Forum towarzyskie »

Postcrossing-korzystacie?

A ja dzisiaj wysłałam pozostałe 2 kartki  😉
Chociaż trochę żałuję, bo wszystkie takie pospolite, z moim "pięknym" miastem, następnym razem będę robić wypady do empiku...
No i nikt nic nie zarejestrował, a teoretycznie dzisiaj kartki powinny podochodzić  🙁
Vana spokojnie, ludzie w pracy/szkole siedzą i skrzynkę pocztową sprawdzą pewno wieczorem 😉
Ale dolina!
Byłam w empiku, w kilku papierniczych, nawet odwiedziłam dwa markety - zero kartek  😲
Jedynie w centrum informacji turystycznej kupiłam jedną, ale ogólnie to nie wiem, co zrobić. Jestem w szoku, gdzie na w moim pyziowatym mieście mogę kupić ładne pocztówki?
Chyba będę je musiała na allegro kupić  😲 🤔wirek:
Moim kartkom stuknął dzisiaj tydzień i myślałam, że też już coś dojdzie, szczególnie do Niemiec, a tu nic.
Wysłałam do Japonii, Rosji, USA, Holandii i jutro do Niemiec puszczę, bo musiałam drugą karteczkę kupić ( na poprzedniej strzeliłam byka).
Ja swoją pierwszą wysyłam do Finlandii. Do studenta, który napisał, że im dziwniejsza kartka tym lepsza, albo sceneria mało znana z turystycznych kartek.

edit:
Nie wytrzymałam i moja druga kartka leci do Chin 🙂
Gdzie we Wrocku kupujecie kartki? Na Rynku?
Moje kartki w drodze, wysyłałam jakos w środę/ wtorek. Ciekawa jetem kiedy dojdą. 🙂

Co do kartek rozglądajcie się też po urzędach pocztowych, tam zwykle są całkiem ładne kartki, a ja dzisiaj znalazłam przepiękną malowaną kartkę z starymi łódzkimi budynkami. I zaopatrzyłam się w nowe, łącznie kupiłam 9 szt 😁
branka, ja jutro wybiorę się do Galerii Dominikańskiej tam jest Notabene (?), a jak nie znajdę nic to pojadę do Empiku do Arkad.

Nie wytrzymałam i mam 5 kartek: Finlandia, Chiny, Rosja, Niemcy i USA 🙂
ja chyba też z tego skorzystam i się zaloguję, ale narazie to muszę sobie przypomnieć angielski  🤬

nie wiem czy padło juz takie pytanie, ale czy możecie swoje karteczki które dostaliście wrzucic tutaj?
Ja tez dzis zaopatrzylam sie pocztowki na zapas - za (lacznie) 13 bardzo ladnych kartek zaplacilam jakies 10 zl 😉 (w tym trzy z empika, te byly najdrozsze - po 1,15 zl  :hihi🙂. W sklepiku z dewocjonaliami kupilam kartki z dziecmi, widoczkami, z fajnymi cytatami - i po 80 gr sztuka. A w kiosku upolowalam takie klasyczne z miasta po 50 gr. Takze jestem bardzo zadowolona - aktualnie mam 16 kartek na zapas  🏇 I tak jak Notarialna, polecam zajrzec na poczte - u nas są bardzo ladne ze zwierzakami po 50 gr  💃

A ja czekam za jakas pocztowka, ludzie porejestrowali  moje wiec na dniach powinnam cos dostac, a jutro ide wyslac kolejne  🤣
Jutro postaram sie wkleic kilka z tych ktore dostalam, na razie jestem na innym laptopie, a robienie na nim cos bez myszki to ponad moje nerwy :P
JARA - byłam w Empiku w Pasażu i nic nie było co by się nadawało. Ale w sumie ten Empik tam jest dość mały
Moje jedna została zarejestrowana. W stanach. A myślałam, że pierwsza dojdzie do Niemiec.
Kolejna leci do Rosji, tylko, że dziewczyna chce dostać jeszcze magnes z moim miastem 😀
brakuje mi tylko kartki z wodospadem a tak mam wsio🙂 w piatek ruszaja w podroz🙂
a ja sie zalogowalam, wybralam 3 miejsca i dostalam dalej zwolnienie i nie moge wyjsc z domu, zeby kupic kartki... 🙁
Moje jedna została zarejestrowana. W stanach.

Hija, ile czasu szła kartka do stanów? 🙂
moja do stanów szła od środy do poniedziałku 🙂

dzisiaj wylosowalam kolejne 2 adresy: znowu Pl i USA. kobieta z USA pozwoliła mi popuścić wodze fantazji, znalzłam super kartkę, którą dodatkowo przyozdobiłam squillingowanym kwiatkiem  💃

i znalazłam dzisiaj ogromny, dwu-poziomowy sklep z samymi pocztówkami. jest tam wszystko co można sobie wymarzyć  😜

edit:
dzisiaj wysłane kartki. obie szalenie mi się podobają.

