Forum towarzyskie »

Postcrossing-korzystacie?

Moja do Słowacji doszła, po prawie 40 dniach, hm... Wylosowałam znów Rosję, ciekawe czy do Bożego Narodzenia dojdzie :P.
PP mnie wkuuuuuu...
dostałam dziś kartkę z Włoch. W profilu napisałam, że moim specjalnym życzeniem jest kartka ze świnką morską. Dziewczyna napisała, że nie miała takiej pod ręką, więc wydrukowała zdjęcie świnki, nakleiła na tekturkę i wysłała 😉
Kartka doszła obdrapana z jednego brzegu, jakby ktoś chciał zobaczyć koniecznie, co jest pod spodem ...  Brawo Poczto ! 👍
Jestem zła, wysyłam ładne kartki, zawsze się nabiegam za "specjalnymi życzeniami" wylosowanych osób, mało nie wydaję, a tymczasem ktoś leci hurtem i wysyła najtańsze turystyczne kartki (napisałam jakich nie chcę).
Ehh...
ja wysłałam dwie do Finlandii,Niemiec,Holandii,USA,Anglia,Tajwanu,Japonii,Polski a dziś dostałam moje dwie pierwsze kartki z Rumuni i Finlandii.Dziewczyna z Rumuni wysłała mi karteczkę w kopercie.Wszystko napisała pięknym odręcznym pismem  😍 .Na odwrocie są zabytki z Bukaresztu.Dołączyła do kartki mały podręczny kalendarzyk,który bardzo mi się podoba i jakąś naklejkę.A  dziewczyna z Finlandii wysłała mi kartkę z końmi i pięknym znaczkiem z hmm westernu ? pustyni ?  😍
Jestem zła, wysyłam ładne kartki, zawsze się nabiegam za "specjalnymi życzeniami" wylosowanych osób, mało nie wydaję, a tymczasem ktoś leci hurtem i wysyła najtańsze turystyczne kartki (napisałam jakich nie chcę).
Ehh...

Właśnie.. To jest najgorsze :/ Na mojej kartce z Włoch było tylko napisane "Cześć to Kartka z Włoch z (nie pamiętam nazwy miasta) Happy postcrossing! i się podpisała"  😵
Jak ktoś nie ma nic w profilu napisane to też wysyłam tylko "gorące pozdrowienia z zaśnieżonego Wrocławia ps...".
Ogólnie staram się napisać coś na temat poruszony w profilu danej osoby.
Brazylia:

Dzisiaj chciałam wysłać swoje kartki, ale było tak zimno, że nie dotarłam na pocztę...

Ja poprosiłam o jakiś przepis na ciastko albo ciastka i nie dostałam żadnego 😉
Ja mam napisane w profilu ze chciałabym kartki z czyms charakterystycznym dla danego terenu, a przysyłają mi pocztowki z gazet typu martwa natura  🙄  troche nie fair
Olga, napisz w profilu, że nie chcesz darmowych kartek.
Dzisiaj znalazłam w skrzynce 💘

http://www.postcrossing.com/postcards/US-919728
http://www.postcrossing.com/postcards/NO-40496

+ dodatkowa od "mojej" Finki:

Czemu Wy dostajecie takie ładne kartki?
Byłam miło zaskoczona, że przyszła kartka z USA, bo szła tylko 5 dni 😀 a dziewczyna z Norwegii wysłała kartkę z Paryża (wg pieczątki) 😉

