Blondyna, jak ktoś dostanie Twoją kartkę i ją zarejestruje to wtedy Twój adres jest w puli do losowania. Dziś zarejestrowali mi dwie kartki: Holandia i Niemcy.
Została jeszcze Rosja (11dni już idzie kartka), Niemcy i Holandia. Wylosowałam Finlandię i ... Polskę ;D W sumie wysłałam już 9 kartek, 2 wyjdą w poniedziałek, a dostałam dopiero 1.
A ile szła Twoja kartka do Białorusi? I wysyłałaś priorytetem, czy ekonomicznym? Ja wysłałam w piątek i ciekawe kiedy dojdzie. Teraz kibicuje Stanom i tej nieszczęsnej Rosji.
Nie wytrzymałam i wylosowałam wszystkie 5. Mam Chiny, Finlandię, Hiszpanię, Holandię i Rosję 😉 Wszystkie wyślę priorytetem w poniedziałek, a jutro kupię i napiszę kartki. Jedna dziewczyna napisała, że kolekcjonuje piasek, a akurat mam z Gdańskiej plaży trochę 😀 ale będzie jej miło! Fajnie że można komuś takim małym gestem zrobić przyjemność 😀
Rozmawiałam o tym postcrossing'u z kolegą i przez niego nabrałam wątpliwości czy to bezpieczne (w sensie podawanie adresu w sieci). Jak myślicie?
A ile szła Twoja kartka do Białorusi? I wysyłałaś priorytetem, czy ekonomicznym? Ja wysłałam w piątek i ciekawe kiedy dojdzie. Teraz kibicuje Stanom i tej nieszczęsnej Rosji.
Z Białorusi jeszcze niezarejestrowana. 😉 Wysłana w środę priorytetem, dam znac kiedy dojdzie.
Ale z drugiej strony co taka osoba z 2 końca świata, albo przynajmniej innego państwa może zrobić z naszym adresem? Ja jak patrze na część tych adresów to nawet jakbym chciała okraść tą osobę czy coś (no bo tak na prawdę nie wiem jaką krzywdę chce nam wyrządzić ta osoba, no chyba, że wąglika wysłać :hihi🙂 to nawet nie wiem jakbym miała trafić po tym adresie do danej osoby, bo mają zupełnie inny zapis niż my. No zawsze się mogę pytać po drodze, no ale... 😉 Jak dla mnie więcej szkody może nam przynieść zabawa świąteczna voltowa. Bo to już jakiś przedstawiciel handlowy mógł się wkręcić i teraz będzie nam wysyłał ulotki ubezpieczeń co tydzień.
Doszła moja kartka do USA. Lubie ich, tam to szybciutko wszystko dochodzi i nie ma problemu. Kolejna idzie do Finlandii 🙂 Fajna dziewczyna mi się trafiła, lubi wszystko to co ja 🙂
Ja wysylałam do Izraela, ale jeszcze nie doszło - idzie ok 3 tygodni. Moje Czechy, Niemcy i Holandia zarezerwowaly kartki 😀. Teraz mam Bialorus, znow Holandię i USA 🙂. Holenderka zazyczyla sobie kartek z mozaiką albo ... wyszywaną kołdrą. Akurat mam kartkę ze szczeniakami na patchworkowej poscieli, wiec powinno trafić w jej gust 😎 😁
Polska-Tajwan 20dni Dłuuuuuugo, chociaż nie przeczę, daleką miała podróz moja pocztówka 😉 Dziś zarejestrowana. Jutro wysyłam kolejną kartkę, tym razem do USA, ciekawe ile tym razem będzie iść
Do USA dochodzi szybko, około tygodnia, nawet mniej. Priorytetem oczywiście. Ja dostałam kartkę z Tajwanu i szła do mnie około 6 dni. Także u Ciebie znacznie dłużej.
Słuchajcie! 😀 Jakoś tydzień temu stwierdziłam, że skoro ludzie zbierają monety, karty czy co tam, to skoro ja zbieram kolczyki to mogłam o tym napisać. Wspomniałam więc w profilu i dopisałam, że jeśli dostanę parę to mogę odesłać cokolwiek dana osoba zechce. No ale wydało mi się to przesadą i wykasowałam, bo chodzi o pocztówki a nie jakieś paczki-prezentówki 😉
A dziś dostałam w kopercie piękną pocztówkę z Ukrainy, a właściwie dwie i... kolczyki! 😜 Jestem wniebowzięta! 💃
Poza tym dostałam cudowną kartkę od dziewczyny z Rosji, która ma piękny charakter pisma i napisała mi cudowne rzeczy... jej, ale piękna zabawa.