Forum towarzyskie »

Postcrossing-korzystacie?

Ja zaczynam powoli odpisywać na list, który dostałam od kobiety ze Stanów. Jest zainteresowana dłuższą korespondencją 🙂
Ada, trafiły Ci się akurat państwa, do których zwykle idzie długo 🙁 Rozumiem, że to czekanie jest męczące, sama na początku się troche zraziłam czekaniem na rejestrację kartek.
Właśnie babki z Niemiec i Finlandii zarejestrowały moje kartki. Finka napisała mi sympatycznego e-maila, chyba poślę jej coś więcej, fajna babeczka  :kwiatek:
Wylosowałam Brazylię i Kanadę  🏇 🏇 🏇 . Do tego Kanadyjczyk ma baaardzo fajny avatar ze swoim zdjęciem, hah :P  😎
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d017e6b8d2b2eae8.html
z [glow=red,2,300]Niemiec[/glow]  😍 😍
szalonakobyła, możesz skopiować adres bezpośrednio ze strony.

Ja dziś dostałam 1wszą nadprogramową pocztówkę. Z Tajwanu, ale co ona przedstawia to nie wiem..

Dotarła moja kartka do USA (11dni prio) i wylosowałam babkę z Niemiec, która jeździ po świecie i szuka swoich kenijskich korzeni 🙂
Jak patrze do góry nogami wdzę kwiaty. Jak normalnie to duchy?
To chyba jakieś kwiatki... 😀
Dostałam dziś ładny widoczek na park/pomnik z Rosji  😉. Zaraz pójdę wysłać kartki z wymiany do Islandii, ale coś mi sie nie chce ruszyć z domu  🙄
Moje kolejne miasta nocą, tym razem z wczoraj 😉

Niemcy:

Francja:
USA
fajniaste 🙂
dziś dostałam kopertę z Islandii, wysyłana we wtorek - super szybko 😀. w środku pięknych 11 kartek, aż mi się zachciało tam pojechać  😍
ja wczoraj dostałam cztery- w tym dwie od jednej osoby, na kartce z "japońskim widoczkiem" napisała, że nie ma kartki z kotem, a na kartce drugiej była Hello Kitty i napisane: dla Twojej córki 🙂  I miała kobieta przepiękne pismo- czy inni japończycy też?
Ja dostałam kartkę z Japonii w tym tygodniu. Pismo wcale mnie nie zachwyciło, może ma na to wpływ fakt, że pocztówkę pisał mężczyzna 😉
Brakuje mi skanera. Prawie nikt nie skanuje wysyłanej kartki, więc mam duuuże zaległości, jakieś 30 kartek musiałabym zeskanować - a moj skaner się obrazil śmiertelnie i nie działa  🙄 . Nie mam też nikogo wśród rodziny/znajomych w mieście u ktorych mogłabym zeskanować. A akurat założyłam blog, żeby sobie wgrywać - i co? :P
Postanowiłam wysłać Islandce kartkę z podziękowaniami za kartki, jedna jest z konmi, owcami, pięknym widokiem na Rejkiawik, góry  jesienią (kocham to!), kościółek, oczywiśce są gejzery i zorza  😍 . Za zaginioną Chinkę wylosowałam Niemcy, a więc muszę jutro wysłać 5 kartek  😁 (Islandia, kanada, Brazylia, Niemcy i Norwegia)
rico, a nie posiadasz aparatu? Aparatem też da rade zrobić w miarę ok zdjęcie.
Chętnie bym Ci zdjęcia zeskanowała, ale podejrzewam, że drugim końcu świata mieszkasz 😀
Wylosowałam dzisiaj Stany, Rosję i Niemcy, czyli coś na co zawsze trafiam.

Ciekawe kiedy dostanę coś bardziej egzotycznego 🙂
Ja bym chciała wysłać gdzieś do Afryki, Azji mniejszej czy Ameryki Pd, a tu sama Finlandia i Stany.
Post pod postem, wiem.
Dzisiaj rozwalili mnie na poczcie. Poszłam kupić 3 znaczki po 3zł. Kobieta mówi, że nie ma, ale może dać mi łączone. Mówie ok, może da mi 2x1,5 czy coś w tym stylu. Dostałam 18 znaczków po 50gr i do jasnej anielki jak mam je nakleić na pocztówkę!