edit: kartka z Finlandii była wysłana w poniedziałek, a już doszła 😲 😀
Ale śliczne kartki wczoraj dostałam!!! Z Finlandii z reniferem na wysepce? i z osiołkami z Francji (napisalam w profilu, że KOCHAM osiołki  :emoty327🙂.
Doszła wczoraj też do tego pana z Norwegii co zbiera znaczki. Nie napisał mi nic, ani me, ani be - trochę przykro, bo wysłałam mu trochę znaczków.
Wylosowałam muzyka z Białorusi 😀. Dzisiaj już wysłałam 🙂.
Dostałam pocztówkę z USA, a dokładniej z Bostonu 😁
Dostałam dziś 4 kartki!  🏇
A dokładniej 2 z ID+ jedna "zwrotna" + jedno zaproszenie na ślub (  😁 )
Dostałam kartkę z Finlandii, Hiszpani, Zwrotną z USA i zaproszenie na ślub Amerykańskiej pary chyba wysłane jako kartka  😁 (ciekawe co by było gdybym pojechała)
Alabamka- Zwrotna to taka, że prosisz aby Tobie też wysłali kartkę jak Ty wysyłasz?

Finlandia:

Australia:
Hija Nawet nie prosiłam  😉 Wysłałam w kopercie (czyli dałam adres nadawcy) bo wkładałam jeszcze monetę, otwieram skrzynkę a tam kartka od mojej Amerykanki z podziękowaniami itd.  😀
Boston

Kartki, które dzisiaj wysłałam.

Mam nadzieję, że dojdą w miarę szybko 😀
Edytka, piękne! 🙂
Dostałam dzisiaj moją pierwszą kartkę z Niemiec od Clausa.  😅
Teraz wylosowałam dziewczynę z Niemiec, napisałam kartkę po niemiecku i wysyłam jutro 🙂
Właśnie sprawdziłam maila i okazało się, że dotarła kartka do Chin (11 dni listem zwykłym). Tego samego dnia wysłałam też zwykły do Hiszpanii i priorytet do Holandii i nie doszły jeszcze 🙄 No i do Rosji też nie doszło, ale tu akurat z góry założyłam że będzie lecieć dłuuuugo 😉

Edytka, świetna jest ta, którą wysłałaś do Brazylii! 😜
Wczoraj dostałam z Finlandii z dopiskiem, że w Helsinkach - 15 jest. Chyba nie wiedzą ile u nas było 🙂 Dziś dostałam z Holandii.

Ja prosiłam o kartki z kotami , ale takowe dostałam tylko dwie. Jednak każdy kto do nas pisze dodaje coś o kocie. Np na dzisiejszej był krótka historyjka o kotach Pani, od której dostałam karteczkę.

Moja dziś doszła na Tajwan- 9 dni.

Wylosowałam 90 cio latkę z USA
Jeśli chodzi o przechowywanie kartek to bardzo polecam:
http://allegro.pl/listing.php/search?string=koszulki&category=10234

🙂

Ale ładne te Wasze kartki🙂 Ja niecierpliwie czekam aż coś dostanę no i ktoś coś zarejestruje 🙂
jak tak czytam to kartki z Finlandii często się pojawiają 💘 może się zapiszę?
Ja dostałam we wtorek z Austrii i Finlandii - zachód i pięknego konia na biegunach z Muzeum Narodowego w Helsinkach  😍 oczywiście mama mi dopiero wczoraj powiedziała  😉 dziewczyna z Austrii opowiedziała o świętach  - trochę są różne od naszych, ale też bardzo fajnie je obchodzą 🙂
Nie wiem jak będzie wyglądać sprawa z moimi kartkami do wysłania ponieważ tacie wpadły między okno a kaloryfer, a wydostać je to będzie sztuka  🍴 kurcze tyle pisania od nowa ...
Jara, Fin dzięki dziewczyny  :kwiatek: Mam nadzieję, że spodobają się też adresatom
Życzę sobie aby mnie Edytka kiedyś wylosowała 🙂
Doszła moja kartka do Finlandii, wylosowałam znów Tajwan.
Edytka, piękne pocztówki!!

madmaddie, lubisz Finlandię? 😉
Dostalam dzis kartke  z Holandii z rysunkami z fokarium z Terschelling🙂 no i babeczka narysowala mi konika🙂 czemu mam zepsuty skaner 🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się