Forum towarzyskie »

Postcrossing-korzystacie?

czujecie magię świąt? 😜

W listopadzie!? Nie. Swoją drogą to podejrzane, mamy już 5. a bałwanków, gwiazdek, choinek i rudolfów ani widu, ani słychu  👀 Za to podejrzewam, że jak przyjda, to ze zdwojoną siłą 😵
ja też jestem chętna na świąteczne pocztówki  😉
[quote author=Gavi link=topic=36484.msg758476#msg758476 date=1288893651]
czujecie magię świąt? 😜

W listopadzie!? Nie. Swoją drogą to podejrzane, mamy już 5. a bałwanków, gwiazdek, choinek i rudolfów ani widu, ani słychu  👀 Za to podejrzewam, że jak przyjda, to ze zdwojoną siłą 😵
[/quote]

u mnie w mieście już w prawie każdym markecie widać ozdoby świąteczne,bombki,łańcuchy na choinki i w ogóle wszystko  😀 Ale akcję z tymi pocztówkami warto rozpocząć przed świętami aby potem nie było ''ale ja nie wiedziałem'' albo ''czemu nie mówiliście wcześniej''  😡
ja wlasnie te magie poczulam 😉

ale w sklepach rzeczywiscie jeszcze ozdob nie widac, ani koled nie puszczaja...chociaz w Lidlu od ok miesiaca jest juz stoisko swiateczne 😎
mysle, ze na pocztowkowa akcje 1,5 miesiaca to wystarczajacy czas, zeby zebrac chetnych i wszystko ogarnac
Mam pytanie - o co chodzi ze skanowaniem tych kartek?  😡
Zanim wyślesz kartkę możesz jaj zrobić zdjęcie/ zeskanować ją i dodać do opcji tej kartki. Kiedy kartka dojdzie już do adresata nie można tego zrobić.
Albo też osoba która otrzyma kartkę zeskanuje ją i wgra, wtedy i Ty masz ją w swoim profilu w wysłanych, a ona w otrzymanych 🙂.
Ale w jakim to jest celu?  :kwiatek:
Żeby po prostu można sobie było zobaczyć, jakie kartki ktoś od kogoś otrzymał, albo jakie mu wysłał 🙂. Można potem dodawać np. swoje ulubione pocztówki do zakładki "ulubione". Warto też przejrzeć galerię wylosowanej osoby, bo może akurat ma już taką kartkę jaką chcemy wysłać 🙂.
Żeby Ci inni zazdrościli, że dostałaś takie fajne kartki  😎
Łooooj tam  😁
Myślałam że coś lepszego omijam  😀
Zapisałam się 🏇
Wylosowałam: Białoruś, USA, Japonia, Rosja, Brazylia
Chyba całkiem fajnie mi wypadło 😀

Będę słać na początku przyszłego tygodnia, jak kupię jakieś fajne kartki
A ja leżę z angielskim.....
Rozumiem, że wysyłam komus kartkę, ów osoba ją rejestruje i wówczas otwiera się przed nią mój profil i widzi jaką ja kartkę sobie życzę- czy tak?

Czy w takim razie, może mi ktoś przetłumaczyć kilka słów: że mam pięcioletnią córkę , która uwielbia koty i w związku z tym pragnęłabym dostawać kartki z kotami.

Czy te kartki bez koperty (pocztówki) to:  ad-cards  lub single-view postcard?
ad cards to reklamowe
postcards to zwykłe kartki pocztowe

Co do tego jak to funkcjonuje masz tam opis po polsku. Jest tak, że losujesz adresy i wysyłasz kartki na nie(w profilach osób masz napisane jakiei kartki chcą, czasem takich informacji nie ma), potem jak te osoby je dostaną to je rejestrują i wtedy ty jesteś pierwsza na liście z której są losowani ludzie do wysłania im kartek. Więc nie dostajesz kartki zwrotnej od tej osoby, do której wysłałaś swoją, tylko od innych ludzi, nie wiadomo z jakiego kraju.

A co do kilku słów, to np: 'I have a daughter who is 5 and she loves cats, so I would like to get postards with cats'.
jak ktoś sobie słabo radzi z angielskim, to polecam google tłumacza jak się wejdzie na google.pl w zakładkę więcej i tłumaczenie (czy jakos tak)  😉
A ja leżę z angielskim.....

