Do Holandii doszła po 4 dniach priorytetem 🏇 . Doszła do babki, która chciała właśnie pocztówki z mozaiką/wyszywanymi kołdrami/materiałami. Miałam na początku problem, ale znalazłam kartkę z kotkami i psem na kolorowej wyszywanej pościeli. Chyba się spodobała, bo trafiła do ulubionych 😅.
Wylosowałam 71letniego Holendra który kolekcjonuje znaczki, poślę mu trochę naszych 💃.
I dziś dostałam śliczną kartkę z Kalifornii, od Japonki mieszkającej w USA 💃
Aa, źle przeczytałam to Notarialna dostała tyle kartek 😉
Ona musiała jakąś łapówkę dać, podobno się zdarza o 1 czy 2 kartki dostać więcej ale nie o tyle 🙂 To komputer jakoś generuje, żeby zbliżyć ilość kartek które wysłaliśmy do tych które mamy otrzymać.
It could be interesting to see whatever sparks your fancy.- nie rozumiem o co w tym chodzi. jak miało brzmieć to zdanie w języku polskim?
było jakieś takie wyrażenie - pobudzać wyobraźnie
Do Holandii doszła po 4 dniach priorytetem 🏇
O to super, jutro właśnie wysyłam do Holandii jedną.
**** Ja na razie pobrałam 3 adresy, dwie kartki wysyłam jutro. (Holandia i Rosja) Niestety nie mogę znaleść odpowiedniej kartki dla 3 osoby. Mam tylko adres w Australi, osoba nie napisała NIC, nawet nie mam imienia więc nie wiem czy to kobieta czy mężczyzna. Chce jakąś oryginalną pocztówkę, dzisiaj przeszła całą galerię handlową-manu i nic odpowiedniego nie znalazłam 🤔
Nie 😉 chyba, że ktos w opisie ma prośbę o adres zwrotny.
u mnie na razie pusto. 11 dostarczonych, 5 otrzymanych. pewno jakieś się w drodze, ale ciezko mi usiedziec w misjcu czekając aż coś znajdę w skrzynce 😀
Edytka, Dokładnie. Ja wracam ze szkoły to od razu w skrzynkę patrze a nawet jak nic nie ma to idę po kluczyk i dla pewności sprawdzam 😁 Dostałam dziś kartkę z Niemiec. Szła priorytetem 8 dni. Facet pisze tak nieczytelnie, że zrozumiałam tylko to że prosi mnie o zwrotną kartkę 🙄 http://www.postcrossing.com/postcards/DE-763011
A ja dzisiaj dostałam szóstą kartkę, przy czym zarejestrowanych ode mnie jest 5 (dzisiaj doszła ta 6ta, ale to i tak się nie liczy) 😉 Więc mam nadmiar 😁
hanoverka, zależy jaką kartkę kupię, jak zwykłą pocztówkę to leci normalnie, jak taką składaną to w kopercie. Chociaż w środę wysłałam pocztówkę w kopercie, a do niej miałam dołączony liścik. Jeśli mam zamiar się rozpisać to na pocztówkę piszę tylko "pozdrowienia z Wrocławia", a na kartce osobnej to co tam mi się widzi. Wszystko pakuję w kopertę i leci.
Ja wysyłam bez koperty chyba, że ktoś by zaznaczył, że chce w kopercie. Przede wszystkim dlatego, że ja sama chce bez kopert bo uważam, że fajnie jest mieć znaczek z pieczątką na kopercie 😉
Doszły moje 2: Białoruś i Norwegia. Tylko do mnie nic 🙁