Zwierzchnik Zachodni Wiatr (chociaż już jest taki ogierek oo z 2000 r..) Złotlin Złotooki Zwinny Zariani Zingaro Zacny Zagańczyk Zaklęty Zapper Zbrojnik Zefirelli Zegrzynek Zieliniec \ Zielinek Ziemianin Złocisz Zawsze Mój \ Zawsze Dzielny \ Zawsze Pierwszy (niestety nieciekawie by się odmieniało) Zorn Zoran Zorba Zuchwały Zwiastun Zwrotnik Zaranny Zamorski Zino Boy Zet Zet Zbójcerz
Chciałabym się dowiedzieć, czy jeśli matka jest cała NN, a ogier z pochodzeniem to czy będe musiała nazwać konia na pierwszą literę ojca czy to bez znaczenia.? Jeśli macie ciekawe propozycje to matka LUNA, ojciec AMADEUSZ 🙂
Mam mala prosbe do Re-Voltowiczow. Pod moje skrzydla wpadl folblucik, ktorego imie strasznie mi sie nie podoba, zamierzam wiec je wkrotce zmienic. Ma ktos pomysl na imie (obojetnie na jaka litere), od ktorego Angol sobie nie polamie jezyka, moze byc nawet po angielsku, byle byloby sympatyczne, krotkie, ciekawe. Fajnie by bylo, gdyby bylo to cos zwiazane z Polska, ale nie jest to bezwzgledny wymog. Na razie to, co wymyslilam to: Polo (nie tylko Polska, ale rowniez popularne w Anglii mietusy :hihi🙂 Polon Polonus Krakus Baltic
Kurka, zawsze dla innych wymislalam fajne imiona, a jak przychodzi co do czego, to nie mam weny :/
Szukam imienia na E. Zarówno dla klaczki, jak i dla ogierka. Najlepiej dwu- lub trzy-członowe, angielskie. 😉 Ale wszystkie propozycję rozpatrzę. 😉 Na razie mam 2 na pierwszym miejscu dla klaczki: Eunice i Elisha.