Holandia

Finlandia
JARA, obie piękne!

u mnie stan na obecną chwilę jest taki:
wysłałam 10 + 1 w drodze + 1 niezarejestrowana przez 60 dni (do Czech, chłopak wysłał tylko jedną pocztówkę i przestał się logować)
dostałam 14  😉
JARA, obie fajniaste 😀
Aparat mam, lustrzankę i zwykła cyfrówkę, ale wolałabym zeskanować - robiłam zdjęcia kiedys kartkom i jednak stawiam na skany 🙂

Dziś dostałam dwie kartki, tzn jedna chyba była od wczoraj w skrzynce - bardzo ładna ze skaczącym jeleniem z USA i fajny obrazek z Turcji 🙂. Wylosowałam wczoraj babke z Estonii, ale ma taki dosc niesympatyczny profil :P. Jakos mi nie podpasowala, na szczescie znalazlam kartkę dla niej i jutro wyśle🙂
Dostałam dziś pocztówkę z  Norfolk Island!  😅 Wyspa 5kmx8km niedaleko Australii  😍
Moja do Norwegii doszła wczoraj, babka obiecała przysłać coś 🙂. Wylosowałam malżeństwo z Holandii, lubia kartki z kotami a na szczęście takie mam 😀.
Dziś dostałam słodkie owieczki rowniez z Holandii 🙂.
Jara, swietna  😍
Dzisiejsza pocztówka sprawiła mi wiele radości. Kartka z Norfolk Island (nawet nie wiedziałam gdzie to jest!) i z Malezji to dwie takie "egzotyczne" jakie dostałam.

Szkoda, że temat tak ucichł i już tylko my chyba dwie się w nim wypowiadamy 🙁
Ja dziś wysyłam kartkę do Niemiec i list do USA.
A mi Pan z Białorusi zadał ćwieka. Zażyczył sobie kartkę z czymś z II wojny światowej lub z policji.....
jedyna kartka pseudowojenna jaką dziś znalazłam to Pomnik Czwórki Legionowej z mojego miasta ( oczywiście wiem, że to nie ta wojna...)
marysia550, wydrukuj i wyślij 😉

Kiedyś ktoś z Finlandii zarzyczył sobie anioła. Wydrukowałam zdjęcie pomnika we Wrocławiu na papierze fotograficznym i wysłałam.

A mi Pan z Białorusi zadał ćwieka. Zażyczył sobie kartkę z czymś z II wojny światowej lub z policji.....

chyba wylosowałyśmy tego samego pana  😁
JARA- heh, niezły pomysł, szkoda, że już poszło.

niemiłek- patrz, ale fart.
Mi w sumie nie trafił się nikt kto by miał aż tak bardzo sprecyzowane i oryginalne upodobania odnośnie kartek 🙂.

U mnie w skrzynce pusto, za to umówiłam się na prywatną wymianę  🏇
Z panią z RPA, to będzie moja pierwsza kartka do i z Afryki 😀. Wyslałam dzisiaj, wybrałam empikowe przedstawiające Polskę.
Z Japonką wlaśnie "uzgadniam", ale jestem bardzo podekscytowana 😀. Mam nadzieję, że na tym nie koniec 🙂.

A i dzisiaj do Rosji moja doszła 🙂. Wylosowałam....... Australię ;D.

A jak u aas? 💃
Przeterminowała mi się jedna kartka 🙁 Do Australii 🙁 Ale pani nie podała nazwiska w adresie i musiałam wysłać na pseudonim. Widzę, że ma dużą dysproporcję - znacznie więcej wysłanych niż otrzymanych, więc pewnie nie moja jedna  😀iabeł:

Od wtorku będę rezydować w Monachium tymczasowo i chyba zawieszę zabawę - sporo Niemców mi się trafia i mogliby się nie ucieszyć z kartki z własnego kraju  😉
Dorobiłam się skanów, więc żeby nie zanudzać wrzucę na początek:

Finlandia

USA

Finlandia

Holandia

Ukraina
Ta z Holandii prześliczna!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się