[quote author=Karla🙂 link=topic=36895.msg769873#msg769873 date=1289747667] Grafi- mi chodzi o weryfikacje calkiem nowych twarzy... Ty tu zdaje sie kolejny rok siedzisz ( jakos Cie z wrockiem kojarze nie wiem czy slusznie🙂 ) [/quote] Dobrze kojarzysz. 😉 Chociaż na re-volcie jestem od początku, starą voltę też jeszcze czytałam, to przez dwa lata według statystyki napisałam 25 postów, więc mało kto mnie raczej kojarzy i tak mi się jakoś ciut przykro zrobiło. 😉
Karla, no właśnie, szkoda że wcześniej o tym nie pomyśleliśmy, bo im dłużej lista jest "otwarta" tym mniej nicków jestem w stanie skojarzyć, niestety. Miała to być fajna, ciepła akcja świąteczna, a wychodzi na to, że będziemy słać kartki nieznanym szczypiorom (żeby nie powiedzieć brzydziej i dosadniej": małolatom), którym za dwa miesiące forum się znudzi i w ogóle zapomną, że istnieje coś takiego jak volta. Wiem, że uogólniam, bo jednak na liście są znane nicki, wiem, że być może kieruję się "kolesiostwem" ale jestem za dobiciem do liczby podzielnej na 3 i zamknięciem listy.
Konstantynopol, nawet nie chce mi się Twoich postów komentować... 😵
też tak uważam jeszcze może wyjść tak, że np osoba która jest od niedawna na forum i zniknie nagle tak jak się pojawiła, po prostu nie wyśle tej kartki i komuś będzie przykro
moze bede niemila, ale mysle, ze "starzy" voltowicze powinni byc wymieszani jednak miedzy soba, a szczypiorki niech sla do siebie. nie jest to zbyt uprzejme, ale tak rzeczywiscie unikniemy przykrych sytuacji z niewysylaniem kartek 😀iabeł:
Może w tym roku już odpuśćmy z tego typu segregacją? :kwiatek:
Z roku na rok "kartkowy system" będziemy udoskonalać i uczyć się na wcześniejszych błędach, a jeśli ktoś teraz ma szczególne obiekcje do danych użytkowników, to niech przekaże informację Mraulin, a ona wykluczy te osoby tak, by ich adresy nie trafiły do was, a wasze do nich. Spróbujmy się przełamać i dać szansę Nowym, może te osoby będą chciały się wykazać i postąpią jak najbardziej fair? 🙂 Wbrew pozorom, mimo krótkiego stażu, na pewno wyczuły klimat RV i wiedzą, że jeśli zawiodą, to ich "kariera" będzie zniszczona...😉
moja siostra relacja15 by się chciała dopisać jeszcze. Moze byc uważana za szczypiorka bo: nie uczestniczy w życiu woltowym jak narazie ale duzo czyta 🙂 Za nią daję głowę, że nie ma się co martwić.
Pomysł dobry, ale kto podejmie się posegregowania tych kilkudziesięciu osób na szczypiorki i nie-szczypiorki?
Łatwiej posegregować na szczypiorki i nie szczypiorki i przy pomocy programu zrobić 2 listy niż robić podchody, że ta osoba nie chce od tej, ta od tej.
jak to ładnie powiedziane "segregacja". Kilka osób w historii chciało już pare razy posegregować ludzi... Kojarzycie taki motyw? :-/ Dla mnie pomysł z SEGREGACJĄ brzmi rasistowsko. Jeśli przy kartkach świątecznych wprowadzicie SEGREGACJĘ proszę wypisać mnie z listy.
Siss po części ma racje.Więc postaram się zrobić tak aby każdy był zadowolony.Osoby,które wysłały mi pw niech się nie martwią o swoje adresy.A co do innych to postaram się zrobić tak aby dana osoba nie dostała wszystkich trzech adresów od szczypiorków tylko np. jeden. No ale w sumie nie jest ich tu tak dużo.
Nie rozumiem, dlaczego od razu zakładamy, że osoby nowe, czy też mniej udzielające się na forum na pewno nie potraktują zabawy poważnie. Myślę, że skoro się zgłosiły, skoro wysłały swój adres do właściwej osoby, to raczej wywiążą się z tego, na co się zadeklarowały. Poza tym, jak pokazuje przykład chociażby wątku prezentowego, nawet Ci użytkownicy, którzy są znani i kojarzeni, potrafią zachować się niepoważnie. I piszę to jako osoba, która zapewne nie jest na tym forum kojarzona, a poczuła się lekko dotknięta stwierdzeniem, że "pewnie zaraz się z tego wykręci i potem komuś będzie przykro". Amen 🙂
Nie rozumiem, dlaczego od razu zakładamy, że osoby nowe, czy też mniej udzielające się na forum na pewno nie potraktują zabawy poważnie. Myślę, że skoro się zgłosiły, skoro wysłały swój adres do właściwej osoby, to raczej wywiążą się z tego, na co się zadeklarowały. Poza tym, jak pokazuje przykład chociażby wątku prezentowego, nawet Ci użytkownicy, którzy są znani i kojarzeni, potrafią zachować się niepoważnie. I piszę to jako osoba, która zapewne nie jest na tym forum kojarzona, a poczuła się lekko dotknięta stwierdzeniem, że "pewnie zaraz się z tego wykręci i potem komuś będzie przykro". Amen 🙂
Kucyk no to też prawda ale nie dogodzę wszystkim 😵 To wy już zadecydujecie co zrobicie ze swoimi adresami.Ja tu tylko je spisuje i nic więcej.A i mam pytanko nie chciał by ktoś wysłać do mnie Kartki 😡 oczywiście ja też bym tej osobie wysłała kartkę 🏇.Bo wolę się nie wpisywać na listę bo potem będzie,że specjalnie sobie wzięłam tą i tą osobę 😂
Mraulin, bynajmniej nie był to "zarzut" skierowany konkretnie w Twoją stronę, raczej taka ogólna refleksja, która nasunęła mi się po przeczytaniu kilku ostatnich postów 😉