te ogłowie? Prawie takie same 🙂 i jest rozmiar :
http://www.equiversum.pl/product_info.php?cPath=22_37_263&products_id=913
Używa ktoś lub używał ogłowi Kavalkade?
Alvika dzięi za info - tak właśnie myślałam, że skóra może być nie teges za taką cenę.
Ale na fotki będę czekała z niecierpliwością  😅

kare_szczescie nad tym ogłowiem już wcześniej myślałam, ale to zdjęcie jest słabej jakości i nie wiem jak faktycznie skóra wygląda  🙁 ps.: a może widziałaś tego hiszpana na modelu  🤣 ??

fin   co do Kavalkade, to moja znajoma strasznie na nie narzekała - ogólnie, że skóra sztywna i po pewnym czasie robi się jak papier - ale może na taki model trafiła  😉
Ja mam jedno kavalkade.Bardzo pozytywnie mnie zskoczyło-ładnie zrobione,skóra wg mnie bardzo fajna.
Jakie macie opinie na temat ogłowie JACSON??
Chyba str wcześniej ktos pisał ze kiepsie.
Prawda to??
Bo ceny mają dosyć wysokie.
Jacson?? Sama nie mialam, kilka widzialam..... Jak dla mnie badziewie za stosunkowo niemala kase.....
Zgadzam się w 100%. Generalnie wielkie G, skóra sztywna i naprawde niewiele wytrzymują.
Jezeli ktos ma dużo kasy i chce miec ogłowie przy pomocy którego planuje sie powiesic to wtedy JAcsona  polecam! Gwarantuje że przy pierwszym mocniejszym szarpnieciu w dół  ogłowie sie porwie , więc w sam raz dla niedoszłych samobójców.

A teraz na powaznie...Oglowie z Decathlonu za 39 zł wyglada o NIEBO lepiej jak Jacson w realu.Oglowia nie warte swej ceny
My dostaliśmy USG z meksykańskim nachrapnikiem. Bez smarowania i wydziwiania założone i rewelacja! Mięciutka skórka, fajnie się układa. Naprawdę jestem pod wrażeniem.

Wodze są do bani - zdecydowanie za krótkie i nieporęczne - ale wymieniłam na stare i jest ok.
zduska niestety nie widziałam i nie znam nikogo kto takowe posiada...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się