Forum konie »

Re-voltowe karzełki, czyli małe jest piękne :)

Słabe te wasze karzełki 😂
Karzełka to ja mam

Wiki 78 cm, ja 166, zdjęć pod siodłem nie mam  😎

tu z normalnym koniem
i ja wrzucę 😉

konik jakieś 155, ja prawie 170.

tu na zawodach. Jechaliśmy L i P  🙂
trzeszczki co to za cudak?  😜 Tinker? Moje niespełnione marzenie. Jak kiedyś będę bogata ( 😉 ) to sprawię mojemu arabkowi takiego braciszka  😍
Puma mały konik z wielkim sercem. Co to za rasa?
Louisa aa! Ukradłabym Ci tego karzełka i zabrałabym go do domu. Przesłodka, puchata kuleczka.
armara, dla mnie koń 160 cm to nadal mały koń 😉 normalne/średnie konie to imo 165-170, a wszystko powyżej to duże 🙂
Mój Duszko nie dość, że niski to jeszcze drobniutki, więc wrażenie "małości" się powiększa. Czardasz Sierry też jest niewysoki (k 162-163?), ale po nim tego nie widać, bo jest mocnym koniem.

Uważam, że mój koń jak najbardziej nadaje się do wątku, co mi absolutnie nie przeszkadza, bo i tak uważam, ze jest najlepszy, o 🏇 😉
Puma mały konik z wielkim sercem. Co to za rasa?

Sp  😉
z matki wlkp, ojciec sp.
w moim typie Siwek 🙂
Cudowne te wasze koniska!  😍

trzeszczki - wygląda na wyższego 🙂 ale się prezentuje pięknie!

Ja mam 172
Gary 156

i Iskierka 148
tak to tinker i to do tego nie za bardzo wyrośnięty 😉  nie widać różnicy bo to konie masywnej budowy (rasa prymitywna-pociągowa) a ja w sukience więc nie widać jak nogi pod brzuchem mogę złączyć. Nie mniej cudowny konik do jazdy - pracowity, pojętny i bardzo spokojny a do tego kanapa 😉

to se ne wrati   🙁
A ja mam (aż) 156 i PÓŁ  😀 a moja ruda 133...
tutaj widać jaki mój kucuś jest malutki  😎

a tu ze mną
  😁

grast bardzo fajne masz koniska !
zduśka a ile w kłębie ma? Nie wiem czy nie doczytałam czy nie napisałaś 🙂 super siwens! 🙂

Najważniejsze, mają serducha jeszcze raz tak wielkie jak one same 🙂
hehe, ja to już z moim kucykiem na początku wątku się pokazywałam  😁
Max ma całe 138 cm w kłębie - więc kawał z Niego konia  🏇
a siłę ma za dwóch haha i mam wrażenie, że czasami za bardzo myśli  🤣
zduśka jeszcze jakiś czas temu nie myślałam, że spotkam się z Tobą w tym wątku przeglądając forum. Nawet dziwiło mnie, że od kiedy mam konia jakoś swojej sąsiadki z ulicy nie mogę spotkać 🙂

A dobrze widze, że macie dwa konie? Fajnie Maciek wygląda przy siwku 🙂

Ja 187 cm, kopytna 154 cm 🙂
Ale ludzie przestańcie tu wstawiać kucyki. One mają osobny wątek.
ja to mam szczęście do maluchów
Skudo, ok. troche powyżej 150, ja 161

Konwalia, dzierżawiona kiedyśtam, 153 wzrostu

Hugo, dzierżawiony aktualnie, coś poniżej 1,60 ale jest to najwyższy koń z którym mam dość długo do czynienia
(zdjęcie robione długo czasu temu, teraz jestem od niego wyższa + byłam pochylona i wygląda na większego)
Rok temu na obozie dostałam takie maleństwo 🏇  Kucyk krnąbrny nie nadający się dla dzieci..

