Forum konie »

Ogłowia

Burzolku - no zobaczymy jak to to będzie wyglądało na łepetynie 😉 I do tego szwed, buuu :P

Chyba, że gdzieś ktoś widział taki naczółek :P
darolga,
to oglowie czarne jest baaaardzo fajne jakosciowo😉 miekko podszyte i w ogole cale miekkie.a do tego wyglada na koniu bosko🙂 i podoba m isie w nim rozwizanie z nachrapnikiem, jak wyjmiesz skosnik to nie zostaje Ci zadna szlufka i wyglada jak zwykly gruuby szwed
kasska - toś mnie przekonała! 🙂  :kwiatek: Ooo, to ten skośnik się wyjmuje  😁 a ja myślałam, że on.. on tak na stałe jakoś  😁 A powiedz mi, jak z rozmiarówką?
darolga, mam ogłowie te drugie i nie zamawiaj ze względu na naczółek, po tygodniu jazdy odpadły mi połowa kryształków. Właśnie, dziewczyny, czy taki naczółek jak dam do jubilera, to wklei mi nowe? I ile by taka przyjemność kosztowała?
kare_szczescie - uaaa... dzięki za ostrzeżenie...  :kwiatek: ehhhs, no to jestem w kropce  🙁
ano wyjmuje sie pasek. sama nie mialam o tym pojecia widzac tylko zdjecie w hooksie 🙂
bierz!  😎 💃 rozmiarowka raczej klasyczna, na folbluta wzielabym normalnie 2
kasska - A jak u Ciebie z tymi diamencikami? Trzymają się?
kare_szczescie  a nie możesz kamyczków na allegro kupić i wkleić na kropelkę?🙂
Ja tak uzupełniłam braki w jednym z naczółków-tylko kamyczków niw kupowałam, bo miałam w chałupie 🙂
Swoją drogą to tydzień to trochę mało- jeśli chodzi o trwałość sprzętu :/...
a bardzo mi się to ogłowie podobało 🙁
noooo 🙁
ehhsss

Pytanie zatem do tych, co mają wprawę w telefonowaniu do Pana Marka  😁
Jak mu wytłumaczyć, że chcę takie podszycie na potylicy jak w tym czarnym, Kiefferach czy Chevalach, że chcę naczółek opadający z kuleczkami, a do tego płaski, nie cycaty nachrapnik angielski, dość szeroki... A wszystko to w rozmiarze duży cob/mały full, a do tego paski policzkowe zapinane na haczyki, do wewnątrz... A podgardle regulowane z dwóch stron, żeby było jeszcze weselej ;]
Ktoś mądry pomoże? :P
Dziękuję wszystkim za pomoc w moim castingu! wiedziałam, że można liczyć na Wasze opinie  :kwiatek:

Wł. Felix-Huston - mi też się te symulacje spodobały, zaczęłam sobie przymierzać czapraczki, ale tym już nie będę Was bombardować (no chyba, że przy wieelkim dylemacie 😉)

halo - moim zdaniem dodanie do jego odmiany białego nachrapnika i białego naczółka da w rezultacie misz masz w kropki 🙂 no ale to oczywiście w ramach mojego poczucia estetyki..

Darolga - moim zdaniem pierwsze, choć drugie ma ładniejszy naczółek  😉 jakoś odrzuca mnie ten drugi nachrapnik, jakiś przez to zwężenie zbyt udziwniony..

Zastanawiam się czy na codzień zwykłe (nie munsztukowe) ogłowie w rurce nie byłoby za bardzo eleganckie...?
disco - dlatego nachrapnik chciałam wymienić... no ale teraz dowiedziałam się, że diamenciki odpadają, więc... nici 🙁
darolga ja mam to gołowie i nic mi nie odpada naprawdę, a ostatnio dokupiłam jeszcze taki sam naczółek:

http://www.hooks.se/product.aspx?productid=390092&deptid=202&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC

I powiem tyle, że jest zarąbisty. A co do wytrzymałości to mój koń notorycznie po każdej jeździe jak powieszę ogłowie na drzwiach boksu, a koń przywiązany obok, to zawsze ale to zawsze musi wziąć naczółek do pyska i próbować go zjeść i tylko słychać jak on tymi zębiskami po tych cyrkoniach jedzie. Ja całą w steresie, że juz pewnie coś odgryzł, a tu lipa wszystkie się trzymają i niemają chęci się gdzieś wybierać.

Oczywiście staram sie teraz pamiętać, żeby wieszać dalej od niego, ale czasami i tak mnie skleroza dopadnie i zostawię za blisko.

Więc jak dla mnie są bardzo dobrze wykonane, ale może to kwestia egzemplarza??

Tyle, że mam powiedzmy dwa naczółki i oba są super.
Claudia -  :kwiatek: :kwiatek: masz może jakąś fotkę w realu?  🙇
Claudia - mam ten sam naczółek z Twojego linka i jest  super! taki pancerny ale w dobrym znaczeniu, kryształki są mocno osadzone 🙂

ooooo matko patrzcie co wrzucili na hooksa! brąz wersje mojego wymarzonego ogłowia! czyli może czarne też jest na stanie  🙇
spotkaliście się z ogłowiem firmy B.E.T. ? Bobby's English Tack.
właśnie kupiłam z drugiej ręki, fantastyczne!!!

