Dla ogierka: Grenoble Gienek Gufi Go ..(tu jakieś angielskie słowo😀) Gustof Gonzalo Gumiś Gagarin Gad Gordon Grand Gand Gestapo Green Grass Graf Grafit Groom Ginger
Dla klaczy: Gorzałka Gugała Gomułka Genowefa Gwen Genua Ginuea Pig Godzilla Głodzilla Gejsza Gruzja Grecja Gafa Grace Gra Gala Gabi
ano ciężko dlatego zwracam się z prośbą o pomoc tutaj😀 tak ostatnio zastanawiałam się nad imionami na dż. moja kobyła ma Dżeny, m. Dżetynga po Dżugara. siostra Dżarma, ogierek po niej Dżingis <jingis han lol>
Dżem! ahahahahaha 🤣 🤣 🤣
smaruj dżemorem!
a ja takie wymysliłam dżihad, dżersej, dżasmin, dżony walker, dżak daniels 🥂 i tu moja wena się zacięła, także dzięki, teraz już jest z czego wybrać;D
[quote author=JARA link=topic=3864.msg974966#msg974966 date=1302708043] Jakbym miała konia po matce na "dż" to bym go już nazwała na "d". Po prostu wieśniacko dla mnie to brzmi.
Dobrze godo! Spolszczanie angielskiego "j" na "dż" - wieś tańczy i śpiewa. [/quote]
cóż widać dla poprzedniego właściciela 'dżeny' nie była wieśniacka😀 dobrze radzicie żeby nie brnąć w to 'dżemowanie', nie wiedziałam że można to tak zwyczajnie na d zmienić.
Dla ogierka na d podawałam propozycje na poprzedniej stronie, to teraz dla klaczki: Dilajla Dama Duma Delma Dasti Derma Dina Donatella Do It Duffy Dykta Dania Dafnia Delfina Delta Demestica Danica Dance under the sun Delecta Dakota Domena Definicja Dora
Mamy jutro w stajni pępkowe połączone z kastingiem na imię dla klaczki na K, moje propozycje są takie: Kadra Kodeina Korona Kadencja Kaskada Kaldera Kortina Kalnica Kariba Kraina Kadeja Kadia Kadira Kira Kordoba Kashira Kasima Kasja Kassala Karami Kadina Kantata Kawaliada Kandela (pisane przez 'C' oznacza 'ogień 😉 ) Kallahari Kontra Kejlabi Kejla Kenshi (słodka z japońskiego) Karisha Korsyka Kanada Kariera Kambodża Kapilara Kwinta Kampari Kanasta
macie jeszcze jakies ciekawe nie banalne ale i nie za długie propozycje?
Dla klaczy - Tirana, Tabaka. Dla ogiera- Toronto, Tabiano, Narazie mam tylko takie pomysły. Może potem coś mi jeszcze wpadnie. A jakby ktoś potrzebował dla klaczy imienia na B to strasznie mi się spodobało -Biruta 😉
Drodzy użytkownicy, potrzebuję imienia dla klaczki na An 🙂 Mamy już propozycje: Anegdota, Anabella, Antygona to takie najlepsze 🙂 Macie jakieś pomysły?