Na "t" to Tattini. 😀 Hmm, a tak serio, to ja się powtórzę: Silmarillion. Zaraz Wam tu coś ładnego znajdę. T: Dla ogierów: Tauron Teiglin Telchar Telemnar Telperion (boskie. :emoty327🙂 Telumendil Thalion Thalos Thangorodrim Thargelion Thingol Thorondor Thranduil Tilion Tirion Dla klaczy: Tintalle Tinuviel (kolejne boskie 😀) S: dla ogierów: Saeros Salmar Saruman Sauron Serech Seregon Silmaril (padam, chcę takiego konia! :hihi🙂 Silpion Singollo Sirion Soronume Sulimo dla klaczy: Serinde Silmariena
dziękuję za uwagę. 😀
EDIT: właśnie się zorientowałam, że nikt nie mówił o S. 😁 Brawo dla mnie. Macie "L": Klacze: Lalaith Luthien Ogiery: Ladros Laer Lammoth Lanthir Laurelin Legolin Lembas Lenwe Lumbar
ewabe - cicho. Lammoth ładne. 😁 Są dłuższe, ale ich Wam oszczędziłam. 😀 Jest spis nazw własnych na końcu, w tym wydaniu od Amber. 🙂 Paulinka - masz coś do lembasów, kochana? 😀
Ah, ah, ah! Zapomniałam jeszcze o dwóch imionach na T! - Turin - Turambar podałam w mianowniku, żeby nie było nieporozumień, stąd układ zdania. 😀 Teoretycznie Turambar to przezwisko... co tam. :P
Nie no, błagam. Przecież każdy wie, że Kajzerka jest najlepsze. 😂 No, ja miałam na obozie ogierka o imieniu Keczup. Jak dorośnie i będzie trudnym koniem, to będą za nim wołać "Keczup dla zaawansowanych". 😵
W tym roku nasz źrebięta dostały takie imiona (nadajemy na literę imienia matki): Carnival od Cordoba Cavita od Calipsa Picasso (srokaty) od Pipi Grelson od Grela Driada od Doria Malboro od Magnolia Olympia od Orawa Niger od Norka
No to teraz wkracza wściekła północna gwiazdka ze swoim silmarillionem. 😎
Dla ogierów: Hadhodrond Hador Haladin Haldad Haldan Haldar Haldir Halmir Handir Haradrim Hathaldir Helcar Helevorn Helluin Herumor Herunumen Hildorien Hildor Himlad Himring Hirilorn Hisilome Hithaeglir Hithlum Hollin Huan Hunthor Huor Hurin Hyarmentir (wymowa jest tylko trochę trudna :lol🙂 Dla klaczy: Haletha Haretha Helcaraxa (no wiem, wiem, że była inna forma, ale jakoś do klaczy mi to bardziej pasuje. 😀)