Ja mam takie ogłowie i jest obłędne ( jak będę miała zdjęcia to wstawię). Skóra jest bardzo porządna, elastyczna i jakby naoliwiona. Mam w kolorze ciemny brąz, tobacco . To są bardzo porządne ogłowia angielskie. Kiedyś znajoma je sprowadziła do Polski i można było je dostać za ok 250- 300 zł, w Anglii chodzą po 450- 500 zł.
Wodze gumowe i mają takie usztywnienia na końcach dziwne ( jak wstawie zdjęcia to będzie widoczne).
Ogólnie polecam chociaż nie wiem jak z trwałością bo moje jest nowe . Jakość skóry z których jest zrobione naprawdę rewelacyjna  🙂
darolga  gdzieś tutaj w wątku wrzucałam ogłowie, a tego naczółka o którym pisałam nie mam niestety na zdjęciach  🙁

Jak znajdę to podlinkuję ci mojego posta.

znalazłam tylko, że wodze są nie od kompletu i dlatego sprzączki widać, w oryginale też są na haczyki.

http://www.voltopiry.pl/forum/index.php/topic,39.msg238187.html#msg238187

i tutaj ale nie wiem czy cos dojrzysz  😉

http://www.voltopiry.pl/forum/index.php/topic,3.msg256102.html#msg256102
disco,
ja dzis chyba z 15 minut wpatrywalam w zdjecie tego oglowia jak zahipnotyzowana... 🙄
darolga, najpierw zadzwoń a potem się umów na maila z twoim wyobrażeniem ogłowia? 🙂
ehh jest boskie 😀😀 Szkoda że taki odcień.... no ale to nie zawsze tak wygląda jak na zdjęciach. czasem kolor przekłamany.
Z tej tranzelki sliczny jest tylko naczolek ( a swoja droga juz Bogdana wsteponie na niego urobilam) Strasznie mi sie nie podoba tranzela szyta na okraglo, ktora ma paski na policzkach i to kwadratowe.. misz masz jak dla mnie. Jak rurka to tylko  zapiecia na potylicy.
disco Jest na stanie bo moje przyjdzie w sobotę 😀😀 To się pochwale  😅
Alexa:P koniecznie koniecznie i będę czekać na obszerną relacje  😅!

Dałam się namówić P. Markowi żeby odejść od pomysłu zapięcia nachrapnika na potylicy i teraz się waham  🙄 ktoś używa może takiego rozwiązania? Czy p. Marek ma rację, że to rozwiązanie jest mało trwałe?
darolga, najpierw zadzwoń a potem się umów na maila z twoim wyobrażeniem ogłowia? 🙂

a p.Marek ma e-maila?
korsik, podobno ma, ja nie korzystałam 😉
Darolga ja miałam chwilę to ogłowie, potem przeszło bodajże do budynia, napisz do niej, zapytaj jak się sprawuje. u mnie nie zabawiło długo, bo mam kieffera, wyjściowe, i dwie sztuki do ciurania, ale żal mi było się z nim rozstawać. a teraz mam zamiar kupić właśnie od Pana Marka ogłowie.

Dałam się namówić P. Markowi żeby odejść od pomysłu zapięcia nachrapnika na potylicy i teraz się waham  🙄 ktoś używa może takiego rozwiązania? Czy p. Marek ma rację, że to rozwiązanie jest mało trwałe?

chodzi Ci że paski od nachrapnika i policzkowe mają regulację na potylicy?? Bo jeśli tak, to ja mam Kieffea rurkowego i właśnie na potolicy ma regulację. Nie reguluje tego codziennie, wiec nie zauważyłam żeby to miałobyć mało trwałe.
[quote author=disco link=topic=39.msg431784#msg431784 date=1262903271]

chodzi Ci że paski od nachrapnika i policzkowe mają regulację na potylicy?? Bo jeśli tak, to ja mam Kieffea rurkowego i właśnie na potolicy ma regulację. Nie reguluje tego codziennie, wiec nie zauważyłam żeby to miałobyć mało trwałe.
[/quote]

To moim zdaniem bardzo dobry pomysł żeby były regulowane na potylicy, bo przecież codziennie sie tego nie robi a mnie doprowadza do szału wypadajaca ze szlufek końcówka paska od nachrapnika, kilka razy w ciągu jazdy ją poprawiam a ona i tak wypada. Ciekawa jestem  tylko jak to wyglada, czy nie odstaje na środku głowy? Czy ktoś może wstawić zdjęcie? 
Ciekawa jestem  tylko jak to wyglada, czy nie odstaje na środku głowy? Czy ktoś może wstawić zdjęcie? 

łojeju... wielkie mi co :P wiekszośc ogłowi rurkowych ma regulację tylko na potylicy 😎
nawet to "wielokabelkowe", które ostatnio wklejałam: http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,39.msg428529.html#msg428529
i nic nie odstaje 🙂
crazy, to załatwiaj od razu dwa takie naczółki 🙂
Carolinae jakośto dziwnie w tym ursuse wygląda... Moze dlatego ze to Munsztuk... Ale tam pasków na tej potylicy od groma i ciutciut.

Ja mam też rurkowe na potylicy (ale nie munsztukowe) Kieffera i zdecydowanie to lepiej wygląda.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się