Dzięki za propozycje :kwiatek: Chyba te ogniste i czarne najbardziej mi się podobają i do charakterku małej pasują, ale jeszcze poddam dyskusji rodzinnej 🙂
Poszukuje imienia dla ogierka na literę M, matka Malta a ojciec Charlie. Wstępnie miał być Monte Carlo albo Makbet, ale chętnie poczytam inne propozycje :-)
Szukam czegoś ładnego, orginalnego dla klaczki i ogierka na J. Przekopałam już ten wątek. Wszelkie propozycje rzucane na fejsie od oklepanych (Jantar, Junona i inne) przez dziecinne Jubilatka, Jacek, Jagna - odpadają 😀
źrebaki po ogierze Sentender, może jakieś miksy z imieniem ojca?
Frans, Jesienny... zwyciężyło 😀 myślę, że zagości na dłużej w czołówce proponowanych imion, bo od dawna się zastanawialiśmy nad jakąś fajną dwuczłonową nazwą na kształt Jasnego Poranka, Jasnej Zorzy itp. Teraz tylko trzeba wybrać drugi człon, ale to już z górki 😀
A coś podobnego do Jesiennego, tylko na D? Myślałam kiedyś nad Deszczowy..., ale jakoś niezbyt pozytywnie się kojarzy 😀
Szukam imienia dla ogierka na D, które będzie miało wydźwięk silny, dzielny. Maluch stracił matkę, ale ma wielką wolę życia więc koniecznie coś podkreślającego jego charakter. Szukałam drugiego członu do słowa dzielny, ale nic konkretnego nie wymyśliłam 😉
a jak nazywała się matka? skoro niejako jest jej darem który zostawiła po sobie może "Dar .." i tu pokombinować z drugim członem, może jakoś fajnie będzie się dało wykorzystać imię mamy.