Forum konie »

Zdjęcia Naszych Koni

Zairka  👍 pięknie wszystko opisałaś, gratuluje nowego domu dla siwego
a co do całej dyskusji obawiam się że dziecku (osobie niesamodzielnej) ciężko będzie coś z tego wynieść bo dla niej to jeszcze abstrakcja,
dopóki pewnego progu się w życiu nie przejdzie, nie nabędzie się pewnych doświadczeń pewne rzeczy do człowieka nie dotrą... to tak jakbyśmy tłumaczyli w podstawówce na lekcji matematyki logarytmy... ale potrafią zepsuć człowiekowi dzień takie komentarze, sama coś o tym wiem 🙄

a poza tym piękne koniska w wątku 🙂 Tuffy Twój jest absolutnie genialny  💘 zwłaszcza ten podstawiony zadek  🍴
wątek zamknięty
dzieki dziewuchy :kwiatek: dzisiaj już dołek przeszedł hormony jak by słabiej działaja 😜
wątek zamknięty
Ehh... nie mogę się powstrzymać, więc wstawiam kilka zdjęć mojego nowego skarbeńka...

I tu takie ze skoków jedno:

Przepraszam za ilość, ale naprawdę się nie mogłam powstrzymać  😍
wątek zamknięty
Calathea jest przepiękny  😍
wątek zamknięty
Zairka śledziłam Wasze losy na Twoim pb i pb jego nowej właścicielki. Serio wielki  👍 dla Ciebie. Oby więcej ludzi z takim podejściem.
wątek zamknięty
Calathea,
przesłodki jest!  😀 napisz o nim coś więcej!
wątek zamknięty
Zairka cudne zdjęcia siwego, a ostatnie z całą nową rodziną przeurocze. Jeśli kiedyś przyjdzie mi rozstać się z moim koniem , to chciałabym żeby również tak dobrze trafił.
I taka mała dygresja...jeszcze rok temu byłam na etapie, że nigdy przenigdy konia nie sprzeadm choć miałabym spać pod mostem, dziś wiem (między innymi po przeczytaniu różnych voltowych historii, Zairki także) że może kiedyś taki dzień przyjdzie. Mam nadzieję że nie ale...życie różnie się układa.

Zairka jeszcze raz :kwiatek:
wątek zamknięty
k_cianku - "mloda" przezywa 148 mlodosc  😁

Calathea - o zesz kurna, jaki skok na ostatnim! Sklada sie genialnie!
wątek zamknięty
Zairka, ja sama o mało się nie połakałam, nie wiem czemu :P
wątek zamknięty
calathea no no , piękna technika skoku, niejeden duży koń mógłby pozazdrościć 🤣
wątek zamknięty
Calathea to fundacyjny?
wątek zamknięty
Myślę że dziecko które nie wie co to znaczy podejmować dorosłe decyzje naprawdę nie powinno się wypowiadać o czymś, o czym nie ma pojęcia. A my nie powinnyśmy z nim dyskutować.

Ym, nie wiem czy ktoś zauważył, ale wistra ma 18 lat... Więc jak dla mnie to już nie takie dziecko. Trochę to przykre, że pełnoletnia osoba ma tak infantylne podejście do życia, bo w pewnym momencie może być bęc! i szok, że jednak nie jest tak pięknie. Ale z drugiej strony, niech się cieszy jak najdłużej beztroską młodością, bo dorosłe życie jeszcze zdąży dać się we znaki.
Zairka podziwiam Cię za dojrzałą decyzję.

Burza Piorek normalnie jak z katalogu! 🙂 Bardzo ładna jakość zdjęć, kolorystyka super no i modele ofkors 😀 Hehe, gdybym ja te zdjęcie miała Wam robić to jasne jest, że akurat śnieg by zaczął padać 🤣
wątek zamknięty
[quote author=efka link=topic=37.msg268849#msg268849 date=1244187995]
Myślę że dziecko które nie wie co to znaczy podejmować dorosłe decyzje naprawdę nie powinno się wypowiadać o czymś, o czym nie ma pojęcia. A my nie powinnyśmy z nim dyskutować.

Ym, nie wiem czy ktoś zauważył, ale wistra ma 18 lat... Więc jak dla mnie to już nie takie dziecko. Trochę to przykre, że pełnoletnia osoba ma tak infantylne podejście do życia, bo w pewnym momencie może być bęc! i szok, że jednak nie jest tak pięknie. Ale z drugiej strony, niech się cieszy jak najdłużej beztroską młodością, bo dorosłe życie jeszcze zdąży dać się we znaki.

[/quote]

myśle że Doma najlepiej to ujeła
,,a co do całej dyskusji obawiam się że dziecku (osobie niesamodzielnej) ciężko będzie coś z tego wynieść"
Ciekawi mnie tylko postawa wisterki, czy wchodziła tu i nie chce nic pisać bo jej głupio czy jednak odważy sie wyrazić teraz swoja opinie, wysłałam jej PW więc na pewno wie o mojej odpowiedzi.
Raven, Alice, Muffinka, Quendi  :kwiatek: 😡 mam nadzieje że jeszcze przed wykluciem naszego dzidziusia dam rade odwiedzić Siwego 😕 💘
Generalnie proponuje już zejść z tego  🚫 tematu, i cieszyć sie zdjęciami koniorków 😅 😜
Calathea bpski ten ogierek jest 😜
wątek zamknięty
Sorki, ale dajcie tez spokój Wistrze. 😤 Ma prawo do własnego zdania. Ma prawo nie być ewentualnie dojrzała, a może po prostu żyć w swoich ideałach.
Dojrzałość ??? A czy nie będzie dojrzałością przemyślenie, że nieszczęśliwa matka daje zły przykład dzieciom ???
Ja właśnie tak myślę. Rozumię cudze decyzje, nie neguje broń Boże. Powodów sprzedaży konia w końcu może być bardzo wiele.
Ale wiem, że sama bez koni nie umiem już żyć, bez nich jestem nieszczęśliwa. I zamierzam zrobić w życiu to co trzeba, aby móc mieć i dzieci  i kochanego konia. Bo chcę dawać przykład  spełniającej się i radosnej osoby, dawać dobre wzorce 🙂

