Forum towarzyskie »

Postcrossing-korzystacie?

o co chodzi z tym Postcard ID? rozumiem że mam to umieścić na kartce. ale konkretnie gdzie?  😡
gdziekolwiek na kartce 😉

na stronie radzą umieścic ID w dwóch miejscach.
ja wpisuje jeden na samej górze po lewej stronie kartki,a następnie po prawej stronie na samym dole pod adresem.
Ja umieszczałam jeden na samym dole. I faktycznie teraz napisze 2 razy.

Moja kartka do Niemiec doszła. Ekonomicznym 11 dni. W sumie 10, bo jeden dzień był chodzenia za kartkami. Kolejna leci do Stanów 😀
sprawdziłam cennik na str poczty polskiej i jest tam wyraźnie napisane że do Ameryki kosztuje 3,20 a mi na poczcie sprzedali 10 gr taniej, i pewnie dwie kartki nie dojdą  👿 👿 👿
new.day, dojdą, ale później jako ekonomiczny.

Mi ekonomicznym do Irlandii kartka szła 3 miesiące. Wysłałam na walentynki, a doszła maj/czerwiec.
Mi ekonomicznym do Irlandii kartka szła 3 miesiące. Wysłałam na walentynki, a doszła maj/czerwiec.

Ostro. Ja wysłałam do Anglii teraz ekonomicznym. Ciekawe kiedy dojdzie  😂 😵
Mi 3 miesiące szła kartka do Stanów. Także ta Twoja to jakiś rekord normalnie. W końcu to nie jest bardzo daleko. Ale w sumie grunt, że doszła  😁
Natomiast priorytet do Irlandii wysłany w poniedziałek, na miejscu był już w środę. Szybciej niż u nas w Polsce 😀 Dlatego nauczyło mnie to, że 60gr nie duża strata, a ile czasu zaoszczędzone 😉
Dziś kupione kartki  😀

+ taka fajna z tramwajem ale była już zaklejona w kopercie 😉
gdzie kupilas ta z mostem? 🙂
Wszystkie kupione w empiku  🙂
ej no.. nie widzialam takich!! ktory empik i gdzie?
Warszawa- Arkadia  😉 Sama widziałam tam z 5 stojaków z pocztówkami i ścianę z kartkami więc pewnie się w każdym empiku znajdą tylko trzeba dokładnie poszukać
Alabamka, na tych pocztówkach to nie jest przypadkiem Wrocław ?

edit3:
Twoje kartki wszystkie są z Wrocławia:
1) Most Zwierzyniecki
2) Kościół NMP i w tle katedra na Ostrowie Tumskim
3) Słup ogłoszeniowy przy ul Racławickiej
4) Przejście Garncarskie
5) Fontanna Szermierza przed Uniwersytetem Wrocławskim

😉
Tak to Wrocław, wiem 😉
Ale ważne że coś w Polski, ciekawych z Warszawą nie było...
Edit:
Jeszcze starówkę zapomniałam dołożyć tam do kartek:
Alabamka, te kartki które kupiłaś są autorstwem jakiejś tam galerii, która mieści się dwie ulice ode mnie. Linka do ich strony internetowej wstawiłam jakoś nie dawno. Na stronie oferują te pocztówki po 2zł/szt, a przesyłka 9zł. Nie ma opcji kupić na miejscu lub odebrać osobiście. A najlepsze jest to, że Ty kupiłaś je bez problemu ... w Warszawie.
I to też po 2 zł  😀
Jak ktoś bardzo chce to mogę je kupić, nie ma problemu i wysłać. Na pewno wysyłka wyjdzie taniej  bo to będzie tylko cena znaczka pocztowego 😉
Doszła kartka do USA 🙂 a wcześniej doszły do Danii i Estonii.

Kolejne mam do Niemiec, Australii i Holandii  :kwiatek:
A najlepsze jest to, że Ty kupiłaś je bez problemu ... w Warszawie.

JARA, w Empiku na Rynku, ale nie na tej ścianie kartek, tylko jak wchodzisz głównych wejściem to od razu po lewej i prawej są stojaki z kartkami z Wro-i te Alabamkowe kartki też tam są 🙂
Doszła kartka do Japonii! 😅
zaczynam się martwić o jedna z kartek- wysłana do Niemiec idzie już 14 dni, a z A'damu do Essen jest raptem 180km 🤔
to nawet do oddalonych Stanów kartka doszła szybciej
jak długo wam szły kartki do Usa, Japonii, Chin i Kanady?

moje Chiny i Ukraina idą już 2 tygodnie.
Edytka mogła też dojść tylko ktoś nie zarejestrował  🙄
Ja dziś wrzuciłam Holandię, USA i Estonię do skrzynki. Pojadą jutro rano i już wszystkie wysłane  😀
Opis dziewczynki z Tajwanu...:
Hi~ everyone!
I'm come from TAIWAN !!
I love Justin Bieber , haha!!
I also like travling !!

i co ja mam jej wysłać... 🙇 🙇
ja bym jej wysłała pocztówkę z wielkim różowym lizakiem  😂
Doszła druga kartka!  😅
Do Kanady  🙂 szła 12 dni
''INSIDE of nice old pharmacies and nice libraries'' Jak ja mam to rozumieć? 🤔wirek:
Opis dziewczynki z Tajwanu...:
Hi~ everyone!
I'm come from TAIWAN !!
I love Justin Bieber , haha!!
I also like travling !!

i co ja mam jej wysłać... 🙇 🙇

Pocztówkę ze swoim miastem i opisz czemu warto je zwiedzić, skoro lubi podróże.
jak długo wam szły kartki do Usa, Japonii, Chin i Kanady?

U mnie USA to ekspres- 6 dni. Kolejna idzie póki co 1 dzień 😉
Za to Kanada priorytet około 10-11 i dalej nie może dojść. Nie wiem dokładnie ile idzie, pamiętam tylko, że nie wysłałam jej od razu tego samego dnia, tylko właśnie dzień, dwa później.
''INSIDE of nice old pharmacies and nice libraries'' Jak ja mam to rozumieć? 🤔wirek:

Wnętrza starych aptek oraz "nice" (ładne) wnętrza bibliotek. - Rozumiem, że takie chce otrzymać kartki...
Ime, Dzięki, będę musiała sie do empiku w takim razie wybrać ;-)
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się