Forum towarzyskie »

Akademicki Związek Sportowy co, gdzie, kiedy uprawiacie pod szyldem szkoły?

Nasunął mi się wątek o AZS, bo w niedzielę wróciłam spod Harendy (Mistrzostwa Polski w Nartach Snowboardzie). Ktoś był?

Tu trochę fotek z zawodów
dzień startów

na mecie (czasu nie policzyli...)

drugi przejazd (wywrotka na 3 chorągiewce, bo chciałam "przedobrzyc"😉

na końcowej imprezie w Wierchach  😁
z coachem

Jakie sporty reprezentujecie na zawodach AZS'owskich? Pochwalcie się  😅
Odkopuję, bo w sumie temat dotyczy AZSu i bez sensu tworzyć nowy.

Na mojej uczelni (AWF) nie ma sekcji jeździeckiej 🙄 A chciałabym wystartować w tym roku w AMPach. Moja koleżanka, która jest na II roku, też chciałaby jechać. Jakie są procedury rejestracji tak, abyśmy mogły wystartować? Czy musimy być zarejestrowane w AZSie czy wystarczy jakiś dokument, że jesteśmy studentkami naszej uczelni?
z tego co pamiętam,warunkiem startu na AMPach jest bycie członkiem AZSu - nie ma obowiązku (chyba!) sekcji stricte jeździeckiej.także samo bycie studentem danej uczelni nie jest warunkiem wystarczającym.
po drugie na AmPy nie możesz się zgłosić sama,a własnie przez AZS,to oni oficjalne zgłoszenie podpisują i wysyłają.
ten wątek co jest na końskich nie rozjaśnia trochę sytuacji?

ja na AMP startowałam w 2006roku,mogło się coś zmienić,ale grembus wiedział wszystko na ten temat  😉
No to w takim razie muszę atakować mój AZS, ale coś się boję, że tam lekko nieogarnięta pani jest, bo jak spytałam czy mają sekcję jeździecką to spytała "sekcję jeździecką??" tak, jakbym normalnie spytała czy handlują maryśką 🙄 😵
do końskich sto lat nie zaglądałam 😡
To AWF chyba zlikwidował sekcję? Bo z tego co pamiętam jakieś 5-6 lat temu studenci AWF uprawiali jakieś jeździectwo w Polsadzie w Krakowie.  🤔
Poza tym jak nie ma to chyba nie problem założyć? Uderzałabym od razu do prezesa AZSu, ja tak robiłam bo sekcji na mojej uczelni prawie nie było i trzeba było robić re-aktywację...

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się