Doszła kartka do Australii! 🏇 Kobieta dostała ponad 200 kartek i martwiłam się, że nawet mojej nie zauważy... A tu co?! Kilometrowa wiadomość, następna wiadomość o tym, że wyleciała jej moneta gdy już wyrzucała kopertę ( 😀 ) A potem jeszcze trzecia 💃
I wylosowałam Holandię (już trzeci raz...) Kobieta na prawdę pozytywnie dziwna... bo zakręcona nie do końca do niej pasuje 😉 Jej opis: "I started PostCrossing just shortly, to follow my fathers example. This is me: I'm Laura. I have a busy life. A lovely city life. I'm 36 yrs old. I have a son (1,5) and a daughter (3). I have job. I like to read, mostly Crime and Fiction. I like music and art, but not to loud and little at a time. I have way too many shoes and like them all. Our computer is never turned off - although left untouched, it gives me the feeling of being in touch with the world. I like the world, I like The Good Life. I like the countryside and I love Spring. I don't like hot weather and rain. I like snow, for just a few days. I love a windy, sunny day at the coast and I hate the sand that comes with it. I love to travel but not on a boat. I love to cook and eat, I have a soft spot for Italian food and wine. I treasure the rare out-to-have-diner-times with my sweethart. I love film but haven't been in a cinema for ages. I love cookies and pies, baking them as well. And I love a good coffee.
Who are you? I'd love to receive your postcard. No specifics, you choose something you think suits you or me. Just write, please. I'm curious about anything you might consider trivial. What did you have for breakfast? Boots or lace-up shoes? Do your children sing songs the wrong way around? How many umbrellas have you lost in your lifetime? Any advise on some favorites? Ever broke a leg? Can you tie a tie? A tiny little something about anything. Your life. Your ways. Your surroundings. You and yours. An anecdote. I'd enjoy it all.
Thanks a zillion!" Będzie ciekawie wysyłać jej kartkę.
czy przez postcrossing można sobie znaleźć penfriend na dłużej? albo w jakiś inny sposób? kiedyś czytałam o Tandemie europejskim czyli piszę z kimś kogo interesuje mój kraj z kraju który mnie interesuje, ale nie mogłam znaleźć info na ten temat, wujek google nie pomógł
Myslę, że można 😉 Jedna z moich pierwszych kartek poleciała do Finlandii, razem z listem i zdjęciami - dziewczyna prosiła, żebym coś o sobie napisała. I dostałam list zwrotny, także ze zdjęciami, a ponieważ moja Finka pochwaliła się, że ma wkrótce urodziny, zamierzam jej wysłać jakiś drobiazg 😉 Więc jak widać - da się 😉
Edit.:
Liczę oczywiście, że to będzie właśnie znajomość na dłużej 😀
ja wysłałam do USA- musiałam przykleić 5 znaczków aż, bo taka lipa na poczcie. Pani ostemplowała kartkę i odłożyła na bok, a ja do niej: "halo, halo, a gdzie pieczątka :Priorytet"? Niestety u nas na poczcie nie ma tych naklejek, żebym mogła sama pilnować.
czy przez postcrossing można sobie znaleźć penfriend na dłużej? albo w jakiś inny sposób? kiedyś czytałam o Tandemie europejskim czyli piszę z kimś kogo interesuje mój kraj z kraju który mnie interesuje, ale nie mogłam znaleźć info na ten temat, wujek google nie pomógł
zen- one prosiły o jakieś zabytki więc jednej wysłałam ze starówką Warszawską, a drugiej zamkiem królewskim. Nie mam niestety skanera więc nie mogę wrzucić 🙁 Ale za tydzień kupuję urządzenie wielofunkcyjne więc nadrobię 😉
doszły moje dwie pierwsze kartki 💃 💃 cieszę się jak dziecko. 😀 zmotywowało mnie to i jutro wypisze kolejne. tylko do NY idzie niepokojąco długo. chyba z dobre 2 tygodnie.
Dostałam pierwszą kartkę z Chin 😀. Przedstawia kota 😉. Druga to przepiękne konie z Finlandii 🙂. I trzecia to sowa z Holandii, kartka śliczna, babka napisała że jej córka marzy o koniu i bardzo podoba się jej mój 💃. Jak tylko uruchomię skaner, pochwalę się kartkami 🙂.