pyszna gesta pomidorowka z mnostwem wszystkiego plywajacego w srodku (mam na mysli miesko, ryz i marchewke), ze smietanką i pietruszką, a na drugie schab ze sliwka, salata z sosem czosnkowym i male pieczarki na masle 😜
jednym slowem wolne popoludnie dobrze wykorzystane w kuchni 😉
A ja dzisiaj miałem gołąbki , ziemniaczki i mizerię . 😎 Uwielbiam takie obiady . Canneloni z farszem z pomidorów, papryki, fasoli, pieczarek i kukurydzy z sosem czosnkowym i surówka z kapusty pekińskiej z kiełkami 😍 😍 😍
Ja dziś zapiekam rybe w sosie serowo-smietanowo-grzybowym. Robimy z mężem taki mały eksperyment z jego ukochanym wigilijnym daniem (ten sosik jest idealny z karpiem - zobaczymy jak wyjdzie z inną rybką). Do tego frytki 🙂
Jadę ze znajomymi na narty do Austrii, codziennie jedna osoba będzie robiła obiad dla wszystkich. Potrzebuję pomysłu na obiad na 7 osób, najlepiej żebym składniki mogła w większości z Polski zabrać, żeby nie było zbyt czasochłonne no i żeby raczej każdy tą potrawę lubił.
Potrzebuję pomysłu na obiad na 7 osób, najlepiej żebym składniki mogła w większości z Polski zabrać, żeby nie było zbyt czasochłonne no i żeby raczej każdy tą potrawę lubił.
bigos lub fasolka po bretońsku ze słoika, oczywiście przygotowana wcześniej własnoręcznie i zapeklowana 😉 lub makaron + sosy wszelakiego rodzaju...