Forum towarzyskie »

Postcrossing-korzystacie?

a polecony do rąk własnych z potwierdzeniem odbioru.
Hah, jest polecony i polecony z potwierdzeniem odbioru.

Ja dziś dostałam odpowiedź od dziewczyny z Chin/Kanady. Kartka ma pójść do Kanady, będę tylko stratna 30gr na znaczku 😀

Szkoda tylko, że w tym wydawnictwie nie ma kartek z Wrocławia 🙁
😅 Dotarła moja kartka do Holandii!

🏇
Ewabe, Hija pięknie dziękuję  :kwiatek: w końcu wiem  😁
dotarła moja do Estonii  😅 czekam jeszcze na Niemcy i Rosję, oraz 2 ostatnie, które wysłałam we wtorek 🙂

a teraz wylosowałam Łotwę  🙂
zarejestrowałam się  😍
wylosowałam jakiegoś 7 latka z Nowego Jorku 😀
Doszła moja do Holandii i też dodana do ulubionych  😀 Wylosowałam teraz Białoruś, a w torebce od czwartku nosze do wysłania kartkę do Niemiec.
Ja dziś skończyłam ostatnią kartkę.
Napisałam do tej dziewczyny z Kanado-Chin i do pomocy. Dziewczyna odpisała, że kartka ma iść do Kanady. Więc jutro już tam poleci. 😉
Ja się właśnie zarejestrowałam i moje pierwsze kartki polecą do USA, Holandii i Finlandii 🙂
Jestem ciekawa czy kiedyś trafimy na siebie :P
Doszła moja kartka do Hiszpani  😅
Żeby było śmieszniej, wysłałam ją w poniedziałek, a te wysłane w zeszłą środę ciągle są w drodze  😁
Naprodukowałam się dziewczynie tekstu, zapytałam co myśli o Polsce, a w odpowiedzi dostałam: "I'm sorry, I'm not looking for letter friends." aha... 😉

Najfajniejsze, że ktoś pewnie wylosował właśnie mój adres  💃

Edit:
Oczywiście nie mogłam się powstrzymać, następna leci do Dojczlandu  😎
Dziewczyna chce jakąś śmieszną, no to mam misję 😉
u mnie dzis poszła do Chin (3,50zł) i 2x do USA (3,10zł) tak mi pani dała na poczcie a z tego co widzę to do USA wysyłaliście po 3,20?  👀
Dotarło do Wielkiej Brytanii i Niemiec. Niemka zeskanowała swoją kartkę. Niestety, chyba żadne z nich nie dodało mojej kartki do ulubionych, ale to nic. Za chwilę losuję kolejne adresy  🏇

Edit : pomyłka, ma 2 serduszka 🙂 Niestety nie od Niemki, ale to nic.
Moja też do Niemiec dotarła 🙂. Wysyłałam we wtorek priorytetem. I wylosowałam znow Niemca  🏇
dostałam dzisiaj kartkę  💃 z Czech  💃
wrzucam link

dla zainteresowanych: sprawdziłam, dziewczyna wylosowała mnie w dniu, kiedy moja pierwsza kartka została zarejstrowana w systemie 😉 tak więc wszystko idzie super sprawnie 😉
Edytka czad  😜
Długo się w to bawisz? To Twoja pierwsza kartka?
Ale czaderski krokodyl pod sufitem!
To moja kartka może idzie do mnie już 3 dni 😀
Bo z moich zarejestrowana jest tylko jedna. Reszta idzie 10 dni (zaraz im skoczy 11 bo zaczynałam wieczorem) i jedna 3. Jeszcze trochę i zacznę się bać, że nie dojdą do tych 60 dni 😉
Hija z tego co słyszałam to wtedy nic się nie dzieje, możesz tylko 1 adres więcej wylosować jak już do nich dojdzie  🙂
Vana zaczełam ze 2 tygodnie temu 😉
a kartka z Czech jest pierwszą jaką dostałam w ogole.

