Spróbojcie kiedyś połączyc suszone pomidory w zalewie ze szpinakiem, czosnkiem i fetą.... to dopiero pycha. I tez expersowo sie to robi 😉 Ja wlaśnie wole połączenie szpinaku z fetą niż pleśniakiem.
A u mnie dzis mortadela panierowana z sałatką 😉
nasza zbieznosc kulinarna zaczyna mnie powoli przerazac 😁
Mortadela panierowana - jak to się robi? trzeba chyba jakąś dobrą mortadelę kupić, bo te tanie to wyglądają hmm dziwnie.. Ale zrobiłabym mojemu synowi który ma w d...e zasady zdrowego odżywiania :/
Pandurska - ale taki panierowany dalej smakuje mi jak gąbka, chyba zostanę przy cukinii 🙂 O właśnie zrobię kotleciki z cukinii, może zje ten potwór :/
Ponawiam -dobre pomidory krojone w puszce - jakie??
Bakłażan ma specyficzny smak i nie każdemu pasuje. Ja robię często marynatę do bakłażana (oliwa, zioła prowansalskie, czosnek, odrobinę soli) i taką miksturą go traktuję, po czym na rozgrzaną patelnię- i jest smaczny 😉 Tylko ja kroję go na cienkie plasterki, więc z patelni 'schodzi' prawie jak kartka papieru 😉 Nie solę go wcześniej, nigdzie nie odstawiam (szkoda mi czasu).
jutro obiecałam mamie obiad, nie mam zielonego pojęcia co! Gyros, Risotto, Lasagne, Spaghetti odpadają, bo to robiłam ostatnio. Najlepiej coś prostego, ale wyglądającego na trudnego 😁 Pomozecie ? :kwiatek:
ja dziś zrobiłam bitki drobiowe w sosie plus sałatka z kapusty pek. ogórka, pomidora. Jutro za to będzie szał, bo w końcu ukochany makaron z poledwiczkami wieprzowymi i podgrzybkami w smietanowym sosie 😜
Kupujesz swieże polędwiczki, kroisz w poprzek na kotlety grubości 2-3 cm, lekko rozbijasz tłuczkiem, solisz i pieprzysz z jednej i drugiej strony. Podsmażasz na gorącym oleju. Sos: wybierasz grzyby jakie lubisz, albo jakie masz akurat pod ręką, smazysz krótko na patelni, do tego podsmażasz cebulę pokrojona w kostkę. Doprawiasz do smaku. Do grzybów i cebuli wlewasz śmietanę 18%( do zup i sosów) mieszasz i dodajesz polędwiczki, podduszasz wszystko razem chwile i gotowe 😅
a ja mam pytanie, wiecie może gdzie zakupię barwniki spożywcze? W takim wiekszym markecie typu tesco będą? Potrzebuje dość szybko, widziałam na allegro, ale nie moge czekać tyle czasu :/
u mnie dzis banan, kiwi i kanapka z szynka, no i jeszcze swiezo robiony rano mus jablkowy upchany do sloiczka... nie ma to jak cieply obiad... tak wygladala dzis moja sniadanio-obiiado-kolacja. musze sie jakos lepiej zaoptraywac na calodniowe wizyty stajenne.
a Wy tu wyposujecie takie pysznosci 😜 juz mam pelno pomyslow na obiady, tylko nie ma kiedy ich robic 🙄
Ja się przed chwilą obżarłam przeokrutnie... upiekłam żeberka wg swojego sprawdzonego przepisu, które oboje uwielbiamy, do tego ziemniaczki i ogórki kiszone. Mniam 🙂
Mortadela panierowana - jak to się robi? trzeba chyba jakąś dobrą mortadelę kupić, bo te tanie to wyglądają hmm dziwnie.. Ale zrobiłabym mojemu synowi który ma w d...e zasady zdrowego odżywiania :/
Rzeczywiście trzeba kupić dobrą mortadele, pokroić w grubsze plastry i panierujesz normlanie- mąka, jajko, bułka i na patelnie.... bardzo smaczne. Dla mnie to smak dzieciństwa, pamietam jak w podstawówce w stołówce były na obiad..... oj dawno to było Katja, po prostu wiemy co dobre 🙂 Moja Zośka bardzo lubi domową pizze i zazwyczaj robie ciasto w maszynie do chleba i wychodzi super, ale ostatnio kupiłam w LIdl u ciasto na pizze i powiem wam ze byla to bardzo smaczna pizza, Nie spodziewałam sie ze bedzie az tak dobre!!! Tak więc jutro na obiado -kolacje pizza, a na obiad żurek z kiełbasa i jajkiem.... mniam