A ja dzisiaj wysłałam pozostałe 2 kartki 😉 Chociaż trochę żałuję, bo wszystkie takie pospolite, z moim "pięknym" miastem, następnym razem będę robić wypady do empiku... No i nikt nic nie zarejestrował, a teoretycznie dzisiaj kartki powinny podochodzić 🙁
Ale dolina! Byłam w empiku, w kilku papierniczych, nawet odwiedziłam dwa markety - zero kartek 😲 Jedynie w centrum informacji turystycznej kupiłam jedną, ale ogólnie to nie wiem, co zrobić. Jestem w szoku, gdzie na w moim pyziowatym mieście mogę kupić ładne pocztówki? Chyba będę je musiała na allegro kupić 😲 🤔wirek:
Ja swoją pierwszą wysyłam do Finlandii. Do studenta, który napisał, że im dziwniejsza kartka tym lepsza, albo sceneria mało znana z turystycznych kartek.
edit: Nie wytrzymałam i moja druga kartka leci do Chin 🙂
Moje kartki w drodze, wysyłałam jakos w środę/ wtorek. Ciekawa jetem kiedy dojdą. 🙂
Co do kartek rozglądajcie się też po urzędach pocztowych, tam zwykle są całkiem ładne kartki, a ja dzisiaj znalazłam przepiękną malowaną kartkę z starymi łódzkimi budynkami. I zaopatrzyłam się w nowe, łącznie kupiłam 9 szt 😁
Ja tez dzis zaopatrzylam sie pocztowki na zapas - za (lacznie) 13 bardzo ladnych kartek zaplacilam jakies 10 zl 😉 (w tym trzy z empika, te byly najdrozsze - po 1,15 zl :hihi🙂. W sklepiku z dewocjonaliami kupilam kartki z dziecmi, widoczkami, z fajnymi cytatami - i po 80 gr sztuka. A w kiosku upolowalam takie klasyczne z miasta po 50 gr. Takze jestem bardzo zadowolona - aktualnie mam 16 kartek na zapas 🏇 I tak jak Notarialna, polecam zajrzec na poczte - u nas są bardzo ladne ze zwierzakami po 50 gr 💃
A ja czekam za jakas pocztowka, ludzie porejestrowali moje wiec na dniach powinnam cos dostac, a jutro ide wyslac kolejne 🤣 Jutro postaram sie wkleic kilka z tych ktore dostalam, na razie jestem na innym laptopie, a robienie na nim cos bez myszki to ponad moje nerwy :P
Moje jedna została zarejestrowana. W stanach. A myślałam, że pierwsza dojdzie do Niemiec. Kolejna leci do Rosji, tylko, że dziewczyna chce dostać jeszcze magnes z moim miastem 😀
dzisiaj wylosowalam kolejne 2 adresy: znowu Pl i USA. kobieta z USA pozwoliła mi popuścić wodze fantazji, znalzłam super kartkę, którą dodatkowo przyozdobiłam squillingowanym kwiatkiem 💃
i znalazłam dzisiaj ogromny, dwu-poziomowy sklep z samymi pocztówkami. jest tam wszystko co można sobie wymarzyć 😜
edit: dzisiaj wysłane kartki. obie szalenie mi się podobają.
Branka byłam w Galerii Dominikańskiej i nie ma nic. Podobnie sklep Traffic Club w Arkadach (pomyliłam go z Empikiem) też nie ma nic! Zeszłam na -1 i była mały kiosk z prezentami i tam kupiłam 5 kartek (3x Wrocław, 1x koty, 1x motory).
Za znaczki prio zapłaciłam: Europa - 3zł Azja - 3,7zł Ameryka pł - 3,2zł
i na poczcie kupiłam pocztówkę z Ostrowem Tumskim. Jakoś specjalnie nie jestem z nich zadowolona, ale może wybiorę się do Empiku w rynku i tam coś upoluję fajnego. Zaraz się zabieram i wypełniam, jak zeskanuję to wrzucę.
W profilu dopiszę, że jeśli ktoś ma ochotę żeby wysłał mi swoje zdjęcie 🙂
Rico- wow 😀 Mnie ciekawi jak mam już jedną zarejestrowaną pocztówkę to jaki jest czas mniej więcej, że mnie ktoś wylosuje. Bo wiadomo, że kartka z różnych stron świata idzie różnie więc tutaj nie ma co porównywać. Ale ciekawi mnie ile trzeba czekać żeby ktoś mnie wylosował.
slojma, ja jadę jutro na starówkę zobaczyć. Znalazłam przepiękne(moim zdaniem) pocztówki z obrazami malowanymi przez ludzi niepełnosprawnych 😍 Nawet nie wiedziałam, że takie coś posiadam, jak ktoś będzie sobie życzył kartkę z martwą naturą to idealne 😀
Dziewczyny wklejajcie swoje kartki jeśli macie skanery! Edytka, masz cudowne pocztówki!
Niemcy - dziewczynie było wszystko obojętne, napisała, że ma kota Klik
Finlandia - chłopak chciał dziwne zdjęcie lub kartkę z mało turystycznym miejscem z mojego miasta. Nie wiem czy ktoś robi takie kartki. Pisał też, że uwielbia jeździć swoim motorem więc.. Klik
Rosja, Chiny i USA było wszystko obojętne więc na pierwszy strzał dostaną kartkę z Wrocławia, a po następne to już się wybiorę do Empiku 🙂
Hija, jak tylko ktoś zarejestrował Twoją kartkę to Twój adres jest od razu pierwszy do wylosowania! czyli możliwe że już Cię ktoś wylosowal😉
Tylko ciekawi mnie czy jest kolejka tych "pierwszych ludzi" jakaś, czy jest tylu użytkowników, że jednak wszystko idzie do przodu szybko i sprawnie. Mam nadzieje, że moje kolejne kartki szybko dojdą i zwiększę tym samym szanse na to, że jakaś kartka szybko dojdzie do mnie 🙂 Ale super. Już się nie mogę doczekać co to będzie, chociaż mam swoje typy 😉
Hija wydaje mi sie, że wszystko idzie sprawnie 😉 popatrz na profile osob, które są zarejestrowane juz jakiś czas: liczba wysłanych i otrzymanych kartek jest prawie taka sama
Jara ta kartka z ojcem i synem na motor jest fantastyczna 😍