Forum towarzyskie »

Postcrossing-korzystacie?

Jara- To podobnie jak u mnie.
Ja mam 9 zarejestrowanych kartek, aktualnie 3 w drodze już od jakiegoś czasu. Teraz nie losuje nowych bo nie dość, że weekend to i tak nie będą szły to ja sama nie mam za bardzo kiedy wysłać. I też dostałam 3 dopiero mimo, że bawię się od 1.11.
ja mam 7 kartek a doszły dopiero 4, 5 w drodze, w tym Chiny 23 dni, tracę nadzieję że w ogóle dojdzie ...
Moja piątka wysłana w poniedziałek nie doszła do nikogo. Dwa poszły priorytetem, reszta normalnie 😉
Jako, że zostały mi cztery kartki to wylosowałam: Rosjankę , Chinkę , Niemca oraz Fina z synem  😎
Juz wypisane tylko znaczki i tyle - mam 3 naklejki priorytet to stwierdziłam, że wyślę Niemcy ekonomicznym, bo to i tak blisko (dystans nam wyszedł 666 km  :hihi🙂

edit.  jejku  😡
Finlandczyka z synem  😎

🤬 Fina!
Edytka, ale wsytd - no właśnie mi coś nie pasowało 🙂
Czwartkowa, z USA. Szła 6 dni  💃

Z Holandii, dostałam wczoraj- szła ... 2 dni  🤔

i z Niemiec

Babka napisała mi, że uwielbia konie zimnokrwiste 🏇

Moje dwie dzisiaj poszly, czekam aż ktoś zarejestruje - no i czekam na kolejną kartkę.
Udało mi się upolować dzis w sklepiu ŚLICZNE kartki ze zwierzakami, naprawde bardzo ladne - konie, psy, koty - po 50 gr 😍
A ja w końcu wybrałam się na starówkę i na Placu Zamkowym jest taki sklep z dużą ilością pocztówek po złotówce. Najchętniej wzięłabym wszystkie i przez to mam już zapas kartek do lata co najmniej  🤣 Jutro wstawię skany, najbardziej podobały mi się pocztówki z dwoma zdjęciami. Na jednym były zabytki po wojnie a na drugim już odbudowane  😀
Dotarła moja pierwsza pocztówka - do Finlandii 💃

edit: Finka napisała mi przemiłego maila, była zachwycona kartką, życzeniami i drobnym polskim słodyczem, którego dołożyłam. Poprosiła o adres, żeby mogła też wysłac do mnie kartkę 😜
Doszła kartka do Holandii i wylosowałam Niemcy! Napiszę kartkę po niemiecku  😁
Wysyłał ktoś kartkę priorytetem do Argentyny? Bo się trochę martwię  🙁
Moja do USA też doszła  😅. 5 dni priorytetem (!) - czasami poczta pozytywnie zadziwia 🙂. Dziewczyna odezwała się i napisała, że jest zafascynowana kulturą europejską i niedługo napisze do mnie list  🏇. Ale fajnie 🙂

I wylosowałam Chinkę 🙂. Nie napisała, jakie kartki lubi, więc wybrałam jedną z dzisiejszych - z koniem 🙂.
Ja właśnie wylosowałam jakąś Holenderkę, w poniedziałek poszukam ładnej kartki i wyślę. Fajna zabawa, spodobała mi się.  😀 Pokazałam mojej babci i też jest zachwycona, poleciała zakładać konto. 👀
Doszła Finlandia (ta słodka kartka !) i wylosowałam... Znów Rosję  😵
Ja w sumie też dość często Rosję losuję. I Holandię, Niemcy, USA. Z takich bardziej "egzotycznych", to miałam Malezję i Izrael, ale nie doszły jak na razie 🙁.

"Moja" Białorusinka zarejestrowała kartkę, bardzo jej się spodobała. No i wylosowałam USA, babka lubi m.in. ze zwierzętami, więc wybrałam jej z końmi.
Ja jak na dzień dzisiejszy:
13 wysłałam
8 doszło
5 w drodze
A dostałam tylko 3  🙁
Ja wysłałam do Argentyny w czwartek bodajże.

Do Niemiec wysłałam prawie trzy tygodnie temu i  niby nie doszło...coś mi się wierzyć nie chce.

wysłałam 11 kartek (2 czekają na wysyłkę)
dostałam 4
moich doszło 8
Marysiu nie chcę cię martwic ale moja Argentyna niedługo Rosję pobiję :/
A to jedna z wczoraj kupionych kartek:
Absolutnie tej kartki nie wysyłaj, bo pomyślą jeszcze, że w cywilizowanym kraju żyjemy 😉

Przecież Polska wygląda tak:
😉
JARA,  a gdzie miś polarny?
hahaha JARA 😁
Przykro mi już ma treść i znaczek. Leci do Niemiec, popisałam się i napisałam po niemiecku  🏇
"Interested in direct swaps" - chodzi o bezpośrednią wymianę kartek poza systemem ?
Tak 🙂
I ja się przyłączyłam do zabawy!
Mam USA, Niemcy, Rosję, Belgię i Anglię.

Nawet nie przypuszczałam, że ludzie potrafią tak wybrzydzać w kartkach pocztowych :/
rico, dziękuję 🙂

Właśnie skończyłam wypisywanie kartek do U.S.A, Australii i Niemiec.
Jutro wysyłam 🙂

Przez nadchodzące Święta w empiku w ogóle nie ma prawie innych kartek niż świąteczne :/
Muszę poszukać w Łodzi jakiś sklepów z dużym wyborem  👀
W Empiku w którym kupuję są takie kartki:

Wysłałam ich kilka i zawsze się podobaly, więc jutro lecę uzupełnić zapas 🙂. Nie są drogie, bo chyba 1zł20 gr sztuka  🏇
tez takie wysylam😀
a co do zyczeniowcow...
ja zawsze patrze co taka osoba wysyla- bo juz mialam takiego pana co lista zyczen zaczynala sie tak: potzrebuje tylko i wylacznie takie kartki:
a jak weszlam na to co sam wysyla...ohyda! wiec wyslalam jakas zwykla z  wawy ze starych zbiorow 😎
ja jutro dosylam kolejne dwie- Holandia i USA
To ja wstawię resztę kartek z soboty 🙂 :
Takie malutkie  🤣

Alabamka, Też mam te pocztówki Warszawy przed i po wojnie. Cudne są!
Dostałam dzisiaj z Tajwanu!  💃
I wysłałam do Niemiec i Portugalii  🙂
rico, też mam takie pocztówki, ale tylko Wrocław na nich.
Doszła moja kartka do Finlandii i wylosowałam Tajlandię. Koleś chce obojętnie jaką kartkę, byle znaczek był fajny 😀 hmmm.. tzn myślę, że to facet 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się