Forum towarzyskie »

Postcrossing-korzystacie?

rico, z Finlandii  🙂
Notarialna, Możliwe ale przyjemna. Napisała, że żadnej kartki z charakterystycznym zwierzęciem dla swojego kraju nie mogła znaleźć to mi konia wysyła  🙂
Alabamka, mi dopiero jedna osoba wysłała przepis na ciasto. Czasem ktoś coś próbuje napisać, ale najczęściej są to pozdrowienia. Zniosłabym te pozdrowienia gdyby nie to wkurzające mnie "happy postcrossing".
A taką z Finlandii dostałam

Plus jedna z USA, ale poczta nawaliła. Mokra była i łoś odpadł 🙁
Moja wysłana priorytetem do Rosji już idzie prawie 50 dni :/
Za to dzisiaj dostałam jedną z Rosji i dotrała w 12 dni 😀
Moja dzisiejsza z Holandii:

+ jedna z Tajwanu ale skaner mi padł  :/
Alabamka, ale boska! 😜
Belgia

Tajwan
JARA, ile masz już wysłanych i odebranych kartek? 😉
Jestem genialna. Zapomniałam zarejestrować kartę z Chin i wyszło, że szła 51 dni. Skapnęłam się dopiero teraz jak zeskanowałam i chciałam zdj. wstawić  😡 😵
Udało mi się resztę kartek zeskanować, więc wstawiam skany:
Chiny

Tajwan

USA  💘

Niemcy

Holandia

JARA, ile masz już wysłanych i odebranych kartek? 😉

Wysłałam 28
Dostałam 24
W drodze 6

Podejrzewam, że dwie odpadną, bo Niemcy idą 36 dni (dziewczyna nie logowała się od ponad miesiąca), Finlandia 19 dni (kobieta nie logowała się od 23 dni). Wszystko ślę priorytetem.
Dobre postcrossingowe dni dla mnie ;D
Wczoraj doszła do pana z USA, szła niecałe 2 tygodnie. Napisał, że bardzo podobają mu się znaczki które wysłałam i że ma nadzieje kiedyś odwiedzić Polskę  😉. Wylosowałam babkę z Niemiec, ale nie bardzo wiem co jej wysłać bo nie mam akurat nic z jej listy, będe musiała zobaczyć w sklepach jutro...

Dzisiaj dostałam dwie  💃
takie słodkości z Niemiec:

😍 😍 😍
i piękny widok na nocne San Francisco  😜.
Doszły też moje trzy kartki - jedna, uznana juz za zaginioną do USA, szła duuuużo ponad 100 dni. Miło, ze doszła 🙂.
Do Finlandii i Holandii - wysyłane w poniedziałek. Wylosowałam babkę z Belgii i z Litwy - ale żadna nie napisała w sumie, co by chciała dostać, więc wybiorę coś z tego, co mam 🙂.
Jak u Was postcrossingowe dni 😀?

faaajna ta Belgia, Holandia, Usa  😍
Ja dziś dostałam trzy pocztówki

Brazylia

Holandia

Japonia - kartka mało wyraźna, a na odwrocie tylko mój adres i dopisek "happy postcrossing"

Na dzień dzisiejszy mam:
Wysłanych 29
Otrzymanych 27
W drodze 6

Kartka do Gdańska idzie już 10 dni to jest dopiero parodia.
Dawno nikt nie zarejestrował mojej kartki, a już chciałabym coś nowego wysłać 😉

Na tą chwilę mam:
» Sent: 17 postcards
» Received: 14 postcards
» Traveling: 5 postcards out of 5
Czyli jak 3 osoby zarejestrują kartki, które są w drodze, to odblokuje mi się 1 więcej podróżująca 😉
Dzisiaj mam naprawdę dobry dzień  🏇. Właśnie zarejestrowano moją z Tajwanu, szła jakieś 10 dni . Wylosowałam babeczkę z USA, która ma 91 lat  😜
USA  😀

A połowę kartki zajmują znaczki. Było ich aż 9  😁
I 4 niepodstemplowane. Kiedyś pojadę do USA i wykorzystam jeszcze raz  😎
Dzisiaj dostałam taką z Rosji

