Forum towarzyskie »

Dzisiaj na obiad ...

JARA musiało być pycha, coś w stylu sajgonek 🍴

A ja dziś rosół wołowy z makaronem 😜
zupa szczawiowa

schabowy z frytkami

szarlotka
🙂
Placki ziemniaczane 🙂
Stimeria 🙂 nawet całkiem to zjadliwe!
penne z parmezanem zapiekane. Mniam ! Szkoda, że taka bomba kaloryczna 😉
pizza  😉 ale jakiś okropny przepis na ciasto wzięłam, bo sypałam mąkę i sypałam i dalej nie chciało przestać się kleić  🙄 ale wyszła dobra  😁
pyszna gesta pomidorowka z mnostwem wszystkiego plywajacego w srodku (mam na mysli miesko, ryz i marchewke), ze smietanką i pietruszką, a na drugie schab ze sliwka, salata z sosem czosnkowym i male pieczarki na masle 😜

jednym slowem wolne popoludnie dobrze wykorzystane w kuchni 😉
Ja robię sałatkę z makaronem, karczochami, pomidorami suszonymi, parmezanem i takimi tam 🙂 Już drugi raz, więc wiem że jest boska 🙂
u mnie obiad na szybko: Makaron z sosem bolońskim , ale nie ze słoika tylko robionym samodzilenie🙂
Dzionka, brzmi super, dawaj przepis! 😀
Steki z sosem serowym i warzywami na parze 😀
sienka, proszę bardzo 🙂

[[a]]http://www.video-kuchnia.pl/video/404fe1da76bc383/Sa%C5%82atka-z-karczoch%C3%B3w[[a]]

Oczywiście można trochę po freestajlować na jej temat 🙂
Makaron z pieczarkami i lazurem 😉
JARA musiało być pycha, coś w stylu sajgonek 🍴

A ja dziś rosół wołowy z makaronem 😜

No takie pseudo sajgonki, tylko następnym razem wsadzę do piekarnika, bo smażone na patelni były za tłuste. 😉
Dorwałam dziś wreszcie cukinie i właśnie robie swoja autorskie leczo z żeberkami, do tego ziemniaki 😉

Szkoda, ze mój mąż niespecjalnie lubi makaron, bo podsuwacie tu super przepisy na makaronowe dania...
Canneloni z farszem z pomidorów, papryki, fasoli, pieczarek i kukurydzy z sosem czosnkowym i surówka z kapusty  pekińskiej z kiełkami  😍 😍 😍

całe 10 zł z dostawą pod drzwi 😉
Dzionka, dzieki!

u mnie dzisiaj potrawka z kurczaka z tymiankiem, pomidorkami, w bialym winie. Do tego ziolowe pieczone ziemniaczki 😜
A ja dzisiaj miałem gołąbki , ziemniaczki i mizerię .  😎 Uwielbiam takie obiady . Canneloni z farszem z pomidorów, papryki, fasoli, pieczarek i kukurydzy z sosem czosnkowym i surówka z kapusty  pekińskiej z kiełkami  😍 😍 😍

całe 10 zł z dostawą pod drzwi 😉

Ja to kocham 💘
Ja dziś zapiekam rybe w sosie serowo-smietanowo-grzybowym. Robimy z mężem taki mały eksperyment z jego ukochanym wigilijnym daniem (ten sosik jest idealny z karpiem - zobaczymy jak wyjdzie z inną rybką).
Do tego frytki 🙂
ovca możesz powiedzieć gdzie we Wro takie pyszności oferują? 😉

spaghetti bolognese dziś u mnie było 😁
u mnie dzis poczatek zdrowego odżywiania  🙂

sałatka cesar

mam chwile czasu to poczytam przepisy na jakies fajne i zdrowe jedzenie , aha no i niskokaloryczne  😉

Jadę ze znajomymi na narty do Austrii, codziennie jedna osoba będzie robiła obiad dla wszystkich.
Potrzebuję pomysłu na obiad na 7 osób, najlepiej żebym składniki mogła w większości z Polski zabrać, żeby nie było zbyt czasochłonne no i żeby raczej każdy tą potrawę lubił.
Potrzebuję pomysłu na obiad na 7 osób, najlepiej żebym składniki mogła w większości z Polski zabrać, żeby nie było zbyt czasochłonne no i żeby raczej każdy tą potrawę lubił.

bigos lub fasolka po bretońsku ze słoika, oczywiście przygotowana wcześniej własnoręcznie i zapeklowana 😉
lub makaron + sosy wszelakiego rodzaju...
tulip, jestem tego samego zdania co Ita. Zrób np. bigos albo leczo albo danie jednogarnkowe. Zapekluj w słoiki i gotowe.
Można też zrobić pulpety  😉

U mnie dziś pomidorówka ze swojskim makaronem  😉 
ciska, ale mi zrobiłaś ochotę na sałatkę, teraz 😀

tulip, łatwo będzie Ci zrobić np. spaghetti bolognese.
Makaron, mięso, sos ze słoika i gotowe :p
Możesz też zawsze zrobić coś z ogólnodostępnych składników. Np usmażyć ziemniaki pokrojone w talarki z cebulą i dodać curry.
szpinak z fetą i kurakiem + penne
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny. Chyba zdecyduję się na tą fasolkę po bretońsku, mam nadzieję, że większość osób lubi to danie 😉
bakłażany nadziewane kurczakiem i fetą, zapiekane w piekarniku
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się