Według strony, ale 6 dni. Ale na pewno nie wysłałam jej tego samego dnia co wylosowałam. Także z 5 (w tym niedziela).
Doszła moja pierwsza kartka - wysłana do Holandii  💃 Pan napisał, że podobają mu się polskie znaczki, które mu wysłałam  😉
Kurczę, a ode mnie ciągle jeszcze nic...  🙁
Dostałam dziś wydrę z Kalifornii  😍.

A tu kilka z kartek, które otrzymałam:

Holenderskie krowy

Dzisiejsza wydra z USA

Żółw z Hawajów (Hawaji?:P)

Tajlandia  😜

Austaliaaa  🏇

Brazylia  😍

Edytka, ale ładne! Szczególnie ta druga 😍
Branka byłam w Galerii Dominikańskiej i nie ma nic. Podobnie sklep Traffic Club w Arkadach (pomyliłam go z Empikiem) też nie ma nic! Zeszłam na -1 i była mały kiosk z prezentami i tam kupiłam 5 kartek (3x Wrocław, 1x koty, 1x motory).

Za znaczki prio zapłaciłam:
Europa - 3zł
Azja - 3,7zł
Ameryka pł - 3,2zł

i na poczcie kupiłam pocztówkę z Ostrowem Tumskim. Jakoś specjalnie nie jestem z nich zadowolona, ale może wybiorę się do Empiku w rynku i tam coś upoluję fajnego.
Zaraz się zabieram i wypełniam, jak zeskanuję to wrzucę.

W profilu dopiszę, że jeśli ktoś ma ochotę żeby wysłał mi swoje zdjęcie 🙂
Rico- wow 😀
Mnie ciekawi jak mam już jedną zarejestrowaną pocztówkę to jaki jest czas mniej więcej, że mnie ktoś wylosuje. Bo wiadomo, że kartka z różnych stron świata idzie różnie więc tutaj nie ma co porównywać. Ale ciekawi mnie ile trzeba czekać żeby ktoś mnie wylosował.
Hej gdzie najlepiej w Warszawie kupić kartki z miastem? Macie takie miejsce?
slojma, ja jadę jutro na starówkę zobaczyć.
Znalazłam przepiękne(moim zdaniem) pocztówki z obrazami malowanymi przez ludzi niepełnosprawnych  😍 Nawet nie wiedziałam, że takie coś posiadam, jak ktoś będzie sobie życzył kartkę z martwą naturą to idealne  😀
Hija, jak tylko ktoś zarejestrował Twoją kartkę to Twój adres jest od razu pierwszy do wylosowania! czyli możliwe że już Cię ktoś wylosowal😉
Dziewczyny wklejajcie swoje kartki jeśli macie skanery!
Edytka, masz cudowne pocztówki!

Niemcy - dziewczynie było wszystko obojętne, napisała, że ma kota
Klik

Finlandia - chłopak chciał dziwne zdjęcie lub kartkę z mało turystycznym miejscem z mojego miasta. Nie wiem czy ktoś robi takie kartki. Pisał też, że uwielbia jeździć swoim motorem więc..
Klik

Rosja, Chiny i USA było wszystko obojętne więc na pierwszy strzał dostaną kartkę z Wrocławia, a po następne to już się wybiorę do Empiku 🙂
Hija, jak tylko ktoś zarejestrował Twoją kartkę to Twój adres jest od razu pierwszy do wylosowania! czyli możliwe że już Cię ktoś wylosowal😉

Tylko ciekawi mnie czy jest kolejka tych "pierwszych ludzi" jakaś, czy jest tylu użytkowników, że jednak wszystko idzie do przodu szybko i sprawnie.
Mam nadzieje, że moje kolejne kartki szybko dojdą i zwiększę tym samym szanse na to, że jakaś kartka szybko dojdzie do mnie 🙂
Ale super. Już się nie mogę doczekać co to będzie, chociaż mam swoje typy 😉
Hija wydaje mi sie, że wszystko idzie sprawnie 😉 popatrz na profile osob, które są zarejestrowane juz jakiś czas: liczba wysłanych i otrzymanych kartek jest prawie taka sama

Jara ta kartka z ojcem i synem na motor jest fantastyczna  😍
Hija, chłopak z Finlandii w ciągu 4 lat użytkowania portalu wysłał 1,379 kartek, a dostał 1,327 kartek 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się