Ale fajne  💃
dziś dostałam dwie - bardzo fajną rysunkową z Holandii, bardzo mi sie podoba, a z tyłu wielka trójwymiarowa naklejka osiołków, uwielbiaaaam  💘
i bardzo bardzo fajna z Finlandii, z koniem, raczej kartka z kalendarza to chyba była - pani napisała, że znanego artysty malującego ustami - przepiekna.
Wyslalam tez moje 4, pewnie pod koniec tygodnia cos dojdzie 🙂

Co tak cicho 🙂? Dziś dostałam przepiękną kartkę z amstaffem/pitbullem z USA. Niestety nie mam zdjecia, bo babka nie wgrała - a mój skaner nie działa. W kazdym razie, bardzo mi się podoba. Chyba mam szczęście, bo na tyle otrzymanych kartek wszystkie mi się podobają.
Litwa
JARA, świetna. Mega nastrojowa. Chciałabym taką dostać 🙂
Dziś doszła do pani z Belgii, wysyłałam w poniedzialek, super szybko 🙂. Wylosowałam FInlandię, babeczka wydaje się super sympatyczna 😀.
ja dostałam dziś z USA i Ukrainy. Co ciekawe dziewczyna napisała całą kartkę po polsku. super sprawa  🙂

Ja mam 6 wysłanych
10 dostałam
3 w drodze.
w sumie bardzo to dziwne 🤣
Malezja (11.01):

Białoruś (11.01):

Iran (17.01):

Niemcy (17.01):

Holandia (17.01):

USA (20.01):

Chiny (20.01):

Moje ulubione są wszystkie te z miastami nocą, cieszę się, że ludzie czytają opisy i wysyłają mi to, co lubię 😜
a ja dostałam dwie pod rząd z kotami- sukces 🙂
Dziś doszła moja do Litwy, wylosowałam babkę z Anglii.
Fin, śliczne, normalnie ta z Alaski...  😍 😍 😍

Dziś dostałam swietnego Kłapouchego z Kanady 🙂. Mila odmiana po kartkach wciaż z tych samych krajów 😀
Niemcy

Białoruś

Wyniki:
32:32
6 w drodze
Niedawno dotarła moja kartka do USA. Szła, uwaga : 65 dni ekonomicznym  🤔wirek:
JARA, fajne obie. Świnka przeurocza  😍

dziś dostałam pięknego konia z Ukrainy, jedna z moich naaaaj kartek 🙂. naprawdę śliczna.

za kilka dni Chiny i Białoruś zostaną uznane za zaginione.  Chinka nie loguje się od dwóch miesięcy, wiec właściwie nie wiem czy doszła czy nie... Chłopak z Białorusi loguje się regularnie, więc chyba po prostu zaginęła 🙁. chociaż taki plus ze odblokują mi się dwie kolejne do wysłania, no ale obie były fajne i szkoda, że nie doszły 🙁.

umówiłam się dzisiaj na prywatną wymianę z panią z Islandii, napisałam też z propozycją do pani z Niemiec, która zbiera końskie kartki i czekam na odpowiedź  😅
Moja priorytetowa kartka do USA idzie już 25 dni, tracę nadzieję  🙄
rico, Najlepszy był tekst na kartce, tej ze świnką:
"Ona jest taka słodka. Mam nadzieję, że ta pocztówka będzie niespodzianką i komplementem. Świnie to takie inteligentne zwierzęta. Proszę nie gniewaj się, jestem wesoły ojcem dwójki dzieci..." 😀
Haha niezły 😀
W sumie wysłałam 9, z czego tylko 4 na razie doszły  🙄
Dostałam 6 kartek.
Dzisiaj z Brazyli, użytkownik wylosował mnie 7 grudnia a wysłał kartke dopiero 5 stycznia.

Ja mam chyba jakiegoś pecha z tymi kartkami...
Rosja 61 dni w drodze, Taiwan 47dni oraz Australia, Chiny, USA 17 dni w drodze.
Wszystko wysłane priorytetem.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się