Ja też ale będzie chociaż zabawnie  😉
Wylosowałam USA, Holandię, Rosję (dziewczynka chce kartkę ze smokami lub pandami- widział ktoś?  😵 )Ukrainę i Estonię (  🏇 )
Będzie fajnie  💃
branka- pięknie dziękuję.

Alabamka- chociaż po niemiecku do Niemiec moge napisac, a tu wylosowałam akurat osobę, która chce po polsku :P
a ja nadal nie mam pocztówek  🤔wirek:
masakra...
xequus, mam ten sam problem, nie mam pojęcia gdzie w moim mieście sensowne pocztówki można kupić!
xequus, mam ten sam problem, nie mam pojęcia gdzie w moim mieście sensowne pocztówki można kupić!

W empiku? 🙂
Gagulec, no właśnie to mój ostatni ratunek, także tuż przed pracą zrobię nalot na Empik 😉
Ha, ja wylosowałam Taiwan, Białoruś, USA, Rosję i Finlandię.  😁
Jutro skoczę do Empiku i postaram się znaleźć coś fajnego. Jedna osoba zażyczyła sobie pocztówkę z .. uwaga .. Asterixem i Obelixem !  😵
U mnie w Empiku są same albo słodkie kartki albo ślubne. Dużo więcej jest w marketach albo jakiś księgarniach/ papierniczych.
Ja teraz kibicuje moim kartkom aby doszły szczęśliwie do właścicieli.
Wy nie dobre, wy! Wykrakałyście i teraz miałam okazję posłuchać pierwszych światecznych reklam z tesco w radiu 😵

Zaczęła się świąteczna gorączka 😵
A u nas nie ma ładnych pocztówek, wszystkie takie typowo turystyczne. Cóż =/
[quote author=Strzyga link=topic=36484.msg754528#msg754528 date=1288636379]
Mnie uszczęśliw! Mnie!

na święta Cię uszczęśliwię 😀
[/quote]

a mnie tez uszczesliwisz 😀 ??

przez Was i ja sie zapisalam  🤬
Rosja, Norwegia i Holandia i tak wlasnie mialo byc  😎
Hija, Edytka, dzięki. chyba nakupię znaczków i sama będe sprawdzała i naklejala.... bo jak widać laseczka niekompetenta zrobiła mnie w konia i chyba na każdej kartce mam złą kwotę:/:/:/ myslicie że dojdą w ogóle??

a powiedzcie mi jeszcze - czy ważne jest co jest na znaczku i czy one się czymś różnią i ewentualnie po jakimś czasie się przedawniają? bo mnie korci żeby nakupić znaczków i naklejać samodzielnie...

aha i czy istnieje jeszcze instytucja zielonej skrzynki na listy (do wrzucania) - tej zagraniacznej? wszędzie widzę teraz czerwone a zielonych ni huhu!
teraz są tylko skrzynki na priorytet i na ekonomiczny. miejsce docelowe jest nieważne 😉

a mnie tez uszczesliwisz 😀 ??

uszczęśliwie 😀
Ale super, zaopatrzyłam się w pocztówki w miejscowym sklepiku papierniczym, teraz mam zapas na kilka tygodni 😁

Poszło 5 kartek za jednym zamachem, za tydzień powinny dojść 😅
Koszt 5 kartek to koło 14,50 zł.
myslicie że dojdą w ogóle??

a powiedzcie mi jeszcze - czy ważne jest co jest na znaczku i czy one się czymś różnią i ewentualnie po jakimś czasie się przedawniają? bo mnie korci żeby nakupić znaczków i naklejać samodzielnie...

Jak masz cenę wyższą niż ta która powinna być to dojdzie na pewno. Jak niższą to nie. Ewentualnie można liczyć na to, że jak chciałaś priorytet ale na priorytet jest za mało to pójdzie ekonomicznym.
Znaczek jest totalnie nie ważny, ważna jest kwota. Możesz ponaklejać ile chcesz tych za 5 groszy. Chodzi o to żeby się zgadzała kwota, np te 3,2 do Ameryki.

Ja wrzucam do czerwonej skrzynki u mnie na poczcie. Mam nadzieje, że dojdzie i, że nie jest to skrzynka ekonomiczna i nikt na to nie patrzy, bo płaciłam za priorytety.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się