edit. jest to kucyk, nie przeczytałm pierwszych postów...
coś dla nas!

koń ma 161cm , ja 168cm
i czasem potrafi pokazać serducho do skoków 🙂

mamy jeszcze filmik ze 110, ale to jak znajdę ;p
konwalia jesteś może z Warszawy?
Nie żeby coś ale dla mnie "karzełek " to nie koń który ma 160 ... koń o takim wzroście jest moim zdaniem jak najbardziej "normalny" . Moja a 162 i karzełkiem na pewno nie jest ...  Jest taka jak 3/4 w "mojej" stajni, dlatego nie bardzo rozumiem ludzi którzy wrzucają tu konie powyżej 160 czy też  zbliżone temu wzrostowi ; ) No chyba że różnica między jeźdźcem a koniem jest ogromna i koń wygląda jak karzełek : D  Ale koń karzełek dla mnie albo kuc albo koń o wzroście zbliżonym do kuca ;D
jestem jestem  😉
drobna drugie zdjęcie, czy dobrze widze, zabajka?
Witam

Szukam obecnie konia na którym moglby  rozwijac sie jezdziecko moj syn  obecnie ok 140 cm wzrostu. Jezdzi juz 2 lata i w sumie  niezle sobie radzi.
Czy zakup " normalnego" konia tak do 160 cm , a najlepiej np 156 cm to lepszy pomysl niz np zakup haflingera , i czy znacie konie ponizej 160 cm ktore radza sobie w sporcie takim  raczej ambitnie amatorskim  ( skoki ) ?
Pytam, bo znam chyba tego siwka. Chodził kiedyś w rekreacji?
knight, nie napisałaś ile syn ma lat, ale pewnie ok. 11,pewnie pomału czas na pierwsze starty. Radziłabym ci sprawdzić w przychodni wg jakiego centyla rozwija się syn, jaką będzie miał przewidywaną masę i jaki wzrost mając 18 lat. Jeśli będzie raczej niski to zakup małego konia (do 156 w kłębie) jest dobrym pomysłem, bo z powodzeniem syn może jeździć w kategorii małych koni do 21 roku życia, jeśli będzie "postawny" to albo na razie kuc (do 148), najdalej do 16 roku życia, a gdy trzeba będzie to duży koń, albo od razu duży koń - właśnie od gdzieś tak 140 cm i 11 lat na dużych koniach można jeździć.
Nigna- dla mnie mój koń jest mały, dla kuców i kucyków jest osobny wątek "Małe konie"
konwalia- tak, Zabajka a to jakieś Twoje okolice? 🙂
no to trzeba rozruszać wątek 😀
to teraz my. Dobrze się ze sobą czujemy choć Kacper ma 141-142, ja 167 .
Nie żeby coś ale dla mnie "karzełek " to nie koń który ma 160 ... koń o takim wzroście jest moim zdaniem jak najbardziej "normalny" . Moja a 162 i karzełkiem na pewno nie jest ...  Jest taka jak 3/4 w "mojej" stajni, dlatego nie bardzo rozumiem ludzi którzy wrzucają tu konie powyżej 160 czy też  zbliżone temu wzrostowi ; ) No chyba że różnica między jeźdźcem a koniem jest ogromna i koń wygląda jak karzełek : D  Ale koń karzełek dla mnie albo kuc albo koń o wzroście zbliżonym do kuca ;D

Zgadzam się. W ogóle to nie bardzo rozumiem wątki "wzrostowe", ale cóż najwyraźniej dziwna jestem  😁
całe 160 w podkowach, jeździec chyba 163-5

armara, ja to już wogóle upośledzona pod tym względem. Czyli od ilu - do ilu? 👀
leonek, w zyciu bym nie powiedziała, że ten koń ma 160!  😵 Piękny!
leonek tak z czystej ciekawości: on dalej jest łogrem prawda? I generalnie jak sobie radzi w sporcie?  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się