ooo dzieki 🙂 :kwiatek: narazie zostaly podane i zatwierdzone pomysly na : Fala, Fantastyka i Femme Fatale 😁 Furia mi sie tez podoba, aledo tej klaczki nie pasuje za bardzo..
Jeśli chodzi o literkę F, to ogierka bez zastanowienia nazwałabym Figaro. 😍 A klaczkę pewnie Fantazja lub Faya. Chociaż to drugie kojarzy się z fajką. 😜 Na Ł znam Łysą, Łezkę, Łobuza, Łasucha i Łasą. 🙂 Gdybym miała wybrać, to kobyłę na nazwałabym pewnie Łacina. Z chłopakiem gorzej, pozostają spolszczone pisanie angielskich imion na W, ale to nie wygląda za ładnie. Chociaż widziałam kiedyś konia o imieniu Łaster (od angielskiego waster) i to nie jest jeszcze takie złe. Nie polecam nadawania imion-przymiotników, typu Dryblas, Łagodny czy Odważny, bo potem z takiego Dryblasa rośnie nam mały konik i np. na zawodach powoduje ogólne rozbawienie publiczności. 🤣
aha, zapomnialam dodac, ze to na B tez dla kalczki 🤣 i banicja odpada na wstepie 😉 strasznie duzo juz takowych... chetnie dwuczlonowe, obcojezyczne 🙂 dzieki Wam dziewczyny!
Moje propozycje na F (jesli byly to przepraszam): fiona feta ford fakir francja finlandia finezja festyn festiwal farmerka furia fuksja feliks funt i to chyba wszystko 🙂