Forum konie »

Ogłowia

Iskrzaczek, całość od pana Marka 😉 tylko wszysto oprócz nachrapnika i naczółka ze starego ogłowia - a nachrapnik i naczółek nowe 🙂😉
Edytka,Królik, Burza - dzięki - też mi się ogromnie podoba 🙂 :kwiatek:
Anaa masz wiecej zdjęć? bardzo ładnie wygląda.
Ja zresztą lubię hanowery- wina Koniczki, bo jej Grom tak mnie zachwycił, że sprawiłam sobie własny  🙂
potrzebuje stunigowania, bo za bardzo opada, ale nawet na Złotkowym łepku dość skromnego rozmiaru ładnie wygląda  😉 moim zdaniem, rzecz jasna
_kate, jest za duży i jakoś dziwnie zapięty skoro opada ta sztywna część.
nie wiem, czy pamiętasz, ale to jest Twój nachrapnik  🙂
dlatego napisałam, że potrzebuje stuningowania, bo przy kółku z boku coś się odpruło i ta część już nie jest sztywna, tylko lata.
Anaa - proszę, napisz mi ile orientacyjnie kosztuje taki opadający, rurkowy naczółek  :kwiatek:
_kate, mam - zaraz coś jeszcze wstawię 🙂 ad hanowera na złotym - wygląda fajnie, ale rzeczywiście chyba część nosowa trochę za długa?... albo trzeba dopasować albo skrócić tę część nosową 🙂 (powiedziałam ja, która dostałam wczoraj opieprz za zbyt niskie zapięcie hanowera hihi)

królik - nie wiem, ja chyba dostałam go gratis - za nachrapnik i naczółek zapłaciłam 120 pln... myślę że ok 20 złotych jeśli zamawiałabyś sam, może 30...
dziękuję za info ... bardzo możliwe, że skuszę się na niego  🙂
Pamiętam 🙂 Na mojego też był ni przypiął ni wypiął, niby ok ale nie do końca. Dlatego teraz mam taką krótką tą część na nosie.
Stary.

Nowy.

W ruchu tak nie widać, ale poprzedni cały wchodził na wędzidło.
_kate, zanieś nachrapnik do rymarza i niech ci doszyje takie paseczki "podtrzymujace" częśc nosową.
ja mam nachrapnik kieffera (zeby mnie nie wkurzało, że mam ogłowie składak 😉) i tez mi rymarz musiał te paseczki doszyc

na tej fotce widać o czym piszę:

(sorki, no nie mogłam znaleźć lepszego zdjęcia 🙁 chodzi o ten paseczek co idzie tuż nad kółeczkiem nachrapnika)

Burza, a ja go całkiem lubiłam 😉 i leżał bez zastrzeżeń 🙂
Na Piorka był ewidentnie za duży, wkurzało mnie że leżał tak nisko i zachodził na kółka wędzidła.
cieciorka, była bym ogromnie wdzięczna jakbyś mi napisała, pod jaką nazwą szukać tego paska, bo próbowałam już, ale nie udało się nic znaleźć
ponia, dziękuję za podpowiedź, już właśnie miałam takie zamiary z tym naczółkiem, ale jak mówisz, że działa, to na pewno spróbuję

Anaa, o kurczę 🤔 szał!!

