Forum towarzyskie »

Postcrossing-korzystacie?

Jeśli chodzi o to czy dostaje się tyle samo kartek co wysyła to moja Amerykanka wysłała 19, dostała 19 a wysłałam jej dziś 20-stą  😉
Tak się zdarza. Mam nadzieje, że mi też się zdarzy 😉
Jest to wytłumaczone na forum w polskim dziale w temacie faq.
dostałam kolejną kartkę  💃
jest przepiękna. ręcznie zrobiona z cudownym cytatem, wszystko na perłowym różowym papierze  💘
Edytka  😜 skąd?  😀
Dzisiaj doszła moja trzecia, do Australii!  😉
Kobiecina się bardzo ucieszyła i pożyczyła mi wielu sukcesów w jeździectwie  😁  🙂
Z Almelo w Holandii, więc rzut beretem 🙂 a to dlatego, że na stronie zaznaczyłam, że chcę otrzymywać kartki z tego samego kraju, w którym jestem zarejstrowana. i całe szczęście, bo ta dzisiejsza kartka jest przewspaniała, a to co kobieta napisała mi z tyłu zadziałało jak balsam dla duszy  💘

wieczorem ją zeskanuję
Dostałam dzisiaj moją pierwszą kartkę !  🏇
Z Finlandii. Została wysłana, uwaga uwaga ... 11 listopada ! Jestem w szoku, musiała pewnie iść przez sobotę i niedzielę ...
Przedstawia aniołka. Co śmieszne - ono [nie wiem czy to on czy ona 😁] napisało w swoim profilu, że nie chce kartek bożonarodzeniowych/wielkanocnych, a sama takowe przesyła, ale to nic  😉
zeskanowana
sentencja w tłumaczeniu na ang: always aks yourself what would love do now
Edytka, Śliczna! I takie właśnie kartki mają chyba największą wartość 🙂
Ja w końcu wysłalam, choć nie wszystkie. nie poszła jeszcze do rosji.
Moja dziś doszła do Finlandii. Wysłałam w środę, nie licząc czwartku i weekendu to ekstra szybko!

edit:
O! I do Niemiec doszła! 😀

edit 2:
A teraz powiem wam, że Niemka przy pomocy translatora napisała do mnie .. po polsku!
Pięć ode mnie doszło, pięć kolejnych wylosowanych, ale dopiero dziś kupiłam kartki - tym razem do Niemiec, Stanów, Australii, Rosji i Malty  😀

I co ważniejsze - otrzymałam dwie swoje pierwsze pocztówki  💃 Jedną ze Słoweni, a drugą z Belgii  😍
Dwie kolejne lecą do Niemiec i Holandii.
Ja dostałam pierwszą z Rygi! Napisana jest po polsku, bo dziewczyna uczy się polskiego. szła od czwartku!
I zarejestrowano moją drugą w Japonii- szła 9 dni tylko!
Doszly moje dwie- Holender zaprasza mnie na zawody swojej corki w uj na haflingerze i planuje wizyte w Janowie Podlaskim latem i chce mnie odwidzic z rodzina
Niemka jak sie dowiedziala, ze jestem u niej w kraju co 2 miechy chce przyjechac i sie spotkac no i wlasnie siedzimy na skp😀
ale fajnie! Edytka piekna kartka🙂
A ja z racji braku czasu dopiero jutro puszczę kartki do wylosowanych przeze mnie krajów.  🤬 Wiem wiem, jestem okropna ale naprawdę brakowało mi na cokolwiek czasu.
I ja się dołączam do zabawy, opis juz napisałam, czekam tylko na link aktywacyjnego, juz ze dwie godziny czekam i nic 😕
sprawdz folder ze spamem 😉
Pusto. No nic będę czekać nadal, nie mogę się doczekać 😅
Doszła moja kartka do Anglii. 14 dni zwykłym. Kolejna leci do Norwegii 😀
Ciekawe kiedy do mnie coś przyjdzie. Nie mogę się doczekać.
Kurcze, a linka aktywacyjnego nadal nie ma 👿
a ja właśnie dreptam na pocztę wysłać wkońcu kartki 🙂
3cia doszla, zaraz lece na poczte z 2 do wyslania😀😀

Pocztówka z Włoch do mnie przyszła 😉
o ja!! galupek!! ja tez tak kcem😀
no dobra ide na poczte
Doszła moja pierwsza kartka - do Finlandii 🙂
I moja doszła pierwsza- Tajwan 😀

Tylko bez ID !
Wymyśliłam, że napisze w swoim opisie, że dostałam taką kartkę bez ID i jak jest to czyjaś kartka to niech do mnie napisze. Bo nic innego nie przychodzi mi do głowy. Czy może jakiś inny pomysł?
Hija, Ludzie z pc bardzo często tak piszą jak dojdzie im coś bez id. Więc myślę, że możesz.
Właśnie jestem w trakcie produkcji tekstu.
Ciekawe jakie mam szanse, że ta osoba się do mnie odezwie. Jak coś zawsze mam kartkę gratis  😁
aaa kolejna kartka dotarla do adresata- niesamowite - wyslalam czesc w srode czesc w piatek i juz sa! tylko USA jeszcze podrozuje, dzis wyslalam dwie, kolejnych dwoch musze poszukac...
Ja tez miałam kiedys ciekawą sytuacje. Wysłalam pocztówkę do Chin, podpisałam się imieniem a nie nickiem. Napisałam też ID, ale babeczka na poczcie nakleiła tam naklejkę "priorytet"  🙇 Po jakimś czasie dostałam inf. od tej dziewczyny, że doszła pocztówka, ale bez ID i prosi o podanie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się