Hija po 60 dniach dalej można zarejstrować kartkę. parę stron wcześniej dziewczyny tłumaczyły, że po prostu mozesz wylosować dodatkową kartke
Ojej, to musisz mieć radochę  😍
chyba ja nawet o tym pisałam:

[quote author=rico link=topic=36484.msg756566#msg756566 date=1288779838
Edytka nie do końca jest tak, że ta kartka wygasa. Po prostu jeśli po 60 dniach dana osoba jej nie zarejestrowała, nam "odblokowuje" się następna osoba do wylosowania. Ale oczywiście jeśli jakimś cudem po tym czasie kartkę tamta osoba otrzyma, może ją zarejestrować i wtedy otrzymujemy dodatkową osobę do wylosowania (ja np. w tej sytuacji mam 6 kartek wysłanych, a limit jest 5 - to dlatego, że jednej kartki nie wysłałam w "terminie" - byłam przekonana, ze ją wysłałam i po prostu się zagubiła, ale notuje sobie wszystkie wysłane - no i jak widać, tylko byłam przekonana, bo nie wysłałam jej; wysłałam ją z 2 tygodnie temu, dziewczynaz  ja otrzymala, zarejestrowała i jest OK 🙂😉.
[/quote]

W ogole ostatnio spotkalam sie z tym, ze ludzie proszą o kartki w kopertach, juz 3 osoby z rzedu takie sobie zazyczyly. A wczesniej ani jedna 😀 I tez czekam na kartki🙁 zarejestrowano 6 moich, dostalam jedną, więc powinny jakies do mnie isć 😀)
A moja Niemka ma baardzo dziwaczny opis, angielski z kosmosu 😉

"Good day
My name is Marlene
I collect postcards Funny Cards ;-)
To the Finland Post Crosser
I would look forward very very very
much over the map
funny old ladies I love them :-)
I love maps of Inge look :-)))
Please, no cities on the cards
but just
cards you can laugh if possible
that are just funny
But of course I am happy about every card
Send it :-)
all their cards are welcome and happy
this should be only a small excitation
Have a look in my favorites :-)

I am a collector of stamps and it would be very happy if they could stick a beautiful postage on the postcard"

Zrozumiałam, że chciałaby jakąś śmieszną kartkę i... i nic więcej. Jakaś mapa? O co tu chodzi? Mógłby mi ktoś troszkę pomóc?  :kwiatek:
lubi kartki ze smiesznymi straszymi paniami i mapami
nie lubi kartek z miastami 😉

te mapy to chyba się odnoszą do osób z Finlandi

Ojej, to musisz mieć radochę  😍

ano mam 🙂
przylepiła juz bluetagiem na ścianie nad łózkiem. mam nadzieję, że za rok ściana będzie pełna 😀
Dzięki  :kwiatek:
Rozwalił mnie jeszcze ten brak znaków interpunkcyjnych i poległam po prostu  😁
wylosowałam Belgijkę i Brazylijkę.
Ta pierwsza prosi o napisanie fajnego miejsca na wakacje, druga zaś ... o wysłanie jej pieniędzy, bo zaczyna kolekcjonowanie [?!] - 'if you can, please send me a coin, because I'm starting a collection 🙂'. Powiedzcie, że źle przetłumaczyłam, a nie że ona prosi o przesyłanie pieniędzy ...
Wilejka, Moze chodzi o stare monety?
Ja swojej Hiszpance wysłałam w kopercie grosik 😉
Nie wiem jaki to problem  🙂
aa, w takim sensie ! no bo ja zrozumiałam, że chce je dlatego, że zaczyna kolekcjonować, i musi mieć pieniądze na kupno [czy ewentualnie na wysyłkę pocztówek do innych]

nie pisała że życzy sobie pocztówki w kopercie, ale ok, zobaczy się
Jedną kobietę,którą wylosowałam na początku adresu ma jakieś cyfry a konkretnie taki ; 10-02-#206 co ta kombinacja oznacza i jest to konieczne przy wpisywaniu adresu ?  :kwiatek:

edit; Napisałam co widać na odwrocie kartki ale nie mam pojęcia jak napisać sukiennice... Pomoże ktoś ?  🤔wirek:
edit;Ahh już sobie poradziłam  😅
tez to mialam

wpisuje wszystko dokladnie jak jest napisane. Do Danii i Finlandii kartki doszły szybciutko, reszta juz idzie prawie 2 tygodnie 🙄
Za to dostalam postcardy z Szwajcarii i Bawarii (tą od polskiego rodzeństwa mieszkającego w Niemczech) 😜
Ajj  😍 teraz mam adres do Niemiec i do Australii... Australia mmm  😍

A najszybciej doszła kartka do Danii, a dzisiaj do Estonii. W podróży Rosja, Tajwan i USA
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się