[quote author=Karla🙂 link=topic=36484.msg772837#msg772837 date=1289921809] aaa kolejna kartka dotarla do adresata- niesamowite - wyslalam czesc w srode czesc w piatek i juz sa! tylko USA jeszcze podrozuje, dzis wyslalam dwie, kolejnych dwoch musze poszukac... [/quote][quote author=Karla🙂 link=topic=36484.msg772905#msg772905 date=1289924364] aaa doszla do USA 🏇 [/quote] Kurczę zazdroszczę!, ja wysłałam w środę i piątek a jeszcze żadna nie doszła
Hija dziwne to, zarejestrowałam się raz jeszcze, wpisałam ten sam E-mail, chciałam wpisać ten sam nick, nicku mi nie przyjęło, więc zmieniłam, a e-mail mi przyjęło. Dostałam linka na poczcie po sekundzie.
Co to znaczy? Please NO FREE- or AD-CARDS, save them for someone who loves them.
Mam całą piatkę: USA, Rosja, Niemcy, Tajlandia, Finlandia 😅
hano, chodzi o to, że adresat nie chce dostać pocztówek z serii darmowych i reklamowych i prosi, abyś zachowała je do wysłania komuś, kto takie sobie życzy 🙂
a u mnie tylko jedna kartka doszła... nie wiem o co kaman, bo już chyba 3 tydzień idą! 🤬 👿
moje już idą 16 dzień. najzabawniejsze jest to, że też priorytet 😵 najszybciej doszła ta do Japonii, a na dzień dzisiejszy po pocztówce wysłanej do Finlandii śladu nie ma 🙁 Białoruś i Rosja też jeszcze nie zarejestrowne. Liczę, że na dniach to się zmieni, bo jak nie to 👿
właśnie zarejstowana została kolejna- do US z zebrą i squillingowanym kwiatkiem. przetrwała, nic się nie zniszczyło (mimo quillingu posłałam bez koperty)
wylosowałam kolejne 2 adresy: dziewczynę studiująca fotografię na university of wales oraz dziewczynę z holandii 💃
Ja dziś dostałam kartkę z Finlandii. Moja do Stanów została zarejestrowana o wylosowałam Holandię, ale dziewczyna nie podała nawet swojego imienia i nazwiska, nie napisała nic o sobie.
Ja tam miałam przy 2 swoich pierwszych wylosowanych kartkach. Osoby nie napisały nic o sobie to weszłam w ten wątek i się pytam gdzie Ci ludzie piszą coś o sobie bo nie mogę znaleźć. Ja wysłałam akurat takie kartki jakie miałam i napisałam jakieś duperele. Najlepiej coś o sobie i co jest na kartce. Albo napisać 10 x numer ID 😉
[quote author=Hija link=topic=36484.msg773608#msg773608 date=1289976929] Za to teraz wylosowałam Australię i cena znaczka mnie zabiła. 4,5 zł.
JAKIE 4,50?? 2,40 za kartkę do Europy (łącznie z Rosją i Izraelem) 2,50 reszta świata
wiecie, że kartki czy priorytet czy ekonomiczne idą tyle samo?? [/quote] Nie idą. Np do Stanów ekonomiczna płynie statkiem, priorytet leci samolotem. I wyślę do Australii też priorytet, bo statkiem to nie wiem ile by ona płynęła. Pisałam w tym wątku chyba wczoraj (?), że kiedyś do koleżanki wysłałam kartkę do Stanów zwykłym i szła 3 miesiące. A dzisiaj zapomniałam wysłać tej kartki do Australii. Miałam wysłać jak będę wracać z uczelni, ale jakoś tak zapomniałam i polazłam do domu 😉 Wyślę jutro.
A ja dziś kupiłam 25 kartek 🤔 i zapłaciłam 20 zł a pan ze sklepiku patrzył się na mnie co najmniej dziwnie 😂 czyli z tego co piszecie mam rozumieć,że za kartkę do europy priorytetową zapłacę 2,40 ? 😡