Forum towarzyskie »

Akcja: Świąteczne Kartki Re Voltowiczów

Mraulin ja też!

No właśnie, a oprócz kartki czy można dołożyć jakiś drobiazg od siebie?
A i mam pytanko nie chciał by ktoś wysłać do mnie Kartki  😡 oczywiście ja też bym tej osobie wysłała kartkę  🏇.Bo wolę się nie wpisywać na listę bo potem będzie,że specjalnie sobie wzięłam tą i tą osobę  😂

Ja już mam Twój adres także nie ma zmiłuj! 😀iabeł:
Mraulin, ja też chętnie do Ciebie wyślę.
czy kartki muszą być świąteczne? bo mam parę pocztówek z pięknymi zdjęciami koni, więc..?
Mraulin ja też!

No właśnie, a oprócz kartki czy można dołożyć jakiś drobiazg od siebie?

Myślę,że tak nawet dostałam już prośbę aby kartka wysłana do tej osoby była w kopercie bo nie idzie prosto do mieszkania odbiorcy.A będzie miło dostać taką niespodziankę 😀

A teraz proponuję;
1.Zamknąć listę
2.Do dwudziestego listopada zbieram adresy.
3.Do terminu losowania nie zbieram już zgłoszeń na listę chyba,że będzie to osoba znana na re-volcie i z dłuższym stażem bo właśnie z takimi osobami większość ludzi się chce bawić.
4.Osoby,które do 20-tego nie podadzą adresu nie bawią się z nami bo nie chcę pisać i prosić (zapraszam na święta wielkanocne)
5.Można dorzucić coś od siebie lub ewentualnie mogę  służyć jako pośrednik w pytaniach czy dana osoba sobie tego życzy czy nie.
6.Wszystkie osoby,które wysłały do mnie pw a nie są na liście bardzo proszę się wpisać (no ostatecznie zrobię to ja)
7. Jeżeli ktoś nie chce wysyłać kartki świątecznej proszę do mnie napisać a gdy ja już będę wiedzieć kogo ta osoba wylosowała zapytam jej czy chce czy nie 😀

wiem,wiem na gmatwałam ale mam nadzieję,że zrozumiecie 😀
Sorry, a co odróżnia szczypiora od nie-szczypiora?
np Ja jestem szczypiorem?
Wiesz, niektóre osoby na forum jak szczypiory traktują tych, którzy siedzą na towarzyskim, a nie tylko na końskim.
ale jestem właśnie ciekawa czy ze mnie szczypior czy nie🙂 muszą być jakieś kryteria🙂 Ty JARA szczypiorem nie jestes bo już stary revoltowicz z Ciebie....
Obliczyć to można bardzo łatwo 😉

"wzór ogólny:A/B
gdzie
A- wiek
B- dlugosc stazu jezdzieckiegow latach

dla rocznikow 1986-2004
wzor jest A/B + (C-A*0,2)
gdzie:
A- wiek
B- dlugosc stazu jezdzieckiegow latach
C- 20 lat(czyli ta granica wiekowa)

czyli, po chlopskiemu. dzielimy liczbe lat przez staz jezdziecki
do wyniku dodajemy ilosc lat brakujaca nam do dwudziestki pomnozona przez wspolczynnik 0.2
na moim przykladzie
19/8=2.375
+(1*02)= 2.575

