Forum towarzyskie »

Postcrossing-korzystacie?

Oj to przepraszam za wprowadzenie w błąd.
Jestem ciekawa, jak długo idzie priorytet do Niemiec ...
2-10 dni.
ma-sa-kra!
kupiłam pocztówki... jakieś ze zwierzętami, widoczek, malarska...
ale... za 6pocztówek w empiku zapłaciłam ponad 25zł... poraziła mnie ta cena 😀
xequus, AŻ TYLE? o.0 Ja za 6 pocztówek dałam nie całe 7 zł w Empiku. Ze zwierzakami i okolicznościowe lepiej kupić w osiedlowych papierniczych, bo są o połowę tańsze, a i wybór czasami jest większy...
hmmm, mi wyszło podobnie: za 5 kartek plus znaczki dałam ok 55zł
Dlaczego tyle? ja w Empiku za 5 kartek dałam niecałe 10 zł...
Edytka, to przeokropnie dużo, ja do tej pory kupiłam 5 pocztówek - 3zł za wszystkie, a wysłałam 3 - 9zł, za kolejne 2 zapłacę też ok 9, bo jedna jest do Australii, więc wyjdzie mi za wszystko te 20zł... ale nie 55  😲
mi również wyjdzie ok 60zł... Jeśli dokupię znaczki... hehe  😜
koło 25zł poszło na kartki, koło 30zł na znaczki priorytetowe 😉
u mnie pocztówki od 80 gr do 1 zł.
W Empiku najtańsza ponad 3 złote.
Ja kupiłam te zwykłe, których się nie wkłada do kopert.
Ja za 9 pocztówek z widokiem na Kraków,Wawel i takie tam zapłaciłam 7,20zł  ciekawa jestem ile mi w takim razie wyjdą znaczki  🤔wirek:
Dziewczyny, szukajcie pocztówek z widoczkiem na poczcie. U mnie są na prawdę ładne za 60 groszy. Jeden obrazek w sepii.
Policzyłam, że za 5 kartek zapłaciłam mniej niż 20 zł. Z tym, że jedną kartkę do Rosji powinnam wysłać priorytetem, a wysłałam ekonomicznym.
Ja wysłałam priorytetem wszystkie, ale następnym razem pewno ekonomicznym pójdą. Chyba, że znowu będę miała Azję czy Rosję.
no ladnie... niezle te ceny- ja jutro ruszam do empiku po karteluchy.
Pierwsza kartka do Rosji napisana 🙂 na początku pustka - nie wiem co pisać, a potem mi miejsca brakło  😡
fajna zabawa 🙂 a jeszcze jak się dowiem, że kartka doszła to będę w siódmym niebie 😉

reszta kartek w poniedziałek 🙂
Karla🙂, Jeśli chodzi o łódź daruj sobie księgarnie. Nie ma w ogóle. Pytaj prędzej po osiedlowych sklepikach papierniczych (do 90 gr) i na poczcie (po 50 gr). Ewentualnie w empiku (do 1 zł).
A Wawa jak to Wawa, na każdym kroku są 😉
Ewentualnie w empiku (do 1 zł).

To dlaczego ja w emipku zapłaciłam w zasadzie za jedną kartkę w granicach 4zł  🤔?

xequus, A brałaś te okolicznościowe czy zwykłe, turystyczne?
Nie było turystycznych 😉
w sumie pewnie zapłaciłam za to, że zwą się "autorskie" autorstwa jakiegoś tam grafika i jakiegoś tam fotografa ech... 😉
drogie, ale przynajmniej mi się mega podobają 🙂
najwyżej będę wysyłać np. jedną kartkę zamiast 5 naraz, bo tak wydawać jednorazowo 60zł to trochę przesada 😉
Noti ja tylko Wawa jutro- po drodze mam wlasnie sliczny papierniczy i 2 poczty
musze kupic z wodospadami, mostami, stoktrotkami lub misiami polarnymi😀
xequus, To dziwne... Ja byłam u siebie w empiku na ulicy piotrkowskiej, czyli jakby na to nie patrzeć stały punkt turystyczny i może to też od tego zależało. Ale jak ktoś kupuje karty z kolekcji z owieczkami, konikami, itp to się w sumie nie ma co dziwić. Mnie tam się niektóre zwykłe turystyczne bardzo podobają 😉

No i z racji tego, ze bawię się w pc to od nowa zaczęłam zbierać pocztówki 😉
xequus, hehe to wzięłaś te co ja🙂 rysunkowe np. z dziewczynką biegnącą z latawcem i czarno-białe zdjęcia z kolorowym elementem?:> mi się strasznie spodobały więc wzięłam sporo🙂 w ogóle ja kupuję kartki na zapas żeby mieć co wysyłac io nie biegać za każdym razem😉
Breva, z tych co mówisz mam jedną, takiego ludka rysującego tęczę 😉 jedna to jest taki jakby namalowane kwiatki, a 4 pozostałe to zdjęcia zwierząt... 😉
>Jestem ciekawa, jak długo idzie priorytet do Niemiec ...

2-4 dni max, do 10 dni to zwykły niestety
No to jutro ... tfu, w poniedziałek ! 'Moja' Niemka może spodziewać się pocztówki 💃

http://www.poczta-polska.pl/dc_list_pie.htm Przesyłka priorytetowa do 5 dni na całym świecie ... taaa, jasne ...
Dla Łodzian- świetne kartki z Łodzią, panoramiczne, były w Kukartce w GAlerii Łódzkiej.

Ja już ponad rok w postcrossingu. Mam 2 konta, ponad 100 wysłanych pocztówek na każdym.
Świetna zabawa, uwielbiam szukać pocztówek pasujących do czyichś życzeń. Najgorzej ze znaczkami, u mnie we wszystkich okolicznych pocztach są tylko takie najpopularniejsze. Jak jadę do Łomży to wchodzę na pocztę tam i w Wyszkowie i udaje mi się kupić mniej spotykane.
Po roku "użytkowania" zmieniłam opis na profilu na bardziej wymagający, bo nerwy mi siadały, jak dostawałam kolejną brzydotę. Niektórzy chyba wcale nie czytają tego co ktoś pisze!!! Dla mnie więcej niż połowa radości z postcrossingu to szukanie i znajdowanie pocztówek!!!
Właśnie uzupełniłam swój profil i poklikałam...
Ślę 4 karteczki, do Tajwanu, Niemiec, Czech i Rosji.
Pan z Niemiec chce stare samochody i motocykle, więc będę musiała się troszkę naszukać.
Fajnie, uwielbiam wysyłać kartki 🙂
Karteczki wysłane 🙂 za priorytet do Rosji, Tajwanu, Estonii, Danii i USA zapłaciłam 15,40zł 🙂
ja tez sie zarejestrowałam 🙂 powiedzcie mi gdzie moge znaleść jakiś adres? bo chyba jakas nie przytomna jestem albo głupia ale nie moge zaleść

znalazłam 😀 moja pierwsza kartka pojdzie do Holandii
moją jedną już chłopak zarejstrował  💃
wysłał mi na PC bardzo sympatyczną wiadomość. bardzo mu się spodobała kartka, którą dostał. jakie to fajne uczucie  😀

edit. a przed chwilą inna osoba dodała ją do ulubionych  🥂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się