A tak ogólnie to fajne są imiona, które coś znaczą i które można graficznie przedstawić. Jaka to frajda mieć czapraki, derki, ubrania czy cokolwiek innego z obrazkiem imienia konia! 🤣
Odkryłam ostatnio ciekawe zjawisko - mam miliard pomysłów na imiona dla cudzych źrebiąt, ale jak zaczęłam rozważać możliwość krycia to oczywiście przychodzi na myśl imię dla źrebaka - strasznie kijowo mieć kobyłę z imieniem na literę O - większość ewentualnych imion albo oklepana albo łamańce językowe 😀iabeł:
No, ale weź zawołaj takiego z padoku 🤣 (lub co gorzej wrzuć ogłoszenie sprzedaży - zaraz wyląduje w wątku o nietypowych ogłoszeniach 😉) mam La Platę - nikt na nią tak nie mówi - wszyscy wołają Palma
Help! Mam kilka imion wymyślonych ale nic mi jakoś nie leży w 100%... Imię na literę C dla ogierka. Chętnie dwuczłonowe z wplecionym imieniem ojca ale niekoniecznie. Ojciec Casallco.
[quote author=Julita link=topic=3864.msg2774626#msg2774626 date=1523658678] Help! Mam kilka imion wymyślonych ale nic mi jakoś nie leży w 100%... Imię na literę C dla ogierka. Chętnie dwuczłonowe z wplecionym imieniem ojca ale niekoniecznie. Ojciec Casallco. [/quote
Con Cassall Ces Cassall Certo Casal (port. "Pewna para"😉 🙂
Poszukuję imienia dla klaczy na literę D, raczej angielskojęzyczne. Może być wplecione coś z imion rodziców (Domena X Magnum van den Bisschop), ale niekoniecznie. Myślałam o Desire- tylko jakiegoś drugiego członu brakuje... Jakieś propozycje🙂?
Duchess (of cośtam albo i nie) Daily Joy Dark Legend Diamond Baby/Lady/Princess Dance by Night Do It Yourself Define it lady/ Define Yourself/Definition of Class-Love-cośtam Dalliance 😍 Day and Night Depend on Me Diabolica Dopamine
[quote author=Lanka_Cathar link=topic=3864.msg2793523#msg2793523 date=1530116348] Dark Side of the Moon (tytuł płyty Pink Floyd) [/quote] oooo, piękne 💘
Jako że zbliża się czas wyźrebienia poszukuję jakiegoś fajnego imienia na G, chciałabym żeby było niepospolite i kojarzyło się z imieniem matki. Ojciec : Nowogródek Matka : Gowena