Forum towarzyskie »

Dzisiaj na obiad ...

Spróbojcie kiedyś połączyc suszone pomidory w zalewie ze szpinakiem, czosnkiem i fetą.... to dopiero pycha.  I tez expersowo sie to robi  😉
Ja wlaśnie wole połączenie  szpinaku z fetą niż pleśniakiem.

A u mnie dzis mortadela panierowana z sałatką  😉

nasza zbieznosc kulinarna zaczyna mnie powoli przerazac  😁
Mortadela panierowana - jak to się robi? trzeba chyba jakąś dobrą mortadelę kupić, bo te tanie to wyglądają hmm dziwnie.. Ale zrobiłabym mojemu synowi który ma w d...e zasady zdrowego odżywiania :/

Pandurska - ale taki panierowany dalej smakuje mi jak gąbka, chyba zostanę przy cukinii 🙂
O właśnie zrobię kotleciki z cukinii, może zje ten potwór :/

Ponawiam -dobre pomidory krojone w puszce - jakie??
Ja kupuje Dawtona, nie sa zle, ale nie wiem jakie masz wymagania 😉.
Bakłażan ma specyficzny smak i nie każdemu pasuje. Ja robię często marynatę do bakłażana (oliwa, zioła prowansalskie, czosnek, odrobinę soli) i taką miksturą go traktuję, po czym na rozgrzaną patelnię- i jest smaczny 😉 Tylko ja kroję go na cienkie plasterki, więc z patelni 'schodzi' prawie jak kartka papieru 😉 Nie solę go wcześniej, nigdzie nie odstawiam (szkoda mi czasu).
Omlet na słodko polany syropem wiśniowym 🙂
U nas dzisiaj rybka w sosie serowym i winko.
A ja dzisiaj roladki schabowe w sosie serowym, puree ziemniaczane i ogorki curry.
Basznia, ja poproszę o te ogóry  😀

a mnie dzisiaj wyjątkowo mama poratowała pomidorówką.
Oczywista, podam, ale to " przetwor" czyli otwierasz sloik, nad ktorym napracowalas sie latem, i masz 🙂.

Pomidorowki dawno nie bylo... Dzieci uwielbiaja rosolek, wiec nawet na drugi dzien jest on, a nie pomidorowa 😉.
Zupa pieczarkowa, a na drugie mielone, ziemniaki i buraczki z chrzanem.
jutro obiecałam mamie obiad, nie mam zielonego pojęcia co! Gyros, Risotto, Lasagne, Spaghetti odpadają, bo to robiłam ostatnio. Najlepiej coś prostego, ale wyglądającego na trudnego 😁 Pomozecie ? :kwiatek:
ja dziś zrobiłam bitki drobiowe w sosie plus sałatka z kapusty pek. ogórka, pomidora. Jutro za to będzie szał, bo w końcu ukochany makaron z poledwiczkami wieprzowymi i podgrzybkami w smietanowym sosie 😜
oooo hanoverka poledwiczki brzmia super, przepis koniecznie! 😍
Kupujesz swieże polędwiczki, kroisz w poprzek na kotlety grubości 2-3 cm, lekko rozbijasz tłuczkiem, solisz i pieprzysz z jednej i drugiej strony. Podsmażasz na gorącym oleju. Sos: wybierasz grzyby jakie lubisz, albo jakie masz akurat pod ręką, smazysz krótko na patelni, do tego podsmażasz cebulę pokrojona w kostkę. Doprawiasz do smaku. Do grzybów i cebuli wlewasz śmietanę 18%( do zup i sosów) mieszasz i dodajesz polędwiczki, podduszasz wszystko razem chwile i  gotowe 😅
pycha, dzieki! zrobie w srode na powrot chlopa i zdam relacje jak wyszlo :kwiatek:
Koniecznie! a i jeszcze wino zapodaj do tego 😜
haha, obowiazkowo, szczegolnie po 2 tygodniach samotnosci 😂
No to przynajmniej po flaszce na każdy tydzień 😁

a ja mam pytanie, wiecie może gdzie zakupię barwniki spożywcze? W takim wiekszym markecie typu tesco będą? Potrzebuje dość szybko, widziałam na allegro, ale nie moge czekać tyle czasu :/
Ja sobie dzisiaj upiekłam schab z pesto i wiecie, że całkiem smaczny wyszedł ? 😁
Ja dziś poszłam na lenia, makaron instant z pomidorami z puszki i czoskiem  😁
u mnie  dzis banan, kiwi i kanapka z szynka, no i jeszcze  swiezo robiony rano  mus jablkowy upchany do sloiczka... nie ma to jak cieply obiad... tak wygladala dzis moja sniadanio-obiiado-kolacja. musze sie jakos lepiej zaoptraywac na calodniowe wizyty stajenne.

a Wy tu wyposujecie takie pysznosci  😜 juz mam pelno pomyslow na obiady, tylko nie ma kiedy ich robic  🙄
Dziś piątkowe szaleństwo (mam piątki wolne):
pulpeciki w sosie pomidorowym, ryż i surówka z pekińskiej z czosnkiem. Yum!
makaron ze szpinakiem i serem feta- matko jaka jestem głodna  😀
Ja się przed chwilą obżarłam przeokrutnie... upiekłam żeberka wg swojego sprawdzonego przepisu, które oboje uwielbiamy, do tego ziemniaczki i ogórki kiszone. Mniam 🙂
Krupnik na kaszy jaglanej i kawałku karkówki wołowej, z wbijany jajkami przepiórki  👀
Gwash, mam szaloną ochotę na krupnik już od tygodnia!!! Nawet dziś mi się śniło że jadłam 🙂

Ja dziś lazania ale dopiero ok 17 a umieram z głodu...
Ktosiowo-wrotkowa wariacja makaronowo-szpinakowa -wcinam  🙂
Ziemniaki
Papryka konserwowa
Kotlety z serem żółtym z mortadeli
Mortadela panierowana - jak to się robi? trzeba chyba jakąś dobrą mortadelę kupić, bo te tanie to wyglądają hmm dziwnie.. Ale zrobiłabym mojemu synowi który ma w d...e zasady zdrowego odżywiania :/

Rzeczywiście trzeba kupić dobrą mortadele, pokroić w grubsze plastry i panierujesz normlanie- mąka, jajko, bułka i na patelnie.... bardzo smaczne. Dla mnie to smak dzieciństwa, pamietam jak w podstawówce w stołówce były na obiad..... oj dawno to było
Katja, po prostu wiemy co dobre 🙂
Moja Zośka bardzo lubi domową pizze i zazwyczaj robie ciasto w maszynie do chleba i wychodzi super, ale ostatnio kupiłam w LIdl u ciasto na pizze i powiem wam ze  byla to bardzo smaczna pizza, Nie spodziewałam sie ze bedzie az tak dobre!!!
Tak więc jutro na obiado -kolacje pizza, a na obiad żurek z kiełbasa i jajkiem.... mniam
makaron ze szpinakiem i serem feta- matko jaka jestem głodna  😀

Ktosiowo-wrotkowa wariacja makaronowo-szpinakowa -wcinam  🙂

smakowało? ja sobie jutro na obiad zażyczyłam,bo dziś niestety skończyło się na McD z braku czasu...🙁

ale zaraz idę zrobić moją ulubioną sałatkę 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się