Heh dzieki 🙂 to jest moj Księciunio 😀 na początku nie byłam przekonana do jego masci bo ogolnie nie przepadam za kasztanami, ale sie bardzo bardzo do niego przekonałam, bo naprawde jest... piękny 😉
k_cian masz PW 😉 Azbuka ale fajnie malowany Twój konio Losieczka a u Was chociaż troszkę śniegu jest, a u Nas szarooooooooo Dexia Twój Rudy super i zajmuje u mnie 2 miejsce wśród ulubionych Rudych zaraz po Wiórku k_cian 😁 Burza gruby czy nie do pyska mu w tych krągłościach 😉 i mam taki sam dralonik jak Wy 😁 ale jeszcze nie był na koniowatym 😉 Szalona ta łapcia bije wszystko normalnie 😜 (Sama robiłaś szablon czy jak to wyczarowałaś??? możesz naskrobać na PW)
margaritka, jeśli będę - to dopiero na przyszły sezon, zdecydowanie nie teraz, totalnie bym mu rozwaliła termoregulację z dnia na dzień goląc
on nawet nie był derkowany, teraz też tylko osuszający polar a jak sama czujesz mrozek zaczyna łapać, bałabym się że się rozchoruje przez golenie i wpakowanie w derkę w tej chwili
szalona - łapka genialna! aż się buzia śmieje jak ją widzę 😀
Pewnie chodziło k_cian o to, że teraz juz zimno jest, a np w listopadzie czy nawet ze 2 tygodnie temu było znacznie cieplej i stopniowo się ochładzało. Nie wiem ja też bym się teraz bała ogolić konia, który nie jest derkowany od jesieni.
Burza jak Ty wychowałaś Piorunka że on ma takie czyste ściany? 😉 Mój może mieć boks białkowany 6 razy w roku, a i tak zaraz ma wszystko usyfione... Przy załatwianiu się zawsze ustawi się za blisko ściany i pięknie ją "maluje" 🙄
Właśnie nie takie czyste, zawsze miał nieskazitelnie a ostatnio był niewychowany 😉 Może nudzi go biel ścian i powielanie nudnych mieszkaniowych schematów?😉
Anaa, może i tak 😉 ale jest dość mocno zarośnięty a nocami jest już -10 momentami, koń padokowany, obawiam się że mniej ryzykowne będzie zostawienie go z futrem teraz niż golenie i derkowanie - tym bardziej że zestawu derek nie mam, nigdy konia nie derkowałam na zasadzie ciągłego derkowania więc i doświadczenia brat totalnie, laik jestem derkowy 😉
nie miałabym oporów gdybym ciachać miała we wcześniejszym okresie, gdy było na plusie i koń jakoś by się łatwiej przyzwyczaił lub gdyby chociaż stał w derze i chodził w niej na padok
k_cian, skoro chcesz pokazac jakimis fotkami, ze nie masz konia "ciagle przeganaszowanego" to wstaw zdjecia na ktorych to rzeczywiscie widac - a nie probujesz mydlic oczy fotkami robionymi pod kątem z ktorych nie wynika nijak to co piszesz. i jeszcze jedno - mozesz wytlumaczyc czego miala dowiesc i co pokazac ostatnia fotka? czy tylko pomylilas watki i to mialo trafic do samokrytyki?
k_cian, skoro nie zrozumialas, to pisze jeszcze raz:
- jesli chcesz jakimis zdjeciami pokazac mi, ze nie jezdzisz na koniu ciagle poza pionem, to wstaw zdjecia, na ktorych to widac (czyli zdjecia z profilu, tak jak te ktore wczesniej wstawialas - na czarnej wodzy). wstawianie jako "dowod" zdjec zrobionych pod kątem jest totalną pomyłką, nic z nich nie wynika. kogo tym chcesz oszukać? siebie czy mnie? 🙄
- ostatnie zdjecie z poprzedniego postu przedstawia cos co trudno (nawet przy najlepszych checiach) nazwac "przykladem poprawnie pracowanego konia". z tego powodu zapytalam dlaczego i w jakim celu wstawilas to zdjecie? co mialo pokazac? byc dowodem czego? bo ja po prostu nie rozumiem co chcialas tym zdjeciem udowodnic...
Szczerze mowiac, to wiecej sie po tobie spodziewalam - nie zapieklego udowadniania, ze to co bylo widac na zdjeciach jakie wstawiasz od paru miesiecy (a to na czarnej, a to na innych wynalazkach, w wiekszosci przypadkow poza pionem albo w sztywnym "skoguceniu"😉 nie bylo tym czym było... spodziewalam sie raczej czegos co mogloby zamknac dyskusje - ot, kilka slow "jezdze tak poniewaz moj kon tego potrzebuje / bo tak trener zdecydowal / bo zamierzam osiagnac cel XXX " zamiast tego - rzucasz sie i na sile probujesz udowadniac, ze nie mam racji. Racji w czym? w tym, ze wstawialas takie a nie inne fotki?? wez sie ogarnij dziewczyno, albo zacznij lepiej dobierac fotki do wstawienia w takim razie... 🙄
natomaist jesli wydaje ci sie, ze pytalam ze zlosliwosci, to wiedz, ze gdybym miala byc zlosliwa to nie pytalabym o cel/przyczyne jezdzenia konai na czarnej i poza pionem, tylko bym napisala, ze chyba w tzw. bezpieczny sposob odchudzasz konia - tylko 1-2 kg na miesiac albo bym zapytala czy na zdjeciach to ten pad z ogloszen, ktory chcesz sprzedac jako malo uzywany. A TEGO nie zrobilam. zadalam jedynie bardzo proste pytanie. I to pytanie - w moim przypadku - bez podtekstu, bo nie ukrywam, ze nie jestem przeciwnikiem uzywania czarnej wodzy czy jezdzenia konia poza pionem. wiec pozostaje tylko pytanie - dlaczego ty sie tak rzucasz jakby cie ktos na gorącym uczynku złapał...?