Forum towarzyskie »

Postcrossing-korzystacie?

aaa doszla do USA 🏇 wylosowalam kolejny adres..Taiwan 😜
[quote author=Karla🙂 link=topic=36484.msg772837#msg772837 date=1289921809]
aaa kolejna kartka dotarla do adresata- niesamowite - wyslalam czesc w srode czesc w piatek i juz sa! tylko USA jeszcze podrozuje, dzis wyslalam dwie, kolejnych dwoch musze poszukac...
[/quote][quote author=Karla🙂 link=topic=36484.msg772905#msg772905 date=1289924364]
aaa doszla do USA 🏇
[/quote]
Kurczę zazdroszczę!, ja wysłałam w środę i piątek a jeszcze żadna nie doszła
A ja dalej nie mam linka!!!!!!!!!!! Da się jakoś usunąć konto i założyć jeszcze raz?
Może spróbuj na inny adres e-mail?
Hija dziwne to, zarejestrowałam się raz jeszcze, wpisałam ten sam E-mail, chciałam wpisać ten sam nick, nicku mi nie przyjęło, więc zmieniłam, a e-mail mi przyjęło. Dostałam linka na poczcie po sekundzie.

Co to znaczy? Please NO FREE- or AD-CARDS, save them for someone who loves them.

Mam całą piatkę: USA, Rosja, Niemcy, Tajlandia, Finlandia  😅
dostałam kartkę z Hiszpanii  😍
hano, chodzi o to, że adresat nie chce dostać pocztówek z serii darmowych i reklamowych i prosi, abyś zachowała je do wysłania komuś, kto takie sobie życzy 🙂

a u mnie tylko jedna kartka doszła... nie wiem o co kaman, bo już chyba 3 tydzień idą!  🤬 👿

edit:literówka
buyaka dzięki :kwiatek: Rozumiem, że jak jestem już zarejestrowana to ktoś mógł mnie już wylosować?  😡
hanoverka, nie, najpierw Twoje kartki muszą dojść.
Strzyga dzięki.  😉
dotarła kartka do Niemiec. priorytet podróżował 16 dni  😵
moja trzecia doszła USA 10 dni.
Ja wysłąłam dziś dwie kolejne i znów do USA mam wysyłkę 🙂

😲 Może ktoś po prostu zapomniał jej zarejestrować? Kiedy mama wysyłała mi priorytety do Danii/UK, dochodziły w 2-3 dni robocze.

Ciekawe, że doszła moja kartka do Finlandii (1200km), a nie dotarła jeszcze ta do Czech (280km)  🤔

To moja ekonomicznym szła 11.
Za to priorytetowej Kanadzie strzelił dzisiaj 15 dzień.

A Stany są fajne. Moja jedna doszła w 6 dni, druga idzie 4 i mam nadzieje, że lada dzień dojdzie 🙂
moje już idą 16 dzień. najzabawniejsze jest to, że też priorytet  😵
najszybciej doszła ta do Japonii, a na dzień dzisiejszy po pocztówce wysłanej do Finlandii śladu nie ma 🙁 Białoruś i Rosja też jeszcze nie zarejestrowne.
Liczę, że na dniach to się zmieni, bo jak nie to  👿
właśnie zarejstowana została kolejna- do US z zebrą i squillingowanym kwiatkiem. przetrwała, nic się nie zniszczyło (mimo quillingu posłałam bez koperty)

wylosowałam kolejne 2 adresy: dziewczynę studiująca fotografię na university of wales oraz dziewczynę z holandii  💃
Hurra! Doszła kartka do Ukrainy, ale się cieszę  💃 I wylosowałam Argentynę  😅 Od razu zabieram się do pisania i jutro wysyłam
a powiedzcie mi dziewczyny co piszecie na takich kartkach? Ja jutro wysyłam : Rosja, Holandia, Niemcy, Finlandia, Stany 🙂 Super pomysł ktoś miał
Przeważnie ludzie określają co chcą żeby im napisać.
Jak nie to piszę coś o sobie i o tym co jest na kartce.
moja do usa szla od piatku- dzis dotarla
mhm ciekawe ile bedzie ta szla-> Taiwan 🤔
Kartka do mnie z Tajwanu szła 7 dni.

Doszła Kanada  😅 Za to teraz wylosowałam Australię i cena znaczka mnie zabiła. 4,5 zł.
Dostałam kartkę z Luxemburgu  😅
Ja dziś dostałam kartkę z Finlandii. Moja do Stanów została zarejestrowana o wylosowałam Holandię, ale dziewczyna nie podała nawet swojego imienia i nazwiska, nie napisała nic o sobie.
Ja tam miałam przy 2 swoich pierwszych wylosowanych kartkach. Osoby nie napisały nic o sobie to weszłam w ten wątek i się pytam gdzie Ci ludzie piszą coś o sobie bo nie mogę znaleźć.
Ja wysłałam akurat takie kartki jakie miałam i napisałam jakieś duperele. Najlepiej coś o sobie i co jest na kartce.
Albo napisać 10 x numer ID 😉
Dziś poszła kartka do Argentyny
Dziś musiałam pani na poczcie tłumaczyć wszystko na temat znaczków zagranicznych i jak wbić to na komputerze  😁
Za to teraz wylosowałam Australię i cena znaczka mnie zabiła. 4,5 zł.

JAKIE 4,50??
2,40 za kartkę do Europy (łącznie z Rosją i Izraelem)
2,50 reszta świata

wiecie, że kartki czy priorytet czy ekonomiczne idą tyle samo??

wysłałam łącznie 9 kartek - dostałam 5: z Tajwanu, z New Jersey, holandii, helsinek i pragi ;D
[quote author=Hija link=topic=36484.msg773608#msg773608 date=1289976929]
Za to teraz wylosowałam Australię i cena znaczka mnie zabiła. 4,5 zł.

JAKIE 4,50??
2,40 za kartkę do Europy (łącznie z Rosją i Izraelem)
2,50 reszta świata

wiecie, że kartki czy priorytet czy ekonomiczne idą tyle samo??
[/quote]
Nie idą. Np do Stanów ekonomiczna płynie statkiem, priorytet leci samolotem.
I wyślę do Australii też priorytet, bo statkiem to nie wiem ile by ona płynęła.
Pisałam w tym wątku chyba wczoraj (?), że kiedyś do koleżanki wysłałam kartkę do Stanów zwykłym i szła 3 miesiące.
A dzisiaj zapomniałam wysłać tej kartki do Australii. Miałam wysłać jak będę wracać z uczelni, ale jakoś tak zapomniałam i polazłam do domu 😉 Wyślę jutro.
A ja dziś kupiłam 25 kartek  🤔 i zapłaciłam 20 zł a pan ze sklepiku patrzył się na mnie co najmniej dziwnie  😂 czyli z tego co piszecie mam rozumieć,że za kartkę do europy priorytetową zapłacę 2,40 ? 😡
Już pisałam jakie są ceny za priorytety

Europa 3zł
Azja, Ameryka pd i śr 3,5zł
Ameryka pł 3,20zł
Australia i Oceania 4,5zł

2,4zł i 2,5zł to listy ekonomiczne.

Listy ekonomiczne idą wolniej niż priorytety.
Już pisałam jakie są ceny za priorytety

Europa 3zł
Azja, Ameryka pd i śr 3,5zł
Ameryka pł 3,20zł
Australia i Oceania 4,5zł

2,4zł i 2,5zł to listy ekonomiczne.

Listy ekonomiczne idą wolniej niż priorytety.

Dziękuję  :kwiatek: następnym razem będę czytać uważniej  😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się