Moje serduszko kochane :

[img]http://[/img]

Przepraszam za ilość fot, ale nie wiem które wybrać tak bardzo kolory mnie zachwyciły 🙄

wątek zamknięty
Troche pastwiskowych :
Łosiu mój:

Tutaj kucyk stwierdził, że będzie lepszym modelem:

I najbardziej ciekawskie młodziaki na świecie:

Przepraszam za ilość ale rzadko dorywamy się do aparatu  😉
wątek zamknięty
antekowa jaki cudny Łosiek  😍 masz jakieś zdjęcia pod siodłem? Pochwal się i powiedz coś wiecej
wątek zamknięty
Pod siodłem więcej będzie po weekendzie bo nasz aparat wrócił do łask 😉
wątek zamknięty
Zairko przepraszam.  :kwiatek:
wątek zamknięty
Wistra  👍
wątek zamknięty
no właśnie.
Zair, podziwiam Cię, dla mnie właśnie Twoja postawa ukazuje dojrzałość i odwagę oraz odpowiedzialność. właściwie to co czujesz, jest Twoje i uważam, że nikt nie ma prawa się w to wtrącać. dobrze właśnie, że całość opisałaś na forum, nie na pw. widać, że siwemu nie brakuje miłości.
wątek zamknięty
Zairko, wiedz, że ja również podziwiam i szanuję Twoja postawę. Pamietam Twoje opowieści jeszcze ze starego forum. Ogladałam foty, czytałam wpisy - generalnie sledziłam Wasze poczynania. Jednak życie pisze różne scenariusze. Mi też niedawno stanęło przed oczami widmo problemów finansowych. Narazie walczę jak lwica, by moja Darnica miała zapewniony żywot w obecnej stajni. Jednak życie daje czasem kopa w tyłek. Kupując konia miałam świadomość wydatków ale moja obecna/była praca (za 3 dni zaczynam nową pracę, po 4 latach obecnej) przestała być różowa i wypłaty również. Ile to nocy spędziłam na rozmyslaniu o losie Darnicy. W końcu postanowiłam walczyć. Mam nową pracę. Dzieki niej moge dalej cieszyć się własnym zwierzakiem, chociaż w chwili obecnej nie mam tyle kasy, by być u niej często. Ale za to właścicielka stajni dba o nią jak o własnego konia, a mnie na to stać. Owszem, mam wyrzuty sumienia, że nie jestem u konia często. Ale za jakiś czas, jak wszystko sobie w życiu poukładam, znów będe mogła jeździć do koni i trenować. Po co to piszę? By uzmysłowić niektórym osobom, ze zycie może się zawalić w przeciągu tygodnia. U mnie właśnie tak było. Gorsze zarobki, choroba spowodowały problemy finansowe. Jakbym teraz nie znalazła nowej posady, musiałabym poszukać nowego dobrego, domu dla ukochanego konia.

Wistra, bardzo ładnie się zachowałaś przepraszając Zairkę. Myślę, że ta awanturka zainspirowała wielu do przemyśleń - mnie tak i stąd te wypociny.

Wracając do tematu:
efka, błagam o więcej fotv - od dzis jestem Waszą fanką 😍
Calathea piekny zwierz 😅
wątek zamknięty
moje rude ciasteczko z juniorką na grzbiecie  😀

Dobrej nocy  😁

wątek zamknięty
Apropo tej całej przykrej sytuacji Zairki przyszło mi do głowy, że czasami trzeba odpuścić sentymenty i miłość.
Niestety życie nie jest różowe (o czym już pare osób tu pisało), a sport czasami wymaga od ludzi nie tylko umiejętności,
ale też pewnych decyzji, które bolą. I w ten sposób, wymienia się konie na lepsze, sprzedaje, kupuje i tak w koło.
Przykre, ale prawdziwe. I zmienia się też podejście jak sie ma więcej niz jednego konia.

Osobiście jestem w tej komforowej sytuacji, że mam możliwość zapewnienia mojemu poniakowi emerytury (aktualnie opiernicza się na pastwiskach) i od czasu do czasu ugryzie kogoś przy wsiadaniu na spacery po lesie 😉
wątek zamknięty
Calathea ale słodziak z maluszka 🙂

wątek zamknięty
Raven oj tam nie płacz, nawet u nas nie pada śnieg w czerwcu 😉 a zdjęcia piękne bo fotograf z okiem 🙂
wątek zamknięty
Zairka, wysłałam Ci pw.
Nie wiem czy widziałaś dlatego piszę😉

Calathea ale zajebiaszczy kucor;D

Burza wpadłam w zachwyt i wyjść nie mogę. 😀
wątek zamknięty
Weź tam... do was mi daleko 🙂
wątek zamknięty
Nie marudź kochana, bo gdzie mi do Was, jak nie wyglądam tak pięknie w anky padzie,bo żadnego nie posiadam😉
w jakimś tam spillersie😉 Wrocław < hihi ten sam czworobok na kt. ma Amazonka zdj ;P>

wątek zamknięty
Poniaaaa więcej ! 😜
wątek zamknięty
Polonez
do pyska mu w tym komplecie! wiadomo, ładnemu we wszystkim ładnie  💘

Ponia
spokój i harmonia- ślicznie!
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.