pomocy.. byly na Targach Poznanskich i gdzies jeszcze takie mega wypasione kalosze. strasznie drogie. ponoc zapobiegajace maksymalnie zrywaniu podkow. a nie moge znalezc. slyszalam jeszcze o jakis specjalnych dla klusakow? zadne neopreny nie pomagaja, kon jest kuty profesjonalnie, nic nie wystaje poza kopytko a i tak gora 2 dni chodzi z podkowami..
Tylko w przypadku poopdbnych kavalkade nie moga byc okragle podkowy. NIe wiem czy w tych jest tai dzyndzel wchodzacy jakby na strzale, bo jakby byl to oragle /silikony/wkladi odpadaja
katka - kobyła się ucieszy, jak jej powiem, że do Lambadowych ją podpięli, to będzie komplement 😉 kobyłka ot taka mieszanka, wlkp, ojciec - Joker sp (Elvis xo - Jedlina) (ten od P.Morsztyna); matka Tanganika po Grand As, babka od strony matki od Turbudów ;]
Myślę, że będą lepsze, ale weź pod uwagę, jakie Twoje konisko ma podkowy. Jeśli okrągłe - to te ochraniacze odpadają, to o czym pisała crazy. Jeśli zwykłe - no problem.
Joker zły nie jest, ale dlaczego jedyne co po nim odziedziczyła to wzrost (bite 180), fuj fuj kanciasty zad i ociupinkę maści w postaci kasztanowatej hreczki :emot4: za grosz wybicia i techniki... 😵
Ten model Veredusowski wyglada na dużo mocnijeszy i trwalszy, tylko znów patrze że jkaby koń z wyjątkowym talentem to jakos moze by ta podkowe jednak ściągnał
Ten model Veredusowski wyglada na dużo mocnijeszy i trwalszy, tylko znów patrze że jkaby koń z wyjątkowym talentem to jakos moze by ta podkowe jednak ściągnał
Dokładnie. Na pewno lepiej chroni piętki (węglowa osłonka), ale w sumie przy samej podkowie jest trochu "nieszczelny".
Moze to wynikach na zdj z rozmiaru i jakby niedopasowania.. zalezy od dlugosci is zeroosci opyta, Ae zeby nie sciagal, musi byc pod kaloszkiem podkowa.. inaczej zlapie i urwie
katka ja widziałam w użyciu te gumowe ochraniacze na piętki. Ale były używane dla konia, który uszkadzal sobie piętki, nie miał talentu do gubienia podków.
katka jak będziesz brała te z kavalkade to kupuj bezpośrednio od kavalkade (mogę podać ci gg) z pewnością będzie taniej! np. podkładki pod owijki, tylne, na jednym sklepie 80zł od kavalkade 48zł
katka - Joksa kawał konia 😉 ale zdecydowanie wygodniejszy i fajniej ruszający się niż moja Siwa 😉 matka mojej Siwej: Tanganika wlkp po Grand As, ten z kolei jest synem Gordona wlkp (Arak-Godecja po Hulajpol); matka Tanganiki podobno półsiostra og. Turbud Quirinus (spokrewnione przez ojca - Pavarotti bodajże), ale głowy dać nie mogę.
Te gumowe ochraniacze na piętki fajne, coś dla moich krzywusów :P
Bo mój Cyron ma w rodowodzie siwego Grand As, ale hanowera z linii Gottharda, który krył m.in. w Nowej Wiosce. Dawał bardzo dobrze ruszające się potomstwo.
katka, jesli rzeczywiscie az tak zrywa podkowy to te ochraniacze Veredusa nic nie dadza, bo nie zachodza na podkowe. Moim zdaniem te Kavalkade zdecydowanie.
Laguna, sprawdziłam, zwracam honor :kwiatek: ale wstyd, papieru kobyły nie znam 😡 były u nas dwie inne kobyły po og. Grand (a nie Grand As), a ten faktycznie był synem Gordona - pokićkało mi się. Matka mojej kobyły jest faktycznie po og. Grand As han. z linii Gottharda. Dzięki za uwagę, żyłabym w błędzie dalej... 🙇
kowal jeszcze mowil ze czasem zwykle gumowe pomagaja. takie mega wielkie, zeby do samej ziemi. ale jakos nie jestem przekonana... a cena kavalkade troszke mnie poraza, juz widze je na padoku porozrywane albo zjedzone- moje koszmary nocne 😉
Teraz w nowościach Acavallo będą wychodzic elastyczne kaloszki, bardzo długie ale przylegające do kopyta, można je przycinać według uznania. Jak chcesz to ci wyślę zdjęcia na mejla bo niestety jest w takim formacie, że na forum nie wrzuce.