Mam nadzieję,że to odpowiedni wątek. Chciałam się dowiedzieć,czy istnieje możliwość zmiany imienia konia? Jeżeli tak,to gdzie takiej zmiany należy dokonać? Ile coś takiego kosztuje? 😉 Będę wdzięczna za informacje. :kwiatek:
Da się - dokonuje się tego tam, gdzie koń jest zarejestrowany (PZJ, a w przypadku koni zarejestrowanych np w Niemczech - w tamtejszym związku). Co do kosztów, w PZJ-ocie przyjemność ta kosztuje wg cennika 1000 zł w przypadku konia zarejestrowanego tylko w PZJ, i jest odpowiednio wyższa dla konia posiadającego także paszport FEI.
EDIT: z końmi posiadającymi tylko paszport PZHK chyba jest łatwiej, ale w tym się nie orientuję? Czy mógłby ktoś rozjaśnić tą kwestię? :kwiatek:
Tumbaryjka 😁 A na serio, to ciężko o coś ładnego. Można by właśnie jakieś dwuczłonowe spróbować złożyć, ale i tak żeby było związane z ułanami... Może jakiś ułan by się znalazł i wypowiedział 🤣
Towarzyszka bardzo mi się podoba 🙂 dla kobyłki ciężko coś wymyślić na tą literę :/ A jakieś imiona na inne litery kojarzące się z kawalerią przychodzą Wam do głowy? 🙂😉 Zawsze można w paszporcie wpisać jakieś imię, a konia nazywać inaczej, dużo ludzi właśnie tak robi 😉