To juz lepiej jakis polski przymiotnik na I dac z przodu czy cus 😉 I'm Jadzia to pongliszowy koszmarek pokroju thanks from the mountain czy innego water after potato 😅 kokosnuss, AMEN 😅😅
„Indra [sanskr., ‘silny’, ‘mocny’], mit. ind. bóg związany ze zjawiskami atmosferycznymi, zwłaszcza gromem i błyskawicą;
ideał boskiego wojownika zwalczającego siły zła i chroniącego rytę (ład kreacyjny) przed mocami chaosu; wedyjski bóg wojny, król bogów; w Rygwedzie do niego jest skierowana większość hymnów; opiekun i dobroczyńca, pogromca demonów…”
Z okazji że mój źrebak już tydzień po terminie nadal siedzi w brzuchu i dłuży mi się strasznie to czekanie ,chętnie poczytam jakieś propozycje imienia dla ogierka lub klaczki na magiczna literę Ł 😁
Niezbyt proste zadanie, tylko po polsku, a ilość słów na Ł nadających się na imię jest ograniczona i mam wrażenie, że większość została już przemielona kilka razy.
kasia2107rafal, Łuska lub Łyska (kaczka), Łacina, Łada, Łza, Łyna (rzeka), Łubin, Łobuz, Łotwa, Łowicz, Łotr, Łomża, Łąki Łan 😉 mi się jeszcze nasunęło. indianaj, W sumie wiele można tu zaproponować, bo jak chcesz angielskie, to każde zaczynające się od "I'm", "In" lub "I" po prostu. Może jak ma być łaciate to: I'm spotted? Czy coś w ten deseń?
Dzięki Wam mam trochę propozycji ,bo to Ł jest dosyć trudne 😅
Dla ogierka podobało mi się ŁISPER albo ŁOSKOT ale dla klaczki miałam totalną pustkę . Myślałam już może o czymś dwu członowym jak : ŁAGODNA BRYZA ,gdzie Bryza była by codziennym imieniem . Co myślicie ?
Może macie inne propozycje jako drugi człon ?
Imię dla tego przystojniaka potrzebne.
Litera V, przystojniak jest po „Von und Zu”
Zgubiłam kartkę z notatkami z ubiegłego roku 😑
Gość jest z pochodzenia ujeżdżeniowcem więc odpadają imiona znanych koni typu Valverde.