Forum towarzyskie »

Postcrossing-korzystacie?

Te dzikie konie mają kantary  😎

Wysłałam dzisiaj Australię. Nie dość, że 4,5 zł za znaczek to jeszcze na poczcie na którą poszłam nie było znaczków "priorytet". Pani kazała napisać długopisem... Ale jakoś to do mnie nie przemawiało i zasuwałam na 2 pocztę. I zwędziłam sobie kilka naklejek priorytetowych  😎
Dostałam kartkę Z Nowego Jorku 😅

Hija, to pani na poczcie widząc ile kartek wysyłam spytała mnie czy nie chcę dodatkowych naklejek priorytetowych, to dała mi ze 20 😁
A do mnie doszła z Czech!  😅
To moja pierwsza, z fryzem  😜
Czy ktoś zna francuski? 😉
J'aime beaucoup voyager et, bien sûr, envoyer et recevoir des cartes postales.
Mes favorites sont celles représentant des paysages ou des vues de villes étrangères. J'aime que le nom de la ville figure sur le devant de la carte, au côté de la photo.Merçi.

edit-ok, rozszyfrowałam 😉
Te dzikie konie mają kantary  😎

fakt  😂 😂
ovca, Proszę:

Uwielbiam podróżowac i, oczywiście, wysyłac i otrzymywac kartki pocztowe.
Moje ulubione to te ukazujące pejzaże lub widoki na miasta z innych krajów. Chciałabym, aby nazwa miasta znajdowała się na przodzie kartki, obok zdjęcia. Dziękuję.

Edit:

Pisałam, zanim dodałaś odpowiedź :P
Doszły moje do Holandii, szły 4 dni priorytetem.
Kupiłam dziś 19 kartek  😡
Hija, to pani na poczcie widząc ile kartek wysyłam spytała mnie czy nie chcę dodatkowych naklejek priorytetowych, to dała mi ze 20 😁

A ja zabrałam tylko 4  😂

Aż normalnie szkoda, że weekend będzie bo nic do mnie nie przyjdzie. Co taka akcja zaczyna robić z ludźmi  😁
Z Alabamy, dostałam dziś:

😅
Doszła kartka do Estonii!
I dostałam odp. Gościu jak się okazuje był często w Polsce, nawet jak był nastolatkiem miał dziewczynę w Polsce i z nią mieszkał w Toruniu  😀
I wylosowałam Węgry
Hija, Ale jaka radocha jak coś się dostanie. I to oczekiwanie pełne napięcia na kartkę też jest przyjemne 😁
Ja spytałam dziewczyny z Rosji, do której wysyłałam kartkę, co wie o Polsce. Wiecie co mi odpisała? - "Nic, poza tym że jest u was gorący klimat."  😉  😎
Mój Węgier też sobie zażyczył kartki...:
- Kosiarki
- Żydzi
-Kreskówki
-Charles Bronson i Marlon Brando
-James Bond

Na szczęście potem  napisał, że "się nie obrazi" jeśli dostanie kartkę np. z panoramą miasta   😵

Idz do kina i zgarnij jakąś gratisową pocztówkę z bajką 😉
Pewnie tak zrobię  😁 Albo wyślę tą panoramę miasta. Może się nie obrazi  😎
Ojej dopiero teraz zauważyłam, że Ukrainka do której wysłałam kartkę mi odpisała. Napisała na końcu wiadomości 4 razy dziękuje w różnych językach  😀
dziś przyszła kartka z Islandii  😅 a moja następna poleci do Niemiec  😉
A ja otrzymałam kartke z kotem z Florydy!

Jak dotąd nie przyklejałam naklejki prorytet, a i tak szły szybko.
Doszły moje do Holandii, szły 4 dni priorytetem.

moja też 🙂

dostałam dziś kartkę z Tajwanu 🙂
Wciągnęłam koleżankę z pracy w zabawę i wylosowała kobietę, którą chciała zdjęcia lotnisk i samolotów. Niestety życzenia nie udało się spełnić.
czy jak na pocztówce są naklejone znaczki o wartości priorytetu, ale nie ma tej naklejki, to pójdą one priorytetem czy ekonomicznym?
niemiłek, prioryterem. Tyle, że naklejka priorytet ułatwia sortowanie.
Doszła moja do Tajwanu (9tyś km)- jakieś 9 dni priorytetem. Czyli okazuje się, że największym pocztowym zadupiem jest Rosja, mimo że adres był pod Moskwą.
Hija, Ale jaka radocha jak coś się dostanie. I to oczekiwanie pełne napięcia na kartkę też jest przyjemne 😁

Ja już wyciągnęłam 2 i czekam i już się nie mogę doczekać kolejnych. I tak smutno, że jutro weekend i nie ma co sprawdzać.

Z tą Rosją to dziwnie jest. Pierwsza poszła ekonomicznym i  17 dni doszła w okolice Uralu. 2 idzie do Moskwy. 10 dni. No dziwne to to.
Aż strach wysyłać do Rosji, moja doszła dzisiaj [albo przynajmniej została dziś zarejestrowana]. Czy pocztówka dojdzie, jesli nie ma nazwiska odbiorcy, a tylko sam adres?
Wilejka, Dojdzie, bo jest podany lokal i ulica.
Doszła do USA!  😀 Szła ponad 9000 km do USA 5 dni a Do Rosji (ok 1000km) idzie już 10 dni  🤔
Wylosowałam 10 letnią dziewczynkę z Finlandii. Będę musiała się zaopatrzyć w słodką kartkę bo dziewczynka lubi :
* Hello Kitty
* Hannah Montana
* Harry Potter
* Diddl
* Miffy
* fairies
* mermaids
* ballet
* squirrels
* chipmunks
* dolphins
* wild animals
* big cities
* unicorns
🤣

edit:
Moja kartka  😀
http://www.postcrossing.com/postcards/PL-143495
widze, że nie tylko ja mam problemy z Rosją. moja idzie już 15 dni (według strony 19, ale trochę to potrwalo zanim znalazłam odpowiednią kartkę, kupiłam znaczki, wypełniłam i wrzuciłam) 🤔
moje tez juz idzie do Moskwy - w poniedziałek miną dwa tygodnie.
Wczoraj się zarejestrowałam, a dziś idę wysłać trzy kartki  🙂
Dwie następne muszę jeszcze dokupić, bo nie znalazłam odpowiednich 😉
Fajna zabawa!
JARA, dziękuję  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się