Forum towarzyskie »

Postcrossing-korzystacie?

Moje nadal nie doszły, a znając PP dojdą pewno na poniedziałek albo i dłużej.
Mam problem.
Druga osobę jaką wylosowałam była dziewczyna z Chin. Dostałam maila z adresem do Chin, a teraz na stronie pokazuje mi, że dziewczyna mieszka w Kanadzie, w Montrealu.
Teraz nie wiem gdzie mam tą kartkę wysłać, pomijam to, że nie mam adresu kanadyjskiego.

edit:
W opisie jest napisane, że ma na imię Alyson, a w adresie coś zupełnie innego
JARA spróbuj napisać do niej wiadomość na postrcrossing 🙂
moje również nie doszły [wysyłane w czwartek] - to niby tylko 3 dni, ale co priorytet, to priorytet, kurcze, nieważne, że do Niemiec i Rosji 😁
Weźcie pod uwagę, że 3 dni to on może iść do samej Rosji, a jeśli osoba mieszka na wiosce to już jest problem co ile listonosz u nich chodzi.

Np w miasteczku pod Wrocławiem (dobra, 30km od Wrocławia) listonosz chodzi tylko raz w tygodniu 😉
Straciłam nadzieje, że moja kartka do Rosji wysłana ekonomicznym dojdzie w normalnym terminie. Ma dojść w okolice Uralu 😉
Następna idzie do Moskwy. Także zdecydowanie lepiej i wyśle ją chyba ekonomicznym. W końcu to Moskwa a nie Nowosybirsk.
ups... wlasnie sie zorientowalam, ze nie dostalam adresow na maila... ups  🙄
mery, Adresy możesz sprawdzić klikając na id kartek, tam są zapisane adresy i opisy z odległościami.
Dziś się dowiedziałam, że Kanada w Azji leży 😀
Alabamka- już kupiłam w zwykłym kiosku były. Za 5 sztuk z panoramą Warszawy zapłaciłam 5,5 jutro wysyłam 🙂
JARA, no ładnie😀 toż to ja całe życie myślalam, że Kanada to w drugą stronę🙂

a ja się cieszę bo doszły moje 3😀 jeszcze tylko Rosja i Holandia ma dojśc, ale Holandię później wysłałam😉
i wylosowałam 3 adresy - znów USA (😀😀😀), Finlandia i Niemcy🙂 I super, bo Amerykanin i Niemka chcą z miejsca zamieszkania (łatwe;P), a Finlandka uwielbia.... konie!😀 czyli już w ogóle no problem🙂 mam cały album czystych starych pocztówek z końmi🙂 i psami też😉
Finka a nie Finlandka 😎
haha ja też zawsze mówię Finlandka/ Finladnczyk 🤣

Moim kartkom stuknął dzisiaj tydzień, czekam cierpliwie...  😉
Aaaaaaaaaaaa  😅
doszła kartka do Danii  😍 i chyba się spodobała, bo została dodana do ulubionych 🙂
Ale to jest też sklep stacjonarny czy tylko internetowy?
No właśnie nie mogę dojść czy jest coś takiego jak odbiór osobisty. Bo sklep znajduje się blisko mnie. Wiem, że w tym miejscu (ul. Powstańców Śląskich 163) jest jakaś galeria, więc to pewnie to miejsce.

edit:
Nie zapłacę przecież 9zł za wysyłkę jak ten sklep znajduje się 2 ulice ode mnie.
Moim kartkom stuknął dzisiaj tydzień, czekam cierpliwie...  😉

moim 10 dni... 🤔
Wciągnęłam się  😉
Koleżanka pokazała mi wszystkie kartki jakie otrzymała i super sprawa 😍
Dopiero się zalogowałam i tylko czekam ! - do was też link aktywacyjny szedł tak długo - czekam już 20 minut i nic  🙁
Blondyna sprawdź spam, mój mail tam trafił...
Dobra problem rozwiązany - po prostu zmieniłam adres na inny i doszło  😅
Pierwsza leci do Tajwanu, a druga do Tajlandii  😉 Egzotycznie  😎
Czy na was też panie pracujące na poczcie gapiły się zdziwione, ze tyle kartek idzie za granicę do dość 'nietypowych' krajów? 😁
Dziś poszły 2 (Ukraina i Rosja) Wysłane priorytetem bo na poczcie nie było ekonomicznych znaczków ( 😵 ) Na starówce niestety nie byłam ale w sobote jadę na spokojnie przeszukać Warszawę i nakupować pocztówek do końca roku co najmniej  😀
http://www.wydawnictwo.dikappa.pl/ - mają przepiękne widokówki z różnych miejscowości - zauroczyłam się  😜
Dziś poszły 2 (Ukraina i Rosja) Wysłane priorytetem bo na poczcie nie było ekonomicznych znaczków ( 😵 ) Na starówce niestety nie byłam ale w sobote jadę na spokojnie przeszukać Warszawę i nakupować pocztówek do końca roku co najmniej  😀

Musiały być. W końcu to nie znaczek to nie bilet, że jest albo normalny albo ulgowy. Znaczek ma odpowiednią cenę i można nakleić 2 albo 3 znaczki albo i więcej byle się cena zgadzała. I ciesz się, że do Rosji poszedł priorytetem 😉
Mam głupie pytanie, myślę że jak zadam je tutaj to nic się nie stanie  😡
Próbowałam wygooglać, ale nie dało rady 😉

Jaka jest dokładnie różnica między priorytetem, poleconym a ekonomicznym? Bo nie mam bladego pojęcia, pocztówki wysyła mi ciocia która pracuje na poczcie...

:kwiatek:
Ekonomiczny idzie normalnie, priorytet szybko, a polecony do rąk własnych z potwierdzeniem odbioru.
Vana, Ekonomiczny, to taki najzwyklejszy, który idzie sobie najwolniej. Miałam kiedyś teorię, że skoro tak czy siak codziennie odbierają pocztę ze skrzynek, to potem odkładają go na dwa dni na kupkę, żeby sobie poczekał ; ) Ale one sa raczej wysyłane tańszymi środkami transportu - w Europie pewnie koleją. Priorytet idzie szybciej, są określone terminy dostarczenia - w Polsce na drugi dzień, jeśli wyślesz do 15😲0, w Unii Europejskiej w ciągu trzech dni itd. A polecony to list, za który Poczta Polska bierze odpowiedzialność - wypełniasz druczek, który jest dowodem nadania i jeśli list zaginie po drodze, Poczta ponosi odpowiedzialność finansową. Dlatego wszelkie przesyłki komercyjne wysyła się poleconym. Odbiorca musi podpisem potwierdzić odbiór - pisma urzędowe za potwierdzeniem odbioru również wysyła się poleconym 🙂
doszła pocztówka do Japonii!  🏇
dostałam uroczą wiadomość od mojego szczęśliwca  😉
aż serce rośnie! Fajnie jest wywolywać radosny uśmiech u innych  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się