Podłączam się do literki B 🙂 mam do jutra rana dać odpowiedź jak ma się nazywać klaczka, jest imię wstępne aby się nazywała Bella ( Bella Mattinata) ale do mnie nie przemawia to imię 😉 Matka Bocara a ojciec Heliopolis 🙂 jakieś propozycje? 😉 ja mam parę przykładów: Bischna, Bandera, Bila, Brische
To i ja sie zwroce po pomoc w wyborze imienia 🙂 Moj folblut jest spory (173cm) i jego przydomek " Bob" troche smiesznie brzmi, a szczegolnie jesli kiedys bedziemy chcieli wystartowac w zawodach ( mieszkam w UK, i doslownie kazdy kto slyszy Bob zaczyna sie smiac 😀 ). Dla mnie to i tak na zawsze bedzie Bobek, ale chcialabym dla niego jakies oficjalne, fajnie brzmiace i nie lamiace angielskich jezykow imie ( na dowolna literke). Imiona rodzicow - Best of the Best, matka : Aegon Spirit.
Moje typy na ten moment : - Ambasador - Admiral - Cayenne - ale nie wiem czy pasuje dla walacha? 🙄
Bellatrix, Buena, Blackwater, Blue Lagoon, Bossanova. Ja kiedyś szukałam imienia na A i skończyłam na spisie nazw w atlasie geograficznym, a niektóre serio były ładne 😉 Słownik gdzieś posiałam, ale w internecie znalazłam np. Biancavilla, Baramita, Barcaldine, Bardera, Bastia, Beira, Bellona
ja szukam w słowniku łacińskim, ogólnym, medycznym, także maksym itp.... tam miałam wiele typów, ale wybralam Carpe diem - co pasowalo tez do konia, sytuacji lubie znaczące imiona
Ja zadam pytanie które już tu padło, ale odpowiedź nie do końca mi wszystko rozjaśniła. Chcę zmienić imię konia, koń ma paszport PZHK, opłaty z tego co pisano 100-150 zł, to jest dla mnie jasne, ale czy można zmienić imię całkowicie - zastępując to poprzednie? Czy może w papierach zawsze będą widnieć oba?