ma to na celu wyeliminowanie mlodziezy ze strefy geriatrycznej

dla voltowiczow w wieku lat 20-30 wzor pozostaje pierwotny

WO<2.5 geriavit
WO=2.51-2.99 szara strefa
WO>3.00 szczypiorek

przelicznik autorstwa Marzeny"
Tzn. Że mam się wypisać bo nie zaliczam się do granicy wiekowej?  🙄
ej mi wyszło ovca 2.2. Tzn że jestem geriavitem? troszku bezsensu.
Chodziło raczej o to, że dużo osób na tej liście to są osoby które się nie udzielają i nie jest komfortowe podawanie swojego adresu takiej osobie.
W ogóle dziwi mnie jeszcze to, że jakieś osoby pisały na PW do Mraulin, że chcą się przyłączyć do zabawy gdzie chyba było mówione, że zapisujemy się w wątku. Jak ktoś nie potrafi ogarnąć takiej prostej zasady to ja tracę pewność, że ta osoba wyśle kartkę.
Ogólnie bajzel się zrobił, nie wiem czy to tylko moje wrażenie.
Dziewczyny trochę niefrasobliwie używają słów. Przecież mając na myśli osobę będącą "szczypiorem" nie chodzi o to czy wg. jakiś tam wyliczeń nim jest albo nie, tylko o to że jest nowicjuszem, raczkującym re-voltowiczem, i raczej dziwne że ktoś dzień po zalogowaniu wpisuje się na listę chętnych do udziału w zabawie. Wydaje mi się że trzeba było od początku napisać że to hermetyczne towarzystwo i nie wszyscy mogą uczestniczyć w tej akcji ale człowiek uczy się błędach. Proponuję przeprowadzić weryfikację tej listy, czyli jak długo ktoś jest zalogowany, a modów zapytać czy przypadkiem ktoś z nich nie ma 100 kont i nie będzie robił jaj, jak jakaś tam Aneta W która wali wszystkich w **** ze sprzętem, i śmieje się w twarz. Wiadomo że nie ma co porównywać kartki do czapraka czy czegoś tam, ale trochę przykro jak ktoś trafi na trzech nie uczciwych "revoltowiczów" którzy oleją zabawę albo wyślą kartkę po 1 stycznia.
Ja chciałam tylko powiedzieć, że "moje" ID może się z kimś pokryć, o ile dobrze pamiętam rejestrowałam się w "kafejce" i często się loguje na różnych komputerach. Chociaż mam nadzieję, że tak nie będzie 😉 Ale miło by było gdyby ktoś ode mnie z miasta był na r-v  😀
Myślę, że zbytnio uogólniamy, wzorem nie da się określić szczypior-nie szczypior. Jeśli już powstaje taki podział, to zajrzała bym raczej na profile uczestników zabawy, poczytała, oceniła. Jak to kiedyś usłyszałam: nie wiek, a zachowanie 😉
a ilość postów? ja wiem, że to nie jest najlepszy wyznacznik ale chyba jeden z bardziej możliwych?
Bez przesady.... po prostu dajmy wszystkim szansę wykazania się. Jak ktos przez czyjąś niekompetencję nie dostanie kartki to swiat sie nie zawali a będziemy przynajmniej wiedzieli na kogo mozna liczyc a na kogo nie. Proste. I na przykład w swięta Wielkanocne nie będą sie z nami bawiły. Bo nie jest powiedziane że ten kto nabija mnostwo postów będzie fair a ten co nic nie pisze to nie wyśle.
a ja się nie boje szczypiorów😀 możecie do mnie szczypiorki słać życzenia...
kolorwiatru, Masz rację, w sumie ja też jestem przeciw podziałom. To ma być coś miłego i kojarzącego się z duchem świąt, bez żadnych uprzedzeń :kwiatek:
No i właśnie o to chodzi. A że kartki i znaczki to nie jest duży wydatek to gorąco wierzę, że się wszyscy wywiążą z danej "obietnicy".
Dziewczyny zostawmy to już.Takich szczypiorków,qniarek,lub osób nie udzielających się jest tu mało.Lub w ogóle nawet mi adresu nie podały na następne święta wcześniej określimy jasno zasady.No ale w sumie to też będzie trochę nie fair bo ja jestem tu stosunkowo krótko więcej się udzielam w towarzyskich niż w końskich bo po prostu nie mam tyle czasu i chęci udzielać się bez przerwy,też jestem szczypiorem i jestem młoda. No ale w sumie rozumiem was bo podawać swój adres w internecie osobie nie znajomej to jest niebezpieczne.No ale bądźmy dobrej myśli i czekajcie kogo wylosujecie  😀 A kartki świąteczne bardzo poprawiają humor  :kwiatek:
kolorwiatru - a czy ktoś gdzieś napisał że ten co ma więcej postów jest lepszy? Uważam że nawet Ci którzy mają konto dwa lata a napisali trzy posty na krzyż są jakoś bardziej wiarygodni niż Ci co są na forum od 2 dni i piszą żeby sobie posty ponabijać. Może to tylko głupia kartka, ale chciałabyś żadnej nie dostać? Wydaje mi się że nie skoro bierzesz udział w zabawie, a skoro nie to lepiej zapobiegać niż potem leczyć, a wtórny debilizm na forum jak widać po nie których sytuacjach ciągle postępuje, chociaż w święta niech będzie uczciwie i bez ekscesów.
Grono adresów się powiększyło i to sporo i brakuje mi już tylko 9 adresów.Jeżeli uzbieramy je wszystkie dowiecie się wcześniej kogo wylosowałyście. 😅
Dopiero teraz weszłam na ten wątek można się jeszcze wpisywać ❓ ❓ ❓ ❓
Presja ja to doskonale rozumiem, jednak nie wrzucajmy wszystkich szczypiorów do jednego wora. Bo skoro chcą się bawić to chyba chcą również kartki wysłać? Jesli ja bym nie dostała żadnej to nie miała bym focha. Mi bardziej zalezy aby komuś innemu sprawić radość. Więc nawet zapytałam czy oprócz kartki mogła bym wrzucic jakiś miły drobiazg do koperty. Czy w takim razie jak bym sama dostała tylko kartke bez drobiazgu to miało by mi być przykro?  😉 Ale to jestem ja i nie znaczy, że każdy myśli podobnie.
ChingisChan  !

Przykro mi lista zamknięta... Proponuję napisać to w pierwszym poście !  🤔

LISTA OFICJALNIE ZAMKNIĘTA

chyba,że inni re-voltowicze będą protestować na temat danej osoby  😀
Mi bardziej zalezy aby komuś innemu sprawić radość. Więc nawet zapytałam czy oprócz kartki mogła bym wrzucic jakiś miły drobiazg do koperty. Czy w takim razie jak bym sama dostała tylko kartke bez drobiazgu to miało by mi być przykro?  😉 Ale to jestem ja i nie znaczy, że każdy myśli podobnie.

No i fajnie, też chcę żeby komuś się podobała kartka i był zadowolony, ale Twoje porównanie jest dla mnie nie zrozumiałe. Chyba normalne że każdy włoży do kartki co chce, możesz nawet 5 wsadzić jak masz taką ochotę, i dziwne by było żeby ktoś kto będzie słał do Ciebie był wróżką i wiedział że ma zrobić tak samo. Chyba co innego nie dostać w kartce jakiegoś bonusa, a co innego nie dostać jej wcale. Dobra lista zamknięta, więc się okaże kto kartkę dostanie na świętego dygdy  😁
Presja, pomyliłaś AnetęW z AlicjąW. ta pierwsza to re-voltowa mama, ta druga to nawiedzony dzieciak-krętacz.
To przepraszam Anetę W, miałam oczywiście na myśli słynna Alicję.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się