Burza, Piorun to pierwszy koń, któremu IMO ze wszystkich nachrapników - najładniej w hanowerze🙂
m0niSka, rany, dziękuje 🙂 strasznie miło słyszeć 🙂
araucaria, nie wiem, jak sie to nazywa, wydaje mi sie ze hipnotize pytała tez o to samo i znalazła w jakimś sklepie, napisz do niej
Cieciorka Ładne Daw-Magi widziałam na ich stoiskach (Torwar, Katowice, Poznań) dlatego nie wahałam się zamówić. Bo ja mam zamawiane przez telefon, ale za to na miarę 😉
Burza, taka prawda, bo jak zobaczyłam fotkę (a ogólnie konie w hanowerach mi się nie podobają) pomyślałam - wooow - i od razu " ciekawe jak by było Samowi" 😁 Ale pewnie słabo🙂
a jak miałam hanowera to przy kułeczku były wystające kołeczki i na to naszyte paski, ze nic nie spadało
ale modele miały jakieś nazwy skoro mogłas sie dogadać? bo to co widze na stronach internetowych i jakies mocno brzydkie jest :P
i nazwy też ma dziwne. szkoda, ze sobie nie zrobią porządnej strony albo nie znajdą dystrybutora na całą polskę...
m0niSka, ciężko nawet sobie wyobrazić, trzeba mierzyć 🙂 ale serio, działa tak że już nie wrócisz do innego 😉
Burza, kusisz 😁

Ale jedyne co widzę na nim to połączenie takie jak ma Anaa czyli opadający naczółek + nachrapnik hanowerski🙂

Ojezu no i zaraz dopiszę do listy kolejny wydatek 😵
m0niSka, ale wiesz, że taki naczółek to już wcale nie ciężka kasa? 😉
Bardzo proszę was o pomoc! Potrzebuję ogłowia dla pana na zdjęciu. Nie ma rzadnego przedziału cenowefo, bo jak coś mi się spodoba to jeść nie będę, a sobie to kupie 😉
Chciałam kupić te z hook's, bo lubie diamenciki:
1. http://www.hooks.se/product.aspx?productid=300676&deptid=109&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
2. http://www.hooks.se/product.aspx?productid=300315&deptid=109&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
ale czy nie ma do nich za mało szlachetnej główki i czy diamenciki nie będą zlewać się z jego odmianą? Może kupić coś bez diamencików?
I najważniejsze: chciałam kupić coś czego nie mają wszyscy wokół!
Po kilku dniach hanower 'puścił' i układa się cudownie 🙂
Burzolku - fajnie Piorkowi 🙂 wolę go wprawdzie w meksykańcu (bo ja ogółem kocham meksykańce 😉 ), ale wygląda fajnie 🙂 a naczółek to mi się najbardziej podoba, prostota + elegancja w jednym. On jest profilowany na opadający?
darolga, dzięki 🙂 ja też wizualnie przeuwielbiam meksykańce i dlatego Piorek głównie w nim chodzi, ale jednak hanower trochę bardziej in plus 🙂 Naczółek to pomysł Sierry, żeby był prosty w wykonaniu i pasujący do nachrapnika. Nie, on jest po prostu cieniutki i dłuższy od normalnego o 4cm, wygięłam go w ręku dwa razy i tak zostało.
Swoją drogą ten naczółek do meksykańca jest profilowany, p.Marek chyba teraz już tylko takie robi 🙂
Burza - naczółek naprawdę super się wpasował 🙂 i straaaasznie mi się podoba! Super wygląda na Piorku, szlachetnie.
Ja z kolei zachorowałam na profilowany, opadający rurkowy naczółek 😀 i zastanawiam jak to będzie się komponować z nierurkowym ogłowiem z jednocyckowym nachrapnikiem...
darolga, rozumiem, że zachorowałaś po poście Anyy? 🙂 Myślę, że pięknie

nasze stuningowane ogłowie "Markowe" 🙂

Burza - doooookładnie 🙂 nie cierpię papugowania, ale nie potrafię się powstrzymać  😁 na focie wprawdzie hanower, ale wyobraźnia pozwala mi stwierdzić, że z tym moim angielskim też będzie fajnie 😀 pytanie tylko - jak będzie Korabowi? Bo on ma lekkiego, folglutowego garba na czole  😁
darolga, jak chcesz to mogę podpiąć szweda i cyknąć fotkę 😉 Szwed jednocyckowy :-P
darloga, da radę 🙂

[img]http://fotokonik.pl/watermark.php?i=6454[/img]

tylko czy cała czarna rureczka nie "zginie" na Korabowej głowie?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się