a jak dojdzie na 20 grudnia to nie będzie w sam raz? powiedzcie mi do kiedy mają dojść te kartki 😵 bo ja naprawdę długo długo nie wysyłałam kartek ani nie dostawałam 🙄
ja myśle że jeżeli nie macie kogoś z drugiego końca Polski to koło 15stego w zupełności wystarczy
Tak myślisz? Bo ja już tak dawno nie wysyłałam kartek 😡 I chciałabym żeby doszły tak akurat kilka dni przed świętami, a nie 2 tygodnie przed 😉 Chociaż tak sobie myślę, że ten okres największego szału na pocztach to pewnie jest z tydzień przed, także faktycznie 15 powinien być dobrym terminem końcowym 🙂
Dziewczyny tempo dojścia kartki nie zalezy od odległości, bo ona piechotą nie idzie. Czasami w obrębie jednego miasta idzie poczta dużej niż z jednego konca Polski na drugi 😉 A opóźnienia są dlatego, że w okresie przedświątecznym jednak więcej paczek i listów się śle, do tego dochodzą różne zamowienia prezentów, no i poczta nie daje rady.
Ja też już chcę adresy, zakupiłam dziś kartki i już zacioeram ręce na wypisanie życzeń i wysłanie 🙂
Madmaddie to już od Ciebie zależy jaką kupisz i za ile. Niektóre forumowiczki robią własnoręcznie. Ja chyba też się pokusze ale nie wiem jaki będzie efekt końcowy 😂 chyba że znajde jakieś ładne to kupie
Ja myślę, że kartki najlepiej wysłać do 10 grudnia ze względu, że w tym okresie poczty będą miały ogrom pracy. Od 15stego (nie licząc tego dnia) jest tylko 6 dni pracujących, więc do dużych miast poczta może dojść, a na wioski już niekoniecznie.
Ja też wyślę do 10, zawsze bezpieczniej. Poczekam, aż będę wiedziała do kogo wysyłam i każdemu indywidualnie wybiorę kartkę, a może w ogóle sama zrobię... 🙂
No właśnie, już dawno się skończył 😀 Ja bym się pobawiła w jakieś robienie kartek, bo zawsze chciałam, ale niestety mój Oskarek ma inne zapatrywanie na wykorzystanie mojego czasu 😀
juz sie nie moge doczekac adresow 😀 musze w koncu wybrac sie po kartki, mozecie byc jednak pewni, ze nie dostaniecie recznie robionych ode mnie, nie chcialabym Wam sprawic przykrosci 🤣 😡