Mi tam też wsio ryba jak będzie wyglądało losowanie - byleby zonków nie było :P
a piszemy nasze preferencje-w kopertach, bez kopert, recznie robione, ze swiatecznym konikiem itp-czy nie wypada wybierac sobie swiatecznych kartek? Mi się wydaje, że niech to będzie rodzaj takiego suprajsuuu! Potem będziemy się "chwalić" niczym szmatoholicy kolejną upolowaną szmatką 😁 - Kto jaką dostał, kto się wykazał pomysłem etc.
Ja np. mam zamiar zrobić ręcznie, bo z doświadczenia wiem, że takie autorskie kartki w dodatku z jakimiś fajnymi (też autorskimi) wierszykami wywołują największe i najszczersze uśmiechy. 😉 Sasasa ;p
I e... właśnie. Do kiedy zgłoszenia i kiedy ostateczne losowanie? :>
I e... właśnie. Do kiedy zgłoszenia i kiedy ostateczne losowanie? :>
w pierwszym poscie Gavi podala propozycje-20 listopada, wg mnie tak bedzie ok, moze nawet mogloby byc z 5 dni dluzej, pozniej na spokojnie wymieszanie, rozeslanie adresow i juz od poczatku grudnia mielibysmy czas na przygotowanie i wyslanie kartek 🙂
Wstępnie było, że 1 osoba wysyła do 3 i też 3 kartki ma otrzymać. Trochę kiepsko, że wszystko nie zostało ustalone przed rozpoczęciem zgłoszeń do zabawy, bo jest coraz więcej osób i w takim tłumie ciężko będzie coś wspólnie ustalić 😉 Tym bardziej, że tyle bab 😁
To ja na wypadek, gdyby Grafi nie robiła wcześniej podobnych zabaw, wtedy się nie pomiesza: wypisujesz wszystkich na kartce, tniesz na paseczki i wyciągasz, załóżmy mnie. Zapisujesz, że ciecior.... i ciągniesz kolejną kartkę np sznurka. Więc ja piszę do sznurki, i potem losujesz kogoś do sznurki, następnie do tej osoby i tak dalej.
W karteczki przy tylu osobach bym się nie bawiła. 😉 Ten programik to taka prosta losowanka, a wygląda dla przykładu tak, jak w załączniku. Jak widać, nikt nie wysyła ani do siebie, ani kilku kartek do jednej osoby, więc chyba ok. 😉 Moge go podesłać komuś, albo jak wolicie zająć się rozprowadzaniem adresów (chociaż więcej czasu jakoś dopiero po mikołajkach będę miała 😉 ).
o jejku dopiero teraz zobaczyłam ten wątek 🤣 muszę przeczytać dokładnie wszystko ...strasznie dużo się nas uzbierało 😅
edit; strasznie was dużo !! ale jeżeli zostajemy przy tym,że ja robię tabelę z adresami i zajmuję się losowaniem to jeśli dacie mi trochę czasu to na pewno się wyrobię 😀
Alabamka 😂 Może niech Mraulia nas po zamknięciu listy jakoś pomiesza i poprzypisuje numerki (oczywiście w tajemnicy) a później niech każdy pisze jaki numerek chce, po zajęciu wszystkich Mraulia wkleja kto pod jakim numerem się kryje 😉
🚫🤬 🤬 jestem Mraulin mój nick wziął się od tego,że często mówiłam mrauu do koleżanki a ona nazwała mnie Mraulin 😁
Ja myślę, że program Grafi jest genialny i nie ma co się bawić w jakieś tabelki teraz. Potrzebny jest ktoś do kogo będziemy wysłać adresy. W tym momencie to kwestia tylko wylosowania, zebrania adresów i wysłania do każdego PW z jego adresami.
Ja myślę, ze najlepiej będzie pomieszać nicki w zależności od tego kiedy przyjdzie do nadzorcy akcji pw z adresem 😉, najlepiej bez powiadamiania w temacie, ze poszło pw i bez puszczania w eter listy pomieszanych nicków 😉