Forum towarzyskie »

Postcrossing-korzystacie?

Alabamka, czekalam kto wstawi moje 'rodzinne' kartki w tym temacie, jestes pierwsza, strasznie sie ciesze!!! 😅

Są śliczne, ale drogie jak na kartki. Prawie 5 zł za nią dałam  🤬
cos za cos 😉

za to z koperta!
kupiłam 5 uniwersalnych i 3 świąteczne w Empiku i wydałam 23 zł - nigdy więcej. Na stojaku pisało 2, 79, a na paragonie 3,99- oszuści
Doszła moja do Stanów, i 2 do Finlandii.
uff, doszła dzisiaj 10 kartka. czekam aż dojdzie 11, zrobię kilka dni przerwy i od grudnia znowu zacznę słać. poki co koncentruję się na robieniu światecznych kartek dla znajomych 🙂
U mnie straszny zastój, mnóstwo kartek w drodze...a kartka na Ukrainę idzie już 29 dzień  👿
Doszły do mnie pocztówki z Ontario i Rosji (okolice j. Bajkał) 💃
Moja kartka do Belgi szła ponad tydzień i dzisiaj dotarła. Następna kartka idzie do Japoni 😅 Moja Japonka  ma 36 lat i jest żoną Chińczyka, lubi kartki z końmi więc już wiem co jej wyślę🙂
Moja pierwsza wylosowana kartka pojedzie do Holandii😉
Ale mam prośbę, czy mógłby mi ktoś przetłumaczyć  fragment notki, którą chciałabym zamieścić w moim profilu:, że  najbardziej chciałabym otrzymywać kartki z widokami bądź o tematyce związanej z danym krajem, miejscem. Niestety sama tego nie potrafię odpowiednio napisać po angielsku.  Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc😉
solusiek, Ja mam coś takiego: ''I would like to get originals postcards with regional views, historical moments from country, private messages. I will be very, very happy, that person, which send a postcard for me would write something in 2 languages - in English and in original''
Notarialna Dzięki 😉 Początek zapisałam podobnie.
A ja mam już wylosowane 5 pocztówek: Holandia, Tajwan, USA, Macau (czas zajrzeć do atlasu) i Rosja. 🤣 Jutro wybieram się po kartki i znaczki😉
Dzisiaj dostałam moją pierwszą kartkę, z Helsinek. Współlokatorka dostała z Holandii.
Zabiłybyśmy się przy skrzynce. 😂
A ja dostałam dzisiaj kartkę z Belgii 🙂
A ja dziś zainwestowałam w laminator - i wszystkie otrzymane kartki będę laminować i ładnie przycinać - nie będą się niszczyć i są widoczne z obu stron 😉
ja też myślę, jak je przechowywać
Moje będą wisieć na drzwiach mojej nowej szafy 😍
Moje zawisną na tablicy nad biurkiem, a kiedy ich przybędzie, ze miejsca zabraknie znajdą się w kartonie po butach, w szafie. Ich miejsce będą zastępować nowe 😉

Dziewczyny skanujcie swoje kartki lub róbcie zdjęcia i wstawiajcie.

edit:
Ja swoje kartki numeruje i opisuje tj z jakiego kraju przyszła, bo nie zawsze jest napisane na karcie lub odwrocie.
Ja jeszcze miałam plan dorobić szybę do biurka (kiedyś modne było dorabianie takich szyb jako ochrony powierzchni stołu) i naklejać na biurko taśmą dwustronną. 🙂
Ja trzymam w albumie.
Ja zdjęcia porobię jakoś później, teraz mogę pokazać za to 2 które wysłałam, bo ludzie je dodali:

Chciałam pocztówki ze starymi motocyklami / autami.
A ja dostałam dzisiaj kolejne dwie 😉

Holandia

i Portugalia  😍
Właśnie się rejestruje 😀
Kocham re-voltę za to że mogę dzięki wam dowiadywać się o "takich" niesamowitych rzeczach  😉

edit:

czy mógłby mi ktoś sprawdzić to co naskrobałam ? żeby było w miarę ok 🙂

Hi there, my name is Ada.
My passion is horse riding, I have a horse and also a dog.
I love reading books and I'm addicted of them 🙂 I'm keen on art, movies, music, mountains, nature, animals, ice skating.
Send me the name of your favorite book or film if you want too.
I learn to play piano and riding on motor cross. (eee tu jest chyba jakaś lipa, chodziło mi o jazdę na motorze w sensie crossie)
I am learning French right now, so if you are a French speaker, you can write me in French.
I am interested in getting all kinds of postcards from all over the world. It could be interesting to see whatever sparks your fancy.
If you are wondering what to write on your postcard, I would like to hear smoething about you, youre life, your city or country.
Please write me a little something in your own language on the back, and add the date and name of city and country.
Happy postcrossing ♥
A do mnie nic nie przyszło =( Za to kupiłam parę kartek.
Ada
Hi there, my name is Ada.
My passion is horse riding, I have a horse and also a dog.
I love reading books and I'm addicted TO them.  I'm keen on art, movies, music, mountains, nature, animals, ice skating.
Send me the TITLE of your favorite book or film if you want to.
I learn to play piano and I also have lessons in motorcross.
I am learning French right now, so if you are a French speaker, you can write me in French.
I am interested in getting all kinds of postcards from all over the world. It could be interesting to see whatever sparks your fancy.- nie rozumiem o co w tym chodzi. jak miało brzmieć to zdanie w języku polskim?
If you are wondering what to write on your postcard, I would like to hear something about you, your life, your city or country.
Please write me a little something in your own language on the back, and add the date and name of the city and country.
Happy postcrossing ♥
Ja dziś dostałam drugą kartkę, z Budapesztu 🙂
Strona teraz nie działa i nie mogę wylosować dwóch adresów 🙁

a ja kupiłam dziś 10 pocztówek  😉
Dzis doszła do Rosji, priorytetowa podróż trwała jedynie 25 dni...  😵
pocztowka, która dobiła w końcu do Moskwy. Co wiecej, ktos juz ja wpisal do ulubionych!  😁
Dziś doszła moja do Węgier. Gościu też był w Polsce  😀 Rok temu dokładnie. Wylosowałam Chiny
Ode mnie do Finlandii leci taka oto kartka
Kocham re-voltę za to że mogę dzięki wam dowiadywać się o "takich" niesamowitych rzeczach  😉

Dokładnie o tym samym myślałam wysyłając moje pierwsze